Værvarsel og langtidsvarsel

Værvarsel og langtidsvarsel

Når man ferierer eller har bosted på Gran Canaria så er det jo for en grunn: vi vil ha så mye godt vær som mulig! Her på siden følger vi både dagens værvarsel og langtidsvarsel på Gran Canaria!

Du kan enkelt holde deg oppdatert på værsituasjonen på Gran Canaria ved å sjekke denne siden – det er smart og det er enkelt.

Las Palmas kommune


San Bartolomé de Tirajana kommune – Playa del Ingles, Maspalomas og San Agustin


Mogán kommune – Arguineguín, Puerto Rico og Puerto de Mogán


Telde kommune


Teror kommune


Skiftende regnbyger
Tirsdag 20/02 30%
Skiftende regnbyger
Vind med regnbyger sent. Lav 16ºC.
Klart
I morgen 21/02 20%
Klart
Hovedsaklig skyfritt. Høy 18ºC. Vinder NNV på 15 til 30 km/t.
Skiftende regnbyger
Torsdag 22/02 50%
Skiftende regnbyger
Regnbyger om ettermiddagen. Høy 18ºC. Vinder NØ på 10 til 15 km/t. Sjanse for regn 50%.
Torden
Fredag 23/02 80%
Torden
Tordenvær. Høy 19ºC. Vinder S på 15 til 30 km/t. Sjanse for regn 80%.
Klart
Lørdag 24/02 10%
Klart
Hovedsaklig skyfritt. Høy 20ºC. V vinder veksler til SSØ på 15 til 25 km/t.
Regn
Søndag 25/02 70%
Regn
Vind med lett regn ventes i løpet av ettermiddagen. Høy 20ºC. Vinder SSV på 30 til 50 km/t. Sjanse for regn 70%. Ca. 6 mm nedbør med regn.
Delvis skyet
Mandag 26/02 10%
Delvis skyet
Hovedsaklig skyfritt og vind. Høy 19ºC. Vinder V på 30 til 50 km/t.
Delvis skyet
Tirsdag 27/02 10%
Delvis skyet
Delvis skyet og vind. Høy 20ºC. Vinder SV på 25 til 40 km/t.
Delvis skyet
Onsdag 28/02 20%
Delvis skyet
Delvis skyet. Høy 21ºC. Vinder VSV på 15 til 30 km/t.
Klart
Torsdag 01/03 20%
Klart
Hovedsaklig skyfritt. Høy 21ºC. Vinder VNV på 15 til 30 km/t.

Generelt om vær og klima på Gran Canaria

Gran Canaria er som kjen en av øyene i øygruppen Kanariøyene, og denne øygruppen befinner seg vest for Nord-Afrika i Atlanterhavet. Denne beliggenheten betyr kort og godt at øyene ligger i det som betegnes som et subtropisk havklima, noe som igjen gir et stort sett stabilt ensaret og behagelig klima og vær gjennom året – selv om det naturligvis forekommer variasjoner også her.

Gran Canaria deles grovt sett opp i to deler, og det vil si den nordlige og den sydlige delen av øyen. Det beste været er som regel her, og man kan oppleve temperaturforskjeller på opptil 5-6 grader på nord og syd. Årsaken til dette er at det er store fjell midt på øyen.

Den sydlige delen av Gran Canaria har som regel rundt regned 300 soldager pr. år, og det betyr jo naturligvis at utsiktene til strandliv er ekstremt gode. Temperaturene på dagtid holder seg som regel mellom 20 og 30 grader gjennom året, men som sagt er det variasjoner også her.

Kommer det vinder fra Sahara om sommeren kan man oppleve at temperaturene stiger dramatisk, og da gjerne opp i 40 grader. Når det gjelder regn så er man sikrest å treffe på det i november og desember.

Temeraturen i vannet på Gran Canaria holder seg i all hovedsak på rundt 20 grader gjennom året, men på sommeren og frem mot høsten kan den gjerne stige med et par grader.

Høstværet på Gran Canaria

I månedene september til november er man stort sett sikret godt vær, og da snakker vi om plenty med sol og 25-30 grader om dagene. Man kan oppleve noen skyer nå og da, men det varer som regel ikke mer enn noen timer. En virkelig fin tid å reise til Gran Canaria på!

Vinterværet på Gran Canaria

Månedene desember til februar er de mest ustabile og som har de laveste temperaturene å by på. Som regel vil det gjerne være tilstrekkelig varm til at man kan nyte dager på stranden eller bassenget. Om kveldene kan det riktignok bli litt kjølig og hvis man vil være ute må man kle seg tilsterekkelig.

Temperaturene på Gran Canaria om vinteren gjør at det er mange nordmenn som velger å legge en ferie dit i disse tidene, og mange velger også å ta julefeiringen der. Det er også veldig mange nordmenn, og da spesielt pensjonister, som velger å tilbringe vintermånedene på Gran Canaria for dermed å slippe unna kalde og mørke vintre hjemme i Norge.

Vårværet på Gran Canaria

V snakker her månedene mars til mai, og da begynner det virkelig å bli deilige tider på Gran Canaria! Mye sol og fabelaktige sommertemperaturer venter, og jo nærmere vi kommer sommeren jo mer sol blir det. Kveldene begynner også å bli merkbart varmere og nå begynner strandsesongen for alvor. Temperaturen i havet nærmer seg de 20 varme og solen skinner 7-8 timer hver eneste dag.

Sommerværet på Gran Canaria

Når man hører hvordan været er resten av året i Gran Canaria er det en gjengs oppfatning at det blir veldig varmt på sommeren, men dette er en sannhet med modifikasjoner. For å si det slik: det er ikke varmere der enn på mange andre ferieplasser i Middelhavet. Det som er litt spesielt er at det ikke er så stort trykk på turismen om sommeren og det er egentlig litt merkelig, for på sørkysten av øya er du garantert (med forbehold naturligvis) god og varmt sommervær.

Været om sommeren (juni, juli og august)
Mange tror at det er enormt varmt på Gran Canaria i sommermånedene. Varmt er det, men ikke mer enn på ferieøyene i Middelhavet. Likevel er sommermånedene lavsesong på Gran Canaria fordi de fleste velger en ferie i nettopp det sørlige Europa i stedet. Det er nesten garantert godt vær på sørkysten om sommeren.