klikk på din øy for mer informasjon

Bestill bøker fra:

Haugen bok

 

 rentalcars.com

 

 

 

 

Flere bøker fra: Haugen bok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internasjonal narkoliga avslørt på Gran Canaria

Mannskaper fra la Policía Nacional og la Guardia Civil aksjonerte denne uken mot flere boliger sør på Gran Canaria og arresterte 13 søramerikanere som siden oktober, 2014 har smuglet store partier med kokain fra Sør-Amerika til øya og derfra til Spania.

 

Av  vakthavende@canariposten.com                             09.04.16

Det var i oktober, 2014 at politiet la Policía Nacional og kanariske tollere kom på sporet av en søramerikansk narkoliga som opererte sør på Gran Canaria. Ligaen brukte seilbåter som fraktet store partier med kokain fra Sør-Amerika til Gran Canaria og derfra til sydkysten av Spania.

Og etter å ha spanet på ligaen i over ett år aksjonerte mannskaper fra politiet og kanariske tollere i midten av desember i fjor mot en seilbåt som da befant seg vest for Kap Verde med kurs for Kanariøyene.

Og om bord i seilbåten fant politiet 115 kilo kokain som var gjemt inne i motoren på seilbåten. Fire søramerikanske menn ble arresterte i aksjonen.

Men politiet var overbeviste om at de fire kun var kurerer og at hovedmennene fortsatt befant seg på Gran Canaria og i Madrid.

Og politiet fortsatte å spane på banden og denne uken aksjonerte mannskaper fra la Policía Nacional og la Guardia Civil mot flere boliger sør på Gran Canaria og arresterte 13 søramerikanere.

Samtidig aksjonerte politiet i Madrid og Barcelona mot flere boliger i de to byene og ytterligere seks søramerikanere ble arresterte.

Dette er sjette gang så langt i år at kanarisk politi og tollere aksjonerer mot internasjonale narkoligaer. Den første aksjonen skjedde 5. januar da politiet Guardia Civil sammen med den amerikanske spesialstyrken US DEA (Drug Enforcement Administration) bordet en seilbåt utenfor Santa Cruz de la Palma og om bord i seilbåten fant politiet 375,5 kilo kokain.

Ifølge politiet skal kokainet ha vært farget sort og gjemt i en dobbeltbunn under en av drivstofftankene hvor kokainet var murt inn.  Og planen var å renske kokainet i et laboratorium for å vaske det hvitt igjen.

Kokainet kom ifølge politiet fra Sør-Amerika med seilbåten som ble ført av et ektepar fra Venezuela og skulle skipes til Spania for å distribueres rundt om i Europa.

Seks personer ble arresterte i aksjonen som pågikk parallelt på La Palma og i Barcelona og fire ligamedlemmer ble arresterte i Barcelona, mens to ligamedlemmer ble arresterte i Santa Cruz de la Palma.

Under aksjonen i Barcelona beslagla politiet 1050 liter kjemikalier for rensing av kokainet, fullt laboratorieutstyr, to pistoler og store mengder ammunisjon, 57,5 kilo kokainpasta, 4 200 euros (Ca. 42 042,00 NOK) i kontanter samt flere dokumenter som var relaterte til saken.

Det andre store beslaget ble gjort i grålysningen på morgenen onsdag 21. januar da spesialstyrker fra politiet Guardia Civil sammen med kanariske tollere aksjonerte mot en hurtiggående båt som med to utlendinger om bord.

De to mannskapene drev sammen med fem spanjoler og losset 49 plastballer med hasj som til sammen veide 1 470 kilo inn på stranden til en ventende van da politiet slo til.

Samtlige av de syv personene ble arresterte i razziaen  

Båten som ifølge politiet var en lynrask sortmalt zodiakbåt hadde slukket lanternene om bord. Men båten som derfor virket mistenkelig ble fanget opp av radar og radaroperatørene varslet så politiet som rakk å ta smuglerne før de kom seg unna med det store hasjpartiet.

Ifølge en melding fra politiet skal den lokale narkobanden ha tilhold i et hus i Santa María de Guía, nord på øya og da politiet undersøkte huset fant de mengder med bensin, vann, klær og mat som var tiltenkt de to utlendingene på returen fra Gran Canaria.

Ifølge politiet kom hasjpartiet fra Marokko

Det tredje store beslaget skjedde fredag 4. mars da politiet la Policía Nacional i Las Palmas, Gran Canaria sjekket en container i havnen La Luz og i containeren fant politiet 50 kilo kokain.

De to siste beslagene skjedde i midten og slutten av mars i år hvor politiet i to aksjoner hvor de bordet to seilbåter og fant til sammen ett tonn kokain som var på veg til Kanariøyene for så å bli videresendt til Spania.

 

Canariposten følger kriminaliteten på Kanariøyene

 

Les også:  

Ble mishandlet og forbrent i ansiktet med glødelampe

Har avslørt ny internasjonal narkoliga

Evakuerte kjøpesenter etter bombetrussel

Kan bli dømt til 21 års fengsel for drap

Frekk bietyv tatt av politiet

Niårig jente skambitt av kamphund

Beslagla over 500 kilo kokain

Skal ha mottatt nær 4,5 millioner i bestikkelser

 

 

(09.04.16)   

 

  tilbake til hovedsiden                 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert:    09.04.16

Kjærlighetsluksus i solnedgang

Startet egen bar i Playa del Inglés

Verdens minste hotell

Den afrikanske tragedie

Nå har de portugisiske turistmyndighetene oppdaget Canariposten

Danseglede og folkeswing på Buster

På langtidsferie med små barn

Canaritorget - Nytt brukttorg

Det kanariske kjøkken – et kjøkken i endring

Det er ikke farlig å fly!

Redd for å fly?

Suksess for norsk biffrestaurant

Boeny M – Populær jubilant

Ble rammet av Tsunami for 800 000 år siden

Bli med på fjelltur

Arabisk mat inntar Kanariøyene

Mens vi venter på trikken

Skor seg på hester

Hvorfor blir ikke alle friske på Gran Canaria ?

Den omvendte turisme – Reisebrev fra Finnmark

Kom tilbake etter midnatt, og spør etter Jesus.

 

 

 

Tema-artikler om             Kanariøyene:

 sjekk lanzarote

 sjekk la gomera

 sjekk tenerife

 sjekk gran canaria

 sjekk furteventura

 sjekk la palma

 sjekk el hierro

 

tilbake til hovedsiden

 

 

                             E-mail redaksjon: Vakthavende    

            Copyright © 2001 canariposten.com.  All rights reserved.

       Administrerende direktør/teknisk ansvarlig: Randi Bauge Skevik

mob: +47 98 853777

orgnr 882 573 702

Hit Counter