klikk på din øy for mer informasjon

Bestill bøker fra:

Haugen bok

 

 rentalcars.com

 

 

 

 

Flere bøker fra: Haugen bok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forbereder ankomsten til Brad Pitt

Den amerikanske superstjernen Brad Pitt kommet til Las Palmas, Gran Canaria tirsdag 19. mai for å starte innspillingen av filmen “Allied” som skal filmes flere steder i byen. Og nå jobbes det på spreng i byen for å få alt klart til innspillingen starter.

 

Av  vakthavende@canariposten.com                             14.05.16

Tirsdag 19. mai blir en milepel i Las Palmas. Da ankommer nemlig den amerikanske superstjernen Brad Pitt og hans kvinnelige motspiller Marion Cotillardben byen for å starte innspillingen av krigsfilmen “Allied”.

Produsenten bak filmen er ferdig med opptak i London og er nå på veg til Gran Canaria og Las Palmas Det er det amerikanske selskapet Paramount Pictures som sammen med GK Films står som produsenter av filmen som skal lanseres 23. november i år. Og av andre skuespillere som er med i “Allied” kan nevnes Jared Harris, Lizzy Caplan og Matthew Goode, heter det i en melding fra produsenten.

Handlingen i filmen er lagt til Nord-Afrika, London og Oxford under den andre verdenskrig og året 1942 hvor Brad Pitt spiller etterretningsoffiseren Max Vatan som møter motstandskvinnen Marianne Beausejour spilt av Marion Cotillard, og selvfølgelig innleder de to et kjærlighetsforhold som ikke blir helt vellykket på grunn av krigen.

Filmteamet skal filme i 45 dager i områdene rundt la Plaza Cairasco, Belén María og la calle Canalejas,.samt nede ved havnen La Luz hvor man nå bygger en 20 000 kvadratmeter arabisk by som blir sentral i filmingen i byen.

Og innspillingen i Las Palmas er god reklame for byen og Kanariøyene og så vil det bli bra for den slunkne kommunekassen og for den lokale handelsstanden. For i løpet av de 45 dagene opptakene foregår vil staben totalt legge igjen rundt 10 millioner euros (Ca. 100 millioner NOK).

Årsakene til at stadig flere internasjonale filmprodusenter nå legger produksjonen eller deler av produksjonen til Kanariøyene er flere. For det første har Kanariøyene en svært bra insentivordning hvor filmskaperne får refundert deler av produksjonskostnadene og så er kostnadsnivået på øyene fortsatt forholdsvis lavt.

Og så finnes det på Kanariøyene og i Spania mange dyktige filmfotografer og teknikere som har topp utstyr slik at amerikanske, britiske, franske, tyske, italienske og nordiske filmskapere kan leie det aller meste på øyene og slippe å ta utstyret med fra hjemlandet.

Nå vil de lokale myndighetene satse enda mer på å lokke til seg flere nasjonale og internasjonale filmskapere og lanserer nå merkevaren “Canary Island Films” som ble promotert under den store internasjonale filmfestivalen i Berlin i midten av februar i år.

“Canary Island Films” er en skreddersydd pakke hvor man tilrettelegger alt fra transport, hotell, crew, utstyr, guider, statister til sikkerhetsvakter og catering under selve innspillingene i tillegg til den gode intensivordningen.

Og at markedet er der er det ingen tvil om. For i 2013 ble spilt inn ti filmer på øyene hvorav åtte var spanske og to var internasjonale storfilmer. I 2014 økte antall filmer som ble innspilt på øyene til 15 filmer hvorav 11 var spanske og fire var internasjonale storfilmer. Og i 2015 ble det spilt inn 18 filmer, dokumentarfilmer og tv-serier på øyene og filmskaperne la da igjen totalt 33 millioner euros (Ca. 330,3 millioner NOK).

Og i år forventer kulturetaten i den kanariske regjeringen at antall produksjoner som legges til øyene vil øke ytterligere, og i februar startet innspillingen av storfilmen The Titan som er regissert av Lennart Ruff og med Sam Worthington og Taylor Schilling i hovedrollene sør på Gran Canaria hvor man blant annet skal ha filmet i kommunene San Bartolomé de Tirajana og Santa Lucía og i landsbyen Tejeda.

Det går også rykter om at de amerikanske produsentene av den populære filmserien “Star Wars” vurderer å spille inn deler av den neste Star Wars-filmen sør på Gran Canaria. For representanter for produsentene har siden februar vært på befaring sør på øya og har forelsket seg i landskapet rundt sanddynene i Maspalomas og i de nærliggende fjellområdene.

 

Canariposten følger kulturen på Kanariøyene

 

Les også:  

Her kan du feire norsk 17. mai

Feiret 17. mai på forskudd

Brad Pitt - vil leie hus i Las Palmas

Kanarisk sensasjon tok Spania med storm!

Flott utstilling viser turismens utvikling

15 år med Gay Pride

Neste Star Wars-film spilles inn på Gran Canaria?

Brad Pitt skal spille inn film i Las Palmas

 

 

 

(14.05.16)   

 

  tilbake til hovedsiden                 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert:    14.05.16

Kjærlighetsluksus i solnedgang

Startet egen bar i Playa del Inglés

Verdens minste hotell

Den afrikanske tragedie

Nå har de portugisiske turistmyndighetene oppdaget Canariposten

Danseglede og folkeswing på Buster

På langtidsferie med små barn

Canaritorget - Nytt brukttorg

Det kanariske kjøkken – et kjøkken i endring

Det er ikke farlig å fly!

Redd for å fly?

Suksess for norsk biffrestaurant

Boeny M – Populær jubilant

Ble rammet av Tsunami for 800 000 år siden

Bli med på fjelltur

Arabisk mat inntar Kanariøyene

Mens vi venter på trikken

Skor seg på hester

Hvorfor blir ikke alle friske på Gran Canaria ?

Den omvendte turisme – Reisebrev fra Finnmark

Kom tilbake etter midnatt, og spør etter Jesus.

 

 

 

Tema-artikler om             Kanariøyene:

 sjekk lanzarote

 sjekk la gomera

 sjekk tenerife

 sjekk gran canaria

 sjekk furteventura

 sjekk la palma

 sjekk el hierro

 

tilbake til hovedsiden

 

 

                             E-mail redaksjon: Vakthavende    

            Copyright © 2001 canariposten.com.  All rights reserved.

       Administrerende direktør/teknisk ansvarlig: Randi Bauge Skevik

mob: +47 98 853777

orgnr 882 573 702

Hit Counter