Gult varsel – dårligere vær i vente

Gult varsel – dårligere vær i vente

Snø på toppene og muligheter for vind og hagl

60 Shares

Se spanske statsmeteorologene (AEMET) har kommet med et gult varsel, og det innebærer fare for potensielle regnstormer i provinsen Las Palmas og Tenerife, samt mulig snøfall på fjelltoppene i Tenerrife, Gran Canaria og La Palma.

Det gule varselet for snø vil vare ut mandagen, og man tror at det kan falle opptil 3 cm med snø på de høyeste toppene på Gran Canaria – og da fra omtrent 1700-1800 meters høyde og opp. Det er altså fjelltoppene i La Palma, Tenerife og Gran Canaria dette gjelder.

Sjekk værvarselet her.

På fjellet Telde, som er Spanias høyeste punkt, forventes det at snøen vil bli liggende over natten. Man tror også at det vil bli snøfall på de høyeste punktene over hele Gran Canaria.

Det er også gitt gult varsel mandag for mulig stormer med muligheter for haglbyger.

Det er meldt skyet vær på Gran Canaria på mandag med regnbyger trolig i nordlige og midtre deler av øyen. Det er ikke meldt om regn langs den sørlige kysten, selv om det er meldes om en mulighet for dette.

Regnet vil bli lokalt kraftig i enkelte områder og kan komme sammen med vind og hagl – og som sagt snø på topper som er på 1700-1800 meter og opp.

Temperaturene vil falle, spesielt nordpå, når vinden blåser fra nord og man vil få kjenne på nok av vindkast. I høylandet vil det bli til dels sterke vindkast, mens de vil bli mer moderate ellers.

Det er definitivt vinterkulde i luften, og resten av uken kan man forvente dårlig vær – men dette er ikke sikkert. Været blir bedre de fleste andre steder Europa og det vil nok ikke føles særlig solrikt på Gran Canaria på en stund.

Kommentarfelt
60 Shares
Forrige Hva skjer på Gran Canaria i helgen? 26. - 28. januar 2018
Next Norsk kvinne med stygge bruddskader

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Vær

Værkaos på Kanariøyene: Snø i fjellet, sterk vind ventet, samt regn og storm

Som varslet i går av de spanske meteorologene har uværet som har preget Kanariøyene i lengre tid tatt seg opp torsdagen. Det betyr at tusenvis av nordmenn som er på

Nyheter

Bekymring over situasjonen på Kanariøyene

Ansatte i helsesektoren på Kanariøyene er bekymret over situasjonen.

Nyheter

Tony Gallardo Park gjenåpnet

Tony Gallardo Park gjenåpnet i Maspalomas i dag