Kaldeste februar på Kanariøyene siden 2010!

Kaldeste februar på Kanariøyene siden 2010!

2 grader lavere gjennomsnittstemperatur

201 Shares

Kanariøyene har altså registrert en gjennomsnittstemperatur i februar som var 2 grader lavere enn normalt, og mye vær førte definitivt til lavere temperaturer!

Man må faktisk tilbake til 2010 for å finne en februar som var like kald som denne.

‘Veldig kald eller ekstremt kald’

Kanariøyene hadde en februar måned som man karakteriserer som ‘veldig kald eller ekstrem kald’ over mesteparten av territoriet, og som sagt var den gjennomsnittlige temperaturen hele 2 grader lavere enn normalt. Fallet på termometeret var opptil 3,5 grader i områder som ligger middels og høyt oppe, mens temperaturen var 1,5 grader lavere i kystområdene – i følge statsmeteorologene i Aemet.

Rapporten, som ble publisert i går, indikerer også at man må tilbake til 2010 for å finne en februar som har vært så regnfull som denne, og da snakker vi om alt mellom ‘vått og veldig fuktig’. Faktisk har det falt 200 mm nedbør i høyden over 900 meter, mens det i områder som Corral de los Juncos i Tejeda som faktisk har falt over 400 mm nedbør.

De kaldeste nettene hadde man den 7., 8. og 14. februar da minimumstemperaturen var under 14 grader over store deler av kysten. Flyplassen på Lanzarote registrerte en temperatur på 7,6 grader den 7. februar – og dette er den laveste temperaturen man har registrert siden man begynte med slike målinger tilbake i 1972 – altså på 46 år!

I høyereliggende områder slik som Izaña økte dagene med minustemperaturer betydelig, og da snakker vi om 24 sammenlignet med 11 i referanseperioden 1981 til 2010. Når det gjelder temperaturen i vannet var overflatetemperaturen på 18,3 grader – nesten én grad lavere enn gjennomsnittet.

Nedbør

De sterke vindene fra nordlig retning sørget for nedbør mellom 1. og 8. februar og etterlot seg kraftige byger i flere områder på Kanariøyene, og da spesielt i Aguamansa, Los Silos, Palo Blanco, Tejeda, Telde og Teror, i tillegg til stormer på Gran Canaria og snø i høyereliggende områder.

En annen front passerte den 23. og ga et nytt kapittel med regn av sterk intensitet og enkelte ganger styrtregn i de sentrale og vestlige øyene – dette ga blant annet 67 mm i Agüimes og San Bartolomé of Tirajana, samt et skydrag utenfor kysten av Alajeró.

Kilde: La Provincia og Aemet

Kommentarfelt
201 Shares
Forrige 6 strender på Kanariøyene blant de beste i Spania
Next Vannreservene nå oppe i 25,8 millioner kubikkmeter på Gran Canaria

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Helgeguide – Gran Canaria – 27.-29. april

Ingen planer for helgen på Gran Canaria? Canariposten.no gir deg vår sedvanlige helgeguide, og som vanlig er det mye spennende i vente… og velsmakende!

Nyheter

Slo Gabriel Cruz (8) med øks og kvalte gutten

Ana Julia Quezada tilstår overfor La Guardia Civil drapet på åtte år gamle Gabriel Cruz, men sier at dette skjedde etter en krangel. Hun sier at gutten hadde truet henne

Gran Canaria

Mogán skal installere smarte trafikklys

Smarte trafikklys skal på plass i Arguineguín, samt at man skal oppgradere et parkområde i Puerto Rico.