La Palma – mer cubansk enn noen gang!

La Palma – mer cubansk enn noen gang!

Los Indianos farget Santa Cruz hvitt!

3 Shares

I går var det leven i Santa Cruz de La Palma på kanariøya La Palma, og årsaken til det var naturligvis den smått humoristiske og parodiske festivalen Los Indianos!

Los Indianos er en tradisjonell festival på La Palma og er basert på en slags karikatur på øyboerne som en gang emigrerte til Cuba, og som i sin retur til øya skrøt av all rikdommen de hadde skaffet seg der. En av de mest bemerkelsesverdige aspektene ved denne festen er at det brukes og slippes løs enormt mye talkumpulver og at deltakerne kler seg helt i hvitt.

Historisk forbindelse med Cuba

La Negresa Tomasa Los Indianos

Figuren ‘La Negresa Tomasa’ var naturligvis på plass for å sparke i gang festen for alvor!


Festen Los Indianos er altså en fest som markerer La Palmas historiske forbindelse med Cuba, og dette gjøres blant annet med ankomsten av La Negra Tomasa, en karakter som er helt svartmalt i ansiktet og med røde lepper, til Plaza de España – for anledningen omdøpt til Havana’s Plaza!

Generalkonsulen til Cuba, Ulises Barquín, var til stede for tredje året på rad og kunne konstatere at festen også i år ble en suksess.

På dagen ble det også avholdt et bryllup som ble gjennomført av borgermesteren i byen, Sergio Matos, ettersom bruden ønsket å formalisere bryllupet deres på den store dagen.

BorgermesterMatos konkluderte med å si at ‘dette er en av de mest genuine festene i landet vært, og her kan moro og nytelse eksistere sammen med respekt og en god atmosfære.’

Bystyremedlem Virginia Espinosa slo fast at Los Indianos er en fest som er mye mer enn bare å kle seg i hvitt og å kaste talkumpulver, men også er en symbol å båndet mellom Cuba og La Palma.

For å understreke hvor populær denne festen er: byens befolkning øker fra rundt 20.000 til 50.000 når Los Indianos arrangeres!

Kommentarfelt
3 Shares
Forrige Mann stjal klokke til 390.000 kr fra hus i Telde
Next Mann stoppet i bil - 2,64 i promille

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Loro Parque har laget fantastisk undervannshage!

Loro Parque har åpnet en helt fantstisk og magisk undervannshage som kan ta pusten fra deg!

Aktiviteter

10 grunner til å dra til Gran Canaria

Sjekk våre 10 gode grunner til å velge Gran Canaria som feriemål!

Nyheter

Portugisisk krigsskip funnet på strand

Terje tipset Canariposten om funn av maneten ‘portugisisk krigsskip’ i går. Funnet ble gjort på stranden ved Taurodalen. Vær observant!