Canarias7 Tok farvel med karnevalet for i år

Tok farvel med karnevalet for i år

Rituell brenning av sardinen på Las Canteras

1 Shares

Karnevalet med temaet ‘Magi og fantastiske skapninger’ sa på søndag farvel gjennom den tradisjonelle begravelsen av sardinen. En begravelsprosesjon av sørgende gikk fra Leon y Castillo til Las Canteras, og der ble den brent for å markere slutten på karnevalsdagene i hovedstaden Las Palmas.

‘Begravelsen av sardinen’ avslutter altså 24 dager med karnevalsfeiring i Las Palmas, og prosesjonen startet kl. 19.00 i går kveld.

24 dager med festligheter

24 dager med eventyrlig karnevalsfeiring i hovedstaden er over, og det er ingen tvil om at det kalde været som har vært i perioder har hatt en innvirkning. Flere arrangementer har blitt både utsatt og avlyst.

Ruten som man gikk i går starten altså i Leon y Castillo kl. 1900 og gikk gjennom Presidente Alvear, Santa Catalina park, Albareda, Calle Albareda og Calle Gran Canaria – før den endte opp på stranden Las Canteras.

Sardin las palmas

Sardinen på flåten – før den ble brent på Las Canteras-stranden. Prosesjonen og begravelsen av sardinen markerte slutten på årets karneval.

Sardin-maskoten, var en billedlig fremstilling av steampunk-stilen og den viktoriansk estetikken som har preget årets karneval.

Plattformen som sardinen var på var 12,5 meter lang og 2,5 meter bred, og hadde en sardin som var 6,10 meter lang og 2,60 meter høy.

Kommentarfelt
1 Shares
Forrige Hva kan du gjøre på Gran Canaria i helgen - 16.-18. februar 2018
Next Kvinne (60) døde i trafikkulykke på Tenerife

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Tenerife

Tatt på Tenerife med 59 kilo kokain

La Guardia Civil anholdt en mann på Tenerife den 11. februar etter at de fant 59 kilo med kokain i mannens bil. Politiet fant frem til den ulovlige lasten ved

Vær

Uvanlig kald januar

Overskriften høres kanskje merkelig ut, men det er faktisk sant! Januar måned på Kanariøyene hadde de laveste makstemperaturene siden 1969, og man fikk både masse regn, snø, hagl og sterke

Vær

Stormen setter sine spor på Gran Canaria

Da Gran Canaria våknet opp i dag var det ingen tvil: stormen Emma har gjort sitt inntog, og det innebærer blant annet at flere jordskred har gått i morgentimene. I