Tenerife

Tenerife

3 Shares

Nyttige linker:
* Værmelding Tenerife
* Restaurantanbefalinger Tenerife


5 er et magisk tall for øya Tenerife, og årsaken til det er rett og slett at det er 5 millioner mennesker som kommer til øya hvert år og dermed gjør dette til den ledende destinasjonen på Kanariøyene! Magisk også fordi dine fem sanser ikke er nok til å sette pris på alt som Tenerife har å by på.

Ikke nok med det; Tenerife er den største av Kanariøyene og er den eneste som har to internasjonale flyplasser. Det innebærer også at det ikke er mer enn mellom 2 og 4 timer å fly til det spanske fastlandet og resten av Europa.

Tenerife har det mest autentiske karnevalet, det høyeste punktet i hele Spania (fantastiske Mount Teide, 3718 moh) og den årlige gjennomsnittlige temperaturen er på 22 grader. Det betyr faktisk at desember og august er nærmere hverandre i temperatur enn noen andre steder!

Turismen

Mesteparten av Tenerifes turistaktivitet finner sted på tre forskjellige områder: I sør, som har en litt underfundig kontrast mellom landsbyene i fjellene, de fantastiske strendene og utvalget av eksklusive overnatttingssteder langs kysten. Vi har storbyområdet hvor mye av øyas shopping og kulturelle liv foregår, og til slutt så har vi områdene i nord som kombinerer fantastisk landskap med Tenerifes mest genuine gastronomi og bortgjemte steder.

Natur, sport, avslapping, fritid, strender… uansett hva du som turist måtte se etter – Tenerife har det!

I sør

Sørsiden av Tenerife er kjent for sine vidunderlige sandstrender som opptar en stor del av kystlinjen. Områdets permanente deilige vær og solskinn året rundt sørger for at badevannet er varm, og det er derfor en flott plass for vannaktiviteter og andre fritidssysler som du finner i området. En av de mange mulighetene du her sør på Tenerife inkluderer å gå turer for å utforske landskapet, spise på en restaurant på en terrasse ved sjøen eller å ha en heftig dag i en opplevelsespark.

Stranden som er kjent som Playa de las Américas, og som ligger mellom Arona og Adaje, har et enormt utvalg av barer, restauranter, kafeer og nattklubber nede ved sjøen. På dagtid er det aller best å slappe av på stranden og lytte til de beroligende lydene fra havet, eller rett og slett å ta en surfetime eller dykketime sammen med familien. Området ved Costa del Silencio har nydelig bortgjemte bukter som er inneklemt mellom utrolige klipper, og vannet er naturligvis klart og varmt som resten av sørkysten av Tenerife.

Playa de las americas tenerife

Playa de las Américas har masse å by på når det gjelder uteliv og servering! I tillegg kan man slappe av på de flotte strendene og bare nyte livet!

Costa Adeje, på den andre siden, pulserer av butikker og luksushoteller, og i havet der finner man hjemstedet til mange kolonier av hvaler og delfiner som man kan titte på ved å leie seg plass på en båt. Hvis du er på utkikk etter et familieeventyr eller bare vil ha det litt morsomt med venner så er Siam Water Park det perfekte stedet: det kunstige bølgebassenget og vannsklien som har et fall på 28 meter vil sørge for at selv de tøffeste vil boble av adrenalin, mens de små kan kose deg i barneområdet og se på sjøløvene og de morsomme triksene de gjør.

Vannparken Aqualand med sitt delfinbasseng har et stort utvalg av attraksjoner for de som vil ha et lite adrenalinrush, men også områder hvor man kan slappa av og flyte avgårde i strømmen i de kunstige elvene. Dyreelskere vil nok kunne bruke hele dagen i Jungle Park, og her vil de små helt sikkert elske å være. Rovfugler og eksotiske fugler vil overraske besøkende i alle aldre, og det samme vil elegansen til jaguarene og pumaene som også får se i parken.

Stranden Las Vistas i Los Cristianos er det perfekte stedet for soling, smaking på tradisjonell mat fra Tenerife og svømming i havet – uansett tid på året. Fred og avslapping er det som kjennetegner en ferie i Los Cristianos, som ligger trygt beskyttet i fjellandskapetLa Montaña de Chayofita og La Montaña de Guaza, i Arona kommune.

Andre meget populære strender inkluderer Playa de Los Cristianos og Los Tarajales. Havnen i Los Cristianos ligger like ved stranden og er et perfekt sted å hoppe på en båt om du vil besøke noen av de andre Kanariøyene mens du bor på Tenerife.

De imponerende klippene Los Gigantes står like ved turistbyen som har fått navnet sitt etter klippene (altså Los Gigantes) og er velkjent for å være et plass hvor det er ro og stillhet, solskinn, fantastiske strender og et flott landskap. Nær Reina Sofia Airport ligger fiskerlandsbyen El Médano som er den ultimate destinasjonen for vindsurfere og kitere – og har i tillegg en tilbakelent familieatmosfære.

I nord

De nordre delene av Tenerife, som strekker seg fra dalen La Orotava til Isla Baja, er en perfekt miks av natur, avslapping, kultur og fritid. Med fjellet Teide stolt prangende på den ene siden og Atlanterhavet på den andre er det ingen tvil om at de nordre delene av Tenerife er et flott sted å oppdage øyas tradisjoner, gastronomi og håndverkskunst. Det er naturligvis også fullt mulig å ligge å svi seg på strendene og nyte milde temperaturer gjennom hele året.

Teide Lanzarote

Fjellet Teide på Tenerife er Spanias høyeste punkt, og er uten tvil litt av et syn!

Det vakre landskapet i dalen La Orotava er naturlig nok dominert av fjellet Teide, samt solskinnet og alt det grønne vi kan se overalt. Besøkende vil få muligheten til å utforske den historiske delen av La Orotava og ta inn over seg den kunstneriske og arkitektoniske arven, kose seg med noen kanariske delikatesser eller beundre arbeidet til håndverkerne som bruker teknikker som har blitt gitt videre fra generasjon til generasjon.

Noe annet som er interessant for de besøkende er temaparken Pueblo Chico som har forseggjorte miniaturmodeller som representerer Kanariøyenes arkitektur, kultur og historie. Nasjonalparken Teide er ikke langt fra La Orotava, og dette gjør stedet til en flott utgangspunkt hvis du ønsker å besøke denne parken.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz er rett og slett et fantastisk sted!

Vender du nesen mot kysten vil du få se Puerto de la Cruz, et sted som har overvunnet hjertene til turister fra hele verden siden 1800-tallet. Der glir nærmest bygningene ut i ett med stranden og vi får se de berømte saltvannsbassengene i Lago Martiánez, som er et flott sted å ta en pause fra solskinnet ved havet. Her får du også en spektakuler utsikt til Teide i bakgrunnen.

Puerto de la Cruz har en dyrepark som heter Loro Parque som kan by på delfiner, spekkhoggere, jaguarer, pingviner, gorillaer og en hel del andre dyr – såvel som passe forskjellige papegøyer og araer.

Byområdene

Byområdene er hjertet i det travle og yrende livet på Tenerife. Santa Cruz og La Laguna tilbyr i felleskap mye av det kulturelle, mye av shoppingen og mange av fritidsaktivitetene du finner på øya, men kan også skryte av en stor historisk og arkitektonisk arv i form av museer, store parker og andre områder. Tradisjoner og modernitet smelter sammen i de to største byene på Tenerife som er perfekt bundet sammen. De har også nydelig naturlig landskap og sine egne strender.

San Cristobal de la Laguna

San Cristobal de la Laguna står på UNESCOS verdensarvliste, og er en superfin opplevelse!

San Cristobal de La Laguna er den eneste byen på Kanariøyene som har blitt oppført på verdensarvlisten til UNESCO. Den kombinerer essensen av en stor Kanarisk by med den amerikanske koloni-ånden, noe som innebærer brede gater for spasering innrammet av bygninger som er flere århundrer gamle.

I denne rolige byen møter monumenter og palasser det moderne livet, shopping, fritidsaktiviteter og en universal stemning som definerer La Laguna. Turister kan også oppdage byens sjarmerende sider ved å få gratis guidede turer og gå spaserturer til noen av de historiske bygningene. Man kan naturligvis også ta en pause på en solrik terrasse bed noen av byens unike monumenter mens man tar en kopp kaffe eller en forfriskende drink. Kysten i San Cristóbal de La Laguna har flere badesteder som for eksempel de populære badebassengene i Bajamar og Punta del Hidalgo.

Santa Cruz Tenerife

I Santa Cruz har noe for absolutt alle smaker og er et vakkert sted!

Klimaet i Santa Cruz og de luftige shoppingområdene gjør byen til en super plass til shopping eller for å nyte det store utvalget av gastronomiske godbiter. Santa Cruz har noe for alle smaker, og det kan være seg alt fra rekkene av butikker langs Calle del Castillo til et stort utvalg av internasjonale restauranter i det historiske kvarteret eller langs avenyene, og parkene fulle av herlige hager.

Kjedsomhet er ikke et valg når du besøker det imponerende Tenerife Auditorium etter å ha smakt på noen rynkete poteter med mojo-saus på ppoulære Plaza de España, eller når du får igjen pusten i skyggen under trærne i Garcia Sanabria-parken etter en formiddag med shopping.

Midt i bykjernen finner du Guimerá-teateret eller markedsplassen Nuestra Señora de Africa, og he rkan du skaffe deg uforglemmelige opplevelser. Santa Cruz har sightseeing-busser som kjører rundt i gatene og som vil åpenbare de viktigste monmentene på en enkel og behagelig måte.

Noen kilometer utenfor bykjernen finner du badestranden Las Teresitas som er rundt 1.3 kilometer lang, og denne er beskyttet mot bølger og havstrøm av en stor steinmolo.

Isla Baja

Nord-øst delen av Tenerife er kjent som Isla Baja, og dette områder består av kommunene Buenavista del Norte, Garachico, Los Silos og El Tanque. Sport, avslapping og natur er nøkkelordene som gjelder for denne delen av øyen og spesielt Teno Couuntry Park.

Besøkende trekkes hit av den tradisjonelle sjarmen av byene og landsbyene, samt eventyret man kan oppleve av å spasere rundt i dette fantastiske landskapet uansett tid på året. Ofte reiser man hit hvis man er ute etter en litt annen type ferie, gjerne med venner eller familie, for å tilbringe litt kvalitetstid sammen i en hytte eller et hotell.

Garachico Tenerife

Nevnte vi at Garachico var en juvel ved havet? Her ser du hvorfor!

Garachico var en gang i tiden handelssenteret på Tenerife men fremstår nå som en juvel ved havet. Det historiske kvarterer et klassifisert som en ressurs for kulturell interesse og har gjort seg fortjent til Gold Medal of Fine Arts for sin nydelig bevarte arv, som forøvrig dateres tilbake til det 16. og 17. århundret.

Stedets unike naturlige svømmebassenger og stein bassenger, kjent som El Caletón, ble formet av et vulkanutbrudd i det 18. århundret og har nylig blitt et favorittsted for bading hvor man har fasiliteter og tjenester du måtte ha bruk for.

Mellom ravinene i Buenavista del Norte finner man Masca – en av de aller beste eksemplene på Kanarisk landsbyarkitektur. Dette er startpunktet for en rekke turløyper som går ned mot de skjulte buktene, og det er også en av de stedene som har den beste bevarte håndverket på øya. I landsbyene El Palmar og Teno Alto finner du også flotte eksempler på de typiske landsbyhusene på Tenerife.

Det historiske kvarteret i Buenavista del Norte er hjemmet til en rekke monomenter, bygninger og torg som virkelig viser hvordan det livet var før i tiden på Tenerife. Det er flere ruter man kan spasere for å utforske dette.

Kommentarfelt
3 Shares