Las Palmas
0 Shares
Siden inneholder reklame

Lyst til å reise til Las Palmas og nyte noen late dager i solen, samtidig som du kan oppleve et spennende byliv som også inkluderer den fantastisk flotte gamlebyen?

Perfekt – du har da kommet til det rette stedet. Her på disse sidene finner du gode priser på hoteller i Las Palmas!

Mange av hotellene som vi presenterer her har gunstige priser i tillegg til å være bra, så det behøver ikke å være så avskrekkende som du kanskje tror. Spar opp penger i god tid og legg opp til noen herlige dager med et flott hotell i Las Palmas.


** Få fantastiske hotelltilbud i Las Palmas via Hotels.com! **


Mer om Las Palmas

For de fleste besøkende som kommer til Gran Canaria så er Las Palmas bare et mellomstopp, og så snart de har landet på flyplassen sør for byen reiser de rett ned til turisthjertet i sør på øya, og da gjerne til steder som Maspalomas eller Playa del Inglés. Man kan si det samme for cruiseturister også, og for dem er Las Palmas ofte stedet hvor cruiset starter eller avsluttes.

Men; hovedstaden på Gran Canaria er så mye mer enn bare dette! Las Palmas er ikke bare et genuint kulturelt høydepunkt – det er også et skikkelig strandparadis!

Vegueta Las Palmas

Katedralen Santa Ana er et flott byggverk som ligger i hjertet av gamlebyen Vegueta i Las Palmas.

I kontrast til de sydligere delene av Gran Canaria kan det ofte oppleves som om at her oppe i nord er betydeligere roligere og at menneskene lever hverdagslivene sine langt borte fra turistsentrumene. For å være innen rekkevidde til de de mest populære attraksjonene så vel som de litt mer avsidesliggende strendene her i nord burde du vurdere å leie en bil.

Hvis du kommer til byen via motorveien fra flyplassen – altså fra sør – så ser Las Palmas ved første øyekast litt for stor ut for den lille øya Gran Canaria. Langs alle de bratte klippene og nesten helt ned til havet, kun adskilt av en flerfelts motorvei, ser man høyhus fra 60- og 70-tallet.

På kveldene blir du, i tillegg til alle lysene fra byen, hilst på av massevis av lyspunktet ute fra havet hvor tankbåter og fiskerbåter ligger som stasjonære glødende punkter mot den varme himmelen. Så snart du begynner å utforske de små og svingete sidegatene og de små torgene i Las Palmas vil inntrykket av storby forsvinne.

Hver del av denne byen lever og puster som en egen karakter og naturligvis er ingen av dise bydelene bedre eller flottere en verdenarv-distriktet Vegueta – gamlebyen. Det var her, i 1478, at Juan Rejón, lederen av den den kastiljanske invasjonshæren, etablerte byen Real de Las Palmas.

Konstruksjonen og byggingen av katedralen Santa Ana begynte kort tid etterpå, slik at Christopher Columbus, en av øyas mest prominente gjester opp gjennom tidene, nesten helt sikkert har passert den på hans tur vestover. Hvis du i dag spaserer gjennom gatene og smugene i Vegueta vil du kunne se talløse forskjellige arkitektoniske stiler – alt fra steinfasader fra Middelalderen til barokkstil og store vinduer som vil blende deg og danne en slags komplett helhet.

Sett bort i fra de historiske bygningene i grå sandstein har fasadene behold fargene sine i mykt grønt, blekgult og turkis. Veguate utstråler alle fargene i regnbuen, nesten som et ekko av LGBT-festene man finner sør på Gran Canaria!

Playa de las Canteras – stranden i sentrum

Den berømte bystranden Playa de las Canteras oser av en tolerant atmosfæra. Her, rett ved promenaden, kan du innlosjere deg i ett av de mange små og sjarmerende 70-talls hotellene slik at du er like ved all den livlige aktiviteten.

Tidlig på kvelden kan du se en fargerik miks av unge og gamle mennesker som vandrer fredfullt og rolig langs den kilometerlange promenaden mens de beundrer solnedgangen og silhuetter av talløse palmer.

Hånd i hånd med din aller kjæreste kan du mingle i folkemengden eller bare sitte på en av de små barene med en kjølende drink mens du lar hele fargespekteret fra kveldshimmelen – fra mørk rød til mørk lilla – fortrylle deg.

Det er bare Atlanterhavet som befinner seg mellom deg og solnedgangen!

Kommentarfelt
0 Shares