Parque Taoro – en grønn lunge

Parque Taoro – en grønn lunge

91 Shares

Parque Taoro foss Tenerife

Det er rett og slett fantastisk å oppleve Parque Taoro på Tenerife, og her får man sjelefred i en fantastisk park med blomster, planter og fosser – for å nevne noe!


Adresse:
Ctra. Taoro, 27, 38400 Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife

Åpningstider:
* Åpen park døgnet rundt

Priser:
* Gratis

Innledningsvis

Dette er en park som ligger i hjertet av Puerto de la Cruz og som ofte blir oversett av de aller fleste, men Parque Taoro er rett og slett en fryd for den som finner den. Dette er et vellaget rekreasjonsområde som dekker over 100.000 kvadratmeter og er en botanisk hage med anlagte hager som tar i mot besøkende når de kommer. Det er asfalterte stier som beveger seg mellom palmer, blomster og bassenger, og enkelte steder får man utsikt over byen.

Området er nå det største grøntområdet i byen, og her får man skygge fra fra solen av trærne – Parwue Taoro er derfor perfekt for en liten spasertur på ettermiddagen. Det frodige grønne hjørnet av øyan tilbyr en flott måte å få en smak av landlige områder uten at man trenger å bevege seg for langt ut av byen.

Man kommer seg dit fra byen Puerto de la Cruz til fots, men vær oppmerksom på at veien til Parque Taoro innebærer littegrann klatring – inkludert en trapp med 250 trinn. Uansett; både turister og lokale beboere tar turen med jevne mellomrom for å kunne ta inn over seg den styrkende atmosfæren.

Seksjoner i parken

Parque Taoro er delt inn i tre forskjellige seksjoner: Los Jardines de La Atalaya (hagene med utsiktspunkt), Los Jardines del Taoro (hagene i Taoro) og Camino de la Sortija (ringveien).

Los Jardines de La Atalaya er den best ivaretatte og luksuriøse delen av parken og her går det koselige stier på kryss og tvers, samt trapper som slynger seg mellom kilder og fosser. Denne delen av parken tilbyr massevis av spaserings-muligheter, og når man går rundt her vil man gå forbi sjarmerende lysthus, broer, fantastiske terrasser og en lekeplass for barn. En rekke malerier som omhandler Kanariøyene skiller seg ut i alt det grønne.

På toppen av bakken, og som dominerer hele byen, står den over 100 år gamle bygningen i engelsk stil. Dette var en gang et hotell man kunne leie til ferie og Gran Hotel Taoro var det første storslåtte hotellet som ble bygd i Spania. Hotellet er designet av den franske arkitekten Adolph Coquet og åpnet dørene for offentligheten i 1890, og det er derfor ingen tvil om at dette er en bygning som har stor arkitektonisk og historisk verdi. Hotellet ble omgjort til et luksuriøst casino men ble stengt i 2007.

Den tredje delen av parken er Camino de la Sortija og dette er en sted for spesielle minner for de lokal, og dette stedet ble brukt da forskjellige festiviteter og by-konkurranser skulle arrangeres.

Ting man kan gjøre i Parque Taoro

Med sitt store landareal vil Taoro Park garantert kunne holde sine besøkende opptatt i et par timer. Turstier, en fantastisk flora og fauna og noen suverene utkikkspunkter er blant tingene som fascinerer i denne flotte parken.

Nyte en avslappende spasertur

Uansett om man har lyst til å komme nærmere naturen eller rett og slett bare ta seg en pause fra det travle bylivet så er en spasertur i Parque Taoro alltid en god idé. Denne velholdte og flott lagde parken med frodig subtropisk vegetasjon er en kur for slitne kropper og hoder. Uansett hvor man snur seg så vil bougainvilleaens glød gi deg et blendene og fargerikt bilde. Lyder av insekter fyller luften og gjestene kan observere talløse sommerfugler og øyenstikkere.

Beundre vannfallene

Foran Gran Hotel Taoro er det en stor foss som plasker nedover flere hyller som man har lagd til. Dammen under er hjemmet til en stort antall flotte vannliljer og besøkende kan krysse flere små broer for å komme seg til de mest bortgjemte delene av parken.

Besøk Mirador Dulce Maria Loynaz
På de øverste terrassene kan man nyte en uovertruffen utsikt over byen og Atlanterhavet. Dette utkikkspunktet, Mirador Dulce Maria Loynaz, er oppkalt etter en kubansk poet som bodde i og var inspirert av Puerto de la Cruz i sitt arbeid.

Kommentarfelt
91 Shares