Ferie i Mogán – et drømmested for nordmenn

Ferie i Mogán – et drømmested for nordmenn

786 Shares

Mogán er et navn som klinger godt i norske ører og grunnen til det er ikke så veldig underlig: dette er kommunen hvor utrolig mange nordmenn velger å feriere hvert eneste år, og når man nevner småbyer som Puerto de Mogán og Arguineguín samt den populære turistbyen Puerto Rico, er det nok mange som nikker gjenkjennende på hodet!

Mogan kommune gran canaria

Mogán kommune ligger gunstig plassert på sørvestkysten av Gran Canaria, og kan skilte med behagelige 25 grader i gjennomsnittlig temperatur gjennom året!

Mogån er navnet på kommunen som befinner seg sørvest på Gran Canaria, og som sagt er den en velkjent turistdestinasjon som brukes av tusener på tusener av nordmenn årlig. Kommunen har et areal på rundt 172 km2 og har omkring 15.000 innbyggere. Ikke overraskende er turismen den kanskje aller viktigste næringen i Mogán, men også fiske og landbruk er sentrale næringsveier.

Et norsk samfunn

Gjennomsnittstemperaturen i Mogán ligger på 25 grader, og dette er én av hovedgrunnene til at det befinner seg mange nordmenn i området. Mange velger å tilbringe store deler av året der og årsakene til dét kan i stor grad være helsemessige årsaker. Nå er det selvsagt slik at det ikke kun er derfor mange velger å bo der gjennom vinterhalvåret, og etter hvert har det blitt slik at mange rett og slett bare foretrekker et bedre klima og være når det er som kaldest i Norge.

Men tilbake til helse: spesielt har de som lider av astma og revmatisme lagt sin elsk på Mogán og opplever det som veldig gunstig å oppholde seg der. Som et resultat av langvarig og omfattende norsk turisme har det med tiden oppstått et norsk samfunn på stedet, og det innebærer at du vil finne alt fra norske kafeer og serveringsteder, til norske leger og skoler!

Med andre ord: det er deilig å være norsk i Mogán!

Generelt om Mogán – et deilig og varmt paradis

Hvis du er ute etter et av de aller beste klimaene i Europa vet du nå hvor du skal ta turen: Mogán har et fantastisk klima og årsaken til det er naturligvis den veldig gunstige beliggenhetene. Som sagt ligger gjennomsnittstemperaturen for året på rundt 25 grader, og det er ikke mange dager i løpet av et år hvor det ikke er sol!

Hvis du reiser til Mogán er du derfor nesten sikkert at du får oppleve deilige og varme dager, men selvsagt: det finnes jo ingen garantier når det gjelder været!

Strandliv, natur, festivaler og mye mer!

Men; Mogán handler ikke bare om sol og strender – det handler også om muligheten til å nyte deilig mat. Det er jo utvilsomt godt å reise fra Norge og kunne oppleve andre kulturer og andre smaker. Som vi nevnte i toppen så er to av de viktigste næringsindustriene i Mogán fiske og landbruk, og kort fortalt betyr det at du ved å benytte deg av de lokale restaurantene og lokale råvarer er sikret noen helt superbe gastronomiske opplevelser. Husk bare på: uten mat og drikke duger helten ikke!

Amadores strand mogan gran canaria

Amadores-stranda er en av de mest kjente strendene i Mogán og brukes mye av nordmenn på ferie i området!

Når alt dette er sagt: det er jo ingen tvil om at det er strandlivet som lokker svært mange nordmenn ned til Mogán, og er det dét du er ute etter har du ingenting å frykte. Kyststripen i Mogán er hele 16 kilometer lang, og totalt sett finnes det urolige 19 strender som venter på deg der! Det er strender av alle typer her, og du finner alt fra store og populære sandstrender til de som er litt roligere og mer bortgjemte.

Beveger du deg litt bort fra strendene og trekker innover i landet finnes det et enormt godt utvalg av turstier som er populære å bruke, og du får der tilgang til en herlig natur med høye fjelltopper og dype raviner. Du finner også små byer litt inn i landet hvor du naturligvis er hjertelig velkommen hos vennlige lokale mennesker.

Livet kan på mange måter være en fest i Mogán, og når vi snakker om fester så mangler det ikke noe på akkurat dét punktet heller! Spanjolene elsker sine feiringer og det betyr at du som befinner deg på Mogán gjennom året vil ha mange spennende begivenheter å se frem til. Tradisjonene står sterkt og her det avholdes en rekke tradisjonelle festivaler gjennom året, og disse kan være både religiøse og og mindre religiøse. Det arrangeres fantastiske karneval, skytshelgener som skal feires og masse annet spennende som gjør at det aldri er et kjedelig øyeblikk i Mogán.

Hvis du befinner deg i Mogán i midten av juni kan du få med deg den aller største og viktigste feiringen de har å by på: San Antonio de Padua er en skytshelgen som feires hvert år den 13. juni!

Kommentarfelt
786 Shares