Fuerteventura

Fuerteventura

4 Shares

Hvis du spekulerer i å legge ferien din, eller at du rett og slett bare vil tilbringe vinteren der for å slippe unna kalde vintermåneder i Norge, så vil Fuerteventura så definitivt være et meget godt valg!

Denne nydelige delen av Kanariøyene har kilometervis med strender som du kan boltre deg å, og her kan du leie deg biler, slikke sol eller bare nyte late dager i vannet.

3000 timer sol og enormt med strender

Med rundt regnet 3000 timer sol sier det seg selv at mulighetene for godt vær så definitivt er til stede. Fuerteventura er den av Kanariøyene som ligger nærmest den afrikanske kysten og det er bare 100 kilometer som skiller Punta de la Entallada fra Cape Juby i Marokko. Fuerteventura er også den neste største av alle Kanariøyene, etter Tenerife.

Været på Fuerteventura er veldig likt det som vi finner i Florida og Mexico ettersom øya ligger på samme breddegrad som disse, og dette gjør selvfølgelig sitt til at øya er en ideell plass å legge ferien sin til.

Det er ingen andre av Kanariøyene som har så enorme sanddyner og lange sandstrender, og her teller vi faktisk mer enn 150 strender! Selv mesteparten av Fuerteventura består av stein og berg har altså øyen noen av de mest imponerende strendene i hele Europa. Man har beregnet at det finnes omtrent 5 mil totalt med strender på øya, og med tanke på at øya er omtrent 98 kilometer lang er ikke dette mindre enn imponerende. Med sine 98 kilometers lengde er også Fuerteventura den lengste av alle Kanariøyene.

Fuerteventura blir av de fleste regnet som den eldste av alle Kanariøyene og øyas merkelige kontur stammer fra flere forskjellige vulkanske perioder – slik som mange av de andre Kanariøyene. Det siste utbruddet skjedde for rundt 7.000 år siden, så det kan nok føle deg ganske så trygg på Fuerteventura!

Hvis du skulle være på jakt etter litt vulkansk aktivitet kan det være et tips å legge veien til naboøyen Lanzarote – det er det verdt.

Det går ferger fra Fuerteventura til Lanzarote og i tillegg går det korte båtturer over til den lille øya Los Lobos, noe som gir deg muligheten til å oppleve fullstendig ro og fred.

Mange aktiviteter og attraksjoner

Vannsport er veldig populært i Fuerteventura, og hvert eneste år kommer hundrevis av surfere, vindsufere, kitesurvere og dykkere til Fuerteventura! Hvert år i juli er øya verten for P.W.A verdensmesterskapet i vindsurfing i Sotavento i sør.

Vannsport fuerteventura

Forskjellige vannsporter som for eksempel vindsurfing er veldig populært å drive med på Fuerteventura!

Det er mange nye attraksjoner som gir turistene muligheter til å oppdage forskjellige aspekter ved øyas landskap og kultur, slik som Betancura Museum for Arkeologi og Enografi og Tefia Craft Village for å nevne noen.

Med mange tilgjengelige aktiviteter, herlige strender og kulturliv er Fuerteventura en plass hvor både familier, unge mennesker i 20-årene og sportsfanatikere kan nyte herlige dager – det er med andre ord plass til alle på denne herlige øya!

Under ser du noe av det du bør få med deg på Fuerteventura!

Kommentarfelt
4 Shares