Mogan kommune Arbeidet med Parque Recreativo De Puerto Rico har begynt

Arbeidet med Parque Recreativo De Puerto Rico har begynt

Skal stå ferdig om ca. 7 måneder.

880 Shares

Vi har tidligere skrevet om den planlagte rekreasjonsparken som er planlagt bygd i Puerto Rico, Mogán, og nå har arbeidet med parken begynt.

Kostnaden på parken er ventet å bli litt i overkant av 1,2 millioner euro, eller rundt regnet 11,5 millioner kroner, og i går la man ned den første steinen i prosjektet. Dette melder Mogan.es – de kommunale nettsidene.

Den første steinen er lagt

Med borgermester Onalia Bueno i spissen ble altså den første steinen i byggingen av rekreasjonsparken i Puerto Rico lagt ned i går. I løpet av noen få dager skal det virkelige arbeidet begynne og prosjektet vil stå ferdig om omtrent 7 måneder.

Etter å ha vist de medfølgende mediene planer og informasjonsgrafik,k la borgermester Onala Bueno og flere andre representanter for kommunen en stemmekoffert ned i bakken inneholdende flere mynter og dagsferske regionale aviser. Deretter ble kofferten dekket med grus.

På slutten av markeringen understreket Bueno at man det er behov for denne parken i dette området som har opplevd vekst i mer enn et tiår. I området bor det rundt 2.000 mennesker og om ikke lenge kan de nyte et område som de ikke kunne bruke til noe tidligere, og parken vil inneholde flere rekreasjonsområder, en lekeplass, områder for sport og en egen park for hunder og mye annet.

Parken vil bygges på et område som er rundt 10,100 kvadratmeter i området mellom boligområdet Motor Grande og turistområdet i Puerto Rico. Borgermesteren konkluderte med at parken er en ambisiøs investering av kommunen hvor altså har gått inn med omtrent 11.5 millioner kroner. Parken vil forvandle steden den ligger i og det vil gå fra å være et ubrukt område til en urban grøntområde.

Tre soner

Parken vil deles i tre forskjellige sonder om altså vil inkludere en egen lekeplass for barn, et område tilegnet idrett av forskjellige sorter samt skykkeområder hvor man kan slappe av og hvile seg. Parken er ment å være et møtepunkt hvor man kan gjennomføre forskjellige aktiviteter og vil også inneholde en kafé og et multifunksjonelt klasserom og mer til.

I den sentrale sonen av parken vil man også ha et område for hunder – det første i sitt slag i Mogán.

Parken vil bli inngjerdet og rundt parken vil det anlegges baner for løping, spasering og sykling. Parken vil bli et attraktivt sted for fritidsaktiviteter og avslapning for både innbyggere og turister i og med at den har innganger både i sør fra Puerto Rico og fra nord og Motor Grande. Det vil også være mange parkeringsplasser tilgjengelig.

Rekreasjonspark Mogan

Rekreasjonsparken i Mogán blir flott! Illustrasjon: Mogán.es

Kommentarfelt
880 Shares
Forrige Utleiesvindel på Kanariøyene - to menn arrestert
Next Nyhetsblikk fra Lanzarote

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

To mannlige turister druknet på Tenerife i går

En tysk og en engelsk turist mistet livet på Tenerife i går.

Nyheter

Eldre kvinne innlagt på sykehus etter drukningsulykke i Puerto Rico

En 83 år gammel kvinne kom i en drukningsulykke i Puerto Rico i går. Tilstanden til kvinnen er alvorlig.

Gran Canaria

Helgeguide for Gran Canaria – 4.-6. mai 2018

Vi har fått første helgen i mai, og som vanlig legger vi ut vår helgeguide for Gran Canaria. Mange ting skjer og på søndag er det morsdag!