Innbyggere i Mogán samler inn underskrifter mot stengt vei

Innbyggere i Mogán samler inn underskrifter mot stengt vei

Lang reisevei for arbeiderne

92 Shares

Mer enn ett år har gått siden den gamle kystveien mellom Puerto de Mogán og Taurito ble stengt på grunn av et steinras.

Den viktige veien var populær blant turister som besøkte Mogán på grunn av sine høye klipper og utsikt over havet. Veien var dog også en nødvendig rute for arbiedere som reiste til turistområdene i Puerto Rico, Tauro, Taurito og Argunieguín.

Annonse
Annonse Lånemegleren

Flere tusen underskrifter

Mange, flere tusen hevdes det, lokale arbeidere fra områdene i Playa og Pueblo de Mogán, Veneguera, Tasartico, Tasarte og til og med La Aldra de San Nicola´s på vestkysten skal ha brukt denne veien for å reise enkelt mellom jobben og hjemmene sine.

Det er disse arbeiderne, sammen med familiene og naboene, som har samlet inn mer en 2.000 som de har sendt inn til rådhuset i Mogán og hvor de krever at man finner en løsning på problemet.

Det skal også sies at borgermesteren selv, Onalia Bueno, har satt sitt navn på oppropet, og hun er naturligvis klar over hvilke alvorlige problemer dette har skapt for familiene det gjelder. Det har også gått måneder med lovnader om når veien trolig skal gjenåpnet og når arbeidene med den sannsynligvis skal begynne.

De protesterende sier at det er innbyggere som har mistet jobbene sine ettersom de ikke lenger kan bruke mopedene sine for å reise. Den eneste veien å komme seg frem nå er via Mogan-Puerto Rico delen av motorveien GC1, og der kan man ikke bruke mopeder. Andre har opplevd at transportkostnadene har doblet seg på grunn av lengre reisevei.

Klagerne krever en strømlinjeforming av de påkrevde arbeidet, og at de får en spesialtillatelse for bruk av moped via motorveien, samt for andre kjøretøyer som ikke har tillatelse til å ferdes der. Spesielt gjelder dette fra Mogán til Puerto Rico hvor de kan fortsette turen videre ved å bruke den sekundære kystveien.

I en pressemelding som ble sendt til mediene nylig via Cantro Comercial Puerto Rico ble journalister oppfordret til å dra dette frem i lyset igjen, og meldingen var underskrevet av en Alberto Saavedra Mejías som ser ut til å være mannen bak underskriftsaksjonen.

Kommentarfelt
92 Shares
Forrige Helgeguide for Gran Canaria - 10.-12. august 2018
Next Helgeguide for Gran Canaria - 17.-19. august 2018

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Avblåser stormvarsel på Kanariøyene

AEMET har trukket tilbake det gule varselet for storm på Gran Canaria, men det vil fortsatt være fare for nedbør i frm av snø både her, på La Palma og

Gran Canaria

Dansk statsborger (78) druknet i basseng

En 78 år gammel dansk mannlig turist døde i går ettermiddag etter å ha druknet i et basseng tilhørende et leilighetskompleks i San Bartolomé de Tirajana, sør på Gran Canaria.

Nyheter

Kriminaliteten øker på Kanariøyene

Økning i kriminaliteten på Kanariøyene. Oppgangen skyldes en stor økning i seksuelle overgrep.