Helgeguide for Gran Canaria – 10.-12. august 2018

Helgeguide for Gran Canaria – 10.-12. august 2018

Gjør noe spennende i helgen!

23 Shares

Det er helg igjen og ukene flyr forbi med stor fart, og det innebærer at helgeguiden for Gran Canaria er tilbake her på Canariposten.no!

Massevis av spennende ting foregår på den herlige øya, og vi gir deg oversikten av noe av det som kan være verdt å få med seg. I helgen kan du i tillegg nyte den beste meteorstormen i året. Perseidene vil være synlig på himmelen og hvis du befinner deg i et område som er noenlunde mørkt og finner et sted uten lysforurensning, kan du få nyte et magisk lysshow på himmelen!

Annonse
Annonse Lånemegleren

XI Feria de Artesanía – Faro de Maspalomas – 10.-12. august

Den 11. utgaven av håndverksmessen begynner på fredagen og fortsetter helt ut neste helg og avsluttes den 19. august. I de idylliske omgivelsene rundt fyrlykten i Maspalomas vil du få muligheten til å se og kjøpe et utall av håndverkskreasjoner, og dette innebærer keramikk, artikler laget av resirkulerte materialer, smykker, treartikler, metallartikler, lærartikler, tekstiler og glass – med mer.

Markedet er åpen hver dag fra 10. august til 19. august fra kl. 18.00 til 24.00, og det hele foregår altså ved fyrlykten i Maspalomas.


IV Open Maspalomas Pro Race – 11. august – Maspalomas

Playa del Inglés vil være vertskap for det beste innen padlesurfing (SUP – Stand Up Paddling) denne lørdagen. Dette er den første runden i den Kanariske konkurransen og finner sted ved surfeområdet på stranden i Playa del Inglés mellom kl. 11.00 og 13.00 – med premieutdeling kl. 17.00-18.00.


III Ruta de la Tapa – La Aldea de San Nicolás – 11. august

For tredje året på rad så vil den vestligste kommunen på Gran Canaria, La Aldea de San Nicolás, arrangere Tapas-ruten ‘Enyesqueando‘, og det betyr at forskjellige restauranter i kommunen vil tilby kulinariske godsaker som er laget av lokale produkter til en meget, meget populær pris!

Denne tredje utgaven arrangeres på lørdagen fra kl. 12.00 til 22.00, og flere restauranter vil delta i forskjellige steder i dalen – og gratis transport vil være tilgjengelig. Turene mellom de deltakende restaurantene vil gjennomføres kontinuerlig og man er altså sikret trygg transport. Bussen vil gå kl. 12.00, 13.00, 14.00 og 15.00, i tillegg til 19.00, 20.00, 21.00 og den siste runder kl. 22.00.

Restaurantene som delter i år er Bar Cafetería Monasterio og Bar Caazapá Pelegre i Casco-området, Bar Ruta GC Canaria 200 i Los Espinos og Bar Restaurante Tomás i El Hoyo.

Tapas og drikke tilbys til en meget hyggelig pris: €2.50! Restaurantene har forberdt tapas med en omsorg som vil overraske alle som vil være med i den tredje utgaven av ‘Enyesqueando’, og det innebærer at man har slått sammen lokale og internasjonale produkter. Det vil også avholdes et lotteri for en frokost, lunsj eller middag for to personer i den restauranten som får flest stemmer!


Traída del Agua, 50-årsjubileum – Telde – 12. august

Den 50. utgaven av Traída del Agua avholdes som en del av Fiestas de Las Nieves og finner sted i Lomo Magullo – et landlig nabolag mellom Telde og Valsequillo – på lørdag. Dette er rett og slett en vannfestival og den starter kl. 12.00 til rytmene av Banda de Agaete, og her blir det underholdende prosesjoner, dansing og dynking med vann – så her blir man våt! Det hele avsluttes med Sotavento-festivalen på Plaza de Las Nieves.

Hvis du ønsker å være med bør du kle deg tradisjonelt med svarte bukser/skjørt og hvit skjorte. Ta med en bøtte eller lignende som du kan kaste vann med og unngå badedrakter, vannpistoler. Husk på at alle typer glass er strengt forbudt.

Hovedveien til Lomo Magullo vil stenges den 12. august fra kl. 10.00 og det er kun busser og lokale som får muligheten til å passere. Bussene til Telbus vil kjøre fra de vanlige stoppestedene hver gang bussene er fulle. De som vil reise til Lomo Magullo i egne biler må ta ruten via Ejido.

Hovedprosesjonen går fra utsiden av templet i Las Nieves La Virgen – snur ved Los Pérez – Carreta General – Templo de Las Nieves – Plaza de Las Nieves.

SBT Rastro & Mercadillo Agricola – San Fernando – 12. august

Det populærte bruktmarkedet finner sted i San Fernando ved Maspalomas og området ved rådhuset hver søndag, og her kan man virkelig gjøre et kupp!

Denne søndagen er det et lokalt bondens marked i tillegg – slik som det er annenhver søndag.

Ha en strålende helg!

Kommentarfelt
23 Shares
Forrige Engelsk jente voldtatt av to på Las Americas-stranden
Next Innbyggere i Mogán samler inn underskrifter mot stengt vei

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Smitten ute av kontroll på Gran Canaria

Smitten av koronaviruset er ute av kontroll på Gran Canaria. Nytt dødsfall og høy smitte de siste 24 timene.

Gran Canaria

Truet med å kutte hodet av flyvert

En illsint britisk turist truet med å kutte hodet av flyvert på flyvning fra Gran Canaria til England. SE VIDEO!

Gran Canaria

Tilbyr Güi Güi til styresmaktene på Gran Canaria

Eieren av det private området som blant annet omfatter den meget spesielle og flotte stranden Güi Güi skal komme med et formelt salgstilbud til styresmaktene på Gran Canaria (Cabildo) i