Drap Gabriel Cruz øks

Slo Gabriel Cruz (8) med øks og kvalte gutten

av Canariposten
0 Shares

Ana Julia Quezada tilstår overfor La Guardia Civil drapet på åtte år gamle Gabriel Cruz, men sier at dette skjedde etter en krangel.

Hun sier at gutten hadde truet henne med en øks, men at det endte med at hun slo ham i hodet med den før hun deretter kvalte ham.

Påstår drapet var selvforsvar

Ana Julia Quezada, som altså er arrestert for drapet på Gabriel Cruz, tilsto tirsdag i avhør overfor spesialister i La Guardia Civil at hun på eiendommen Rodalquilar drepte den åtte år gamle gutten etter å ha kranglet med ham. ‘Hun har svart på alle spørsmål hun har fått av politiet og hun samarbeider’, kunne advokaten hennes fortelle.

Den samme dagen Gabriel forsvant i Las Hortichuelas de Níjar etter å ha forlatt sin bestemors hus for å gå til sin onkel og søskenbarn. I følge kilder i politet skal Quezada ha hevdet at Gabriel satte seg inn i bilen da hun kom kjørende og at de skulle dra og male huset som hun og Gabriels far, Àngel Cruz, skulle renovere – altså Rodalguilar.

Da de kom dit hevder hun videre at gutten ble sint på henne og angrep henne med en øks. Hun skal deretter ha fortalt etterforskerne at hun slo gutten med den butte delen av øksen og at han deretter mistet bevisstheten. I et anfall av panikk skal hun deretter ha kvalt ham med hendene sine, kledd av ham alle klærne og gravd ned kroppen.

Quezada Cruz drap

Ana Julia Quezade tilstår å ha drept 8 år gamle Gabriel Cruz. Quezada var kjæreste med guttens far.

Øksen skal ikke ha blitt funnet til tross for at man har gjort utgravninger i området i leting etter bevis. Etterforskerne har imidlertid funnet guttens klær som Quezada kastet i en søppelcontainer ved Retamar – omkring 30 kilometer unna stedet hvor hun skal ha drept gutten. Dette skal hun ha gjort i løpet av én av de 12 dagene gutten offisielt var meldt savnet da hun fikk muligheten til å bruke bilen alene forteller politikildene.

Fra det øyeblikket hun ble arrestert og frem til tirsdags morgen skal Quezada forholdt seg taus til tross for at hun ble tatt for å transportere liket av gutten i bilen sin. La Guardia Civil, som overvåket kvinne, så henne ta liket ut av en brønn på familiens eiendom og arresterte henne da hun var på tur inn i garasjen der hvor hun bodde med sin partner.

Detaljene i tilståelsene som har kommet frem så langt etterlater seg flere spørsmål. Man undrer seg blant annet hvorfor eiendommen Rodalquilar ble gjennomsøkt tidligere, og om Quezada tok gutten dit med intensjon om å drepe ham. Var det et overlagt drap? Alle disse spørsmålene må Quezada nå svare på overfor en dommer i Almeria som nå har tatt over saken. Den mistenkte kvinnen skal overleveres av La Guardia Civil i dag.

Tusener i begravelsen

I følge estimater gjort av de lokale politiet samlet rundt 3000 mennesker seg utenfor katedralen i Almería på tirsdag i anledning Gabriels begravelse. Folkemengden brøt ut i applaus da familiemedlemmer kom til messen mens de ropte: ‘Dere er ikke alene!’

Patricia Ramirez Gabriel Cruz kiste

Patricia Ramíres tok i går farvel med sin 8 år gamle sønn utenfor katedralen i Almería. Foto: Carlos Barba (EFE)

Til tross for å være synlig nedkjørt og utslitt av en enorm emosjonell smerte, takket Patricia Ramíres, guttens mor, alle for støtten og ba folket om å ære Gabriels mine ved å lytte til en sang som heter ‘Girasoles’ av den spanske artisten Rozalén. Dette var låten som moren danset til med sønnen for siste gang.

‘Vi vet at Gabriel er et eller annet sted sammen med fiskene sine, og at den slemme heksen i historien ikke lenger eksisterer’, sa Ramíres, og henviste da til Gabriels kallenavn El Pescaíte – den lille fisken.

Liket av Gabriel kom frem til katedralen i en bilkortesje noen få minutter før kl. 11.00 i går, og foreldrene gikk inn mens folket på utsiden ropte ‘Vi er alle Gabriel’.

Familien til Mari Luz Cortés, en liten jente som ble myrdet i Huelva i 2008, deltok også i begravelsen.

Kilde: El País

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like