Turløyper På Gran Canaria

Turløyper På Gran Canaria

676 Shares

Hvem sier at man bare skal ligge på stranden eller ved bassengkanten når man er på ferie på Gran Canaria? Ikke vi i hvert fall, og på denne siden får du noen tips til turløyper som du kan benytte deg av.

Nordmenn er jo tradisjonelt sett glade i å bruke naturen aktivt, og det er jo naturligvis ikke noe annet som gjelder selv om man er på ferie. Gran Canaria byr på en helt unik natur og er som kjent et lite kontinent i seg selv – derfor står naturopplevelsene i kø for dem som liker å bruke turløyper.

Husk på at det finnes godt over 100 turløyper på Gran Canaria, så vi får naturligvis ikke med oss alle!

Uansett: god tur!

Motor Grande – Patalavaca – Puerto Rico (Norskeruta)

Norskeruta Gran Canaria

Dette er en populær rute blant nordmenn og kalles for ‘Norskeruta’.


Vanskelighetsgrad: Moderat
Lengde: Ca. 3 timer én vei

En interessant rute å gå om vinteren og i perioder hvor det ikke er så varmt. Turløypen har fått navnet sitt på grunn av man passerer et punkt i løypen som heter Norskeplassen (Palmeral de los Noruegos), samt på grunn av det store antallet nordmenn som daglig beveger seg langs de mange rutene man finner i dette området.

Rent praktisk kan man si at turløypen kan karakteriseres som enkel, men i og med at ruten har noen stigninger og en betydelig nedstigning kan den merkes som ‘moderat’.

Dette er en rute som er godt likt og populær og som anbefales å prøve.

Motor Grande-Sukkertoppen-Nydalen

Motor Grande Sukkertoppen Nydalen turløype

Flott tur med avslutning på stranda ved Puerto Rico.

Vanskelighetsgrad: Lett
Lengde: Ca. 6 km

Dette er en tur som i likhet med den første starter ved parkeringsplassen som ligger ved El Motor Grande. Denne parkeringsplassen ligger innenfor Puerto Rico. Den nedre delen av løypen kan du velge en trase rett frem og der vil du se et tau som du bruker til å hjelpe deg. Terrenget fremover mot tauet er preget av skarpe lavasteiner, og du må derfor være forsiktig der – ta det rolig! Denne delen er kort og grei, men det gjelder altså å unngå å falle.

Den resterende turen er lett, men hvis man er litt ustø på beina er det greit å ha med seg gåstaver på grunn av nedstigningen fra Nydalen (tårnet). Der ligger det nokså mye løsgrus. Turen regnes for ferdig når man har passert havnen og man kommer frem til stranden i Puerto Rico.

Camino de Santiago – en lang tur over øya

Camino de Santiago

Dette er fotturen over alle fotturer på Gran Canaria. Hvis du vil ha en skikkelig utfordring setter du av tre dager og går fra kyst til kyst på Gran Canaria!

Vanskelighetsgrad: Moderat
Lengde: Ca. 61 kilometer – 3 dager

Dette er selve kongen av turløyper på Gran Canaria. Tradisjonelt sett forbandt denne hundrevis av år gamle turløypen San Bartolomé de Tirajana i sør med Galdár i nordvest på øya. Denne veien er ikke bare for pilgrimmer for å si det slik, og i 2011 bestemte det lokale turistkontoret seg for å forlenge ruten slik at man også kom innom Playa del Inglés – og dermed fikk man en kyst-til-kyst rute som tar tre dager i stedet for den originale turen på to dager.

Denne turløypen har sin start i Maspalomas i sør og ender altså opp i Galdar i nord, og etter retten knøt stien sammen de to helligste kirkene i San Bartolomé de Tirajana og i Galdár. Det er derfor et visst historisk sus som følger deg hvis du velger å legge ut på denne flotte turen.

På denne turen får du virkelig oppleve Gran Canaria på sitt mest spektakulære og som du kanskje vet kalles øya for et kontinent i miniatyr. Det er ingen enkel tur, men hvis du er i grei form og har lyst til å oppleve noe helt annerledes er dette virkelig et must for deg som liker å gå turer som dette.

La Goleta til Roque Nublo – populær tur

Roque Nublo turløype

Turen opp til den ikoniske ‘steinen i skyene’, Roque Nublo, er et must for alle turinteresserte! Turen er enkel og tar omking 2,5 timer.


Vanskelighetsgrad: Enkel
Lengde: Ca. 2,5 timer tur/retur
Beliggenhet: Tejeda kommune

Turen fra La Goleta (parkeringsplassen som ligger like ved hovedveien) til Roque Nublo, den meget spesielle steinen som ligger på toppen av et platå. Denne turen gir deg en fantastisk utsikt av Gran Canarias ikoniske stein og er enkel å gjennomføre.

Som de fleste andre gåturer i Gran Canaria er det best å ikke ta denne turen på sommeren ettersom det kan være skummelt å legge ut i så høye temperaturer. Den beste tiden å ta denne veien er mellom oktober og mai, som er fottur-sesongen på Gran Canaria.

Ettersom man befinner seg på ganske stor høyde er det smart å kle seg som en løk ettersom det kan bli kaldt på toppen – altså at du har flere lag som du kan ta av og på deg alt etter behov.

Tasartico til GüiGüi

Turløype GuiGui

En fottur til den isolerte og øde stranden GüiGüi er helt spesielt, og du får fantastiske naturopplevelser underveis!


Vanskelighetsgrad: Moderat
Beliggenhet: La Aldea de San Nicolás – vest på Gran Canaria
Lengde: 8,6 kilometer – 2,5 timer

Den enkle måten å komme seg til den isolerte og flotte stranden GüiGüi (egentlig er det to strender; GüiGüi Chico og GüiGüi Grande) er med båt. Men; for virkelig å nyte den naturlige skjønnheten i område kan du følge den godt oppmerkede turen fra Tasertico som burde ta deg omtrent to til to og en halv time. Dette avhenger naturligvis hvis du klarer å opparbeide deg viljestyrke nok til å forlate Tasartico med sin flotte strand!

Det er flere ruter til Playa de GüiGüi, men denne ruten tar altså omtrent 2,5 timer. Den første delen av ruten innebærer stigning i omtrent én time. Når man er ferdig med stigningen glemmer man fort alt slitet, og når man snur seg ser man hele dalen under seg – et vakkert syn!

Nedstigningen til GüiGüi-stranden er også flott og vi kan garantere at kameraet på telefonen vil bli hyppig brukt. Det er nesten slik at man glemmer at målet med hele turen er den isolerte stranden!

Når man kommer ned til stranden er det ikke til å stikke under en stol at man føler seg som en skipbrudden som har kravlet seg i land på en øde øy. Den svarte sanden er det fristende å legge seg ned i og bare ligge der og nyte stillheten.

Synes du det blir for mye klatring og slit har du muligheten til å bli hentet med båt på GüiGüi-stranden.

Tejeda til La Culata

Tejeda La Culeta

Å ta fotturen fra Tejeda og opp til La Culeta er en flott opplevelse, og du får se en av de vakreste landsbyene på Gran Canaria!


Vanskelighetsgrad: Enkel
Lengde: 6,3 kilometer – 3 timer
Beliggenhet: Tejeda kommune

Den fantastiske flotte og hvite landsbyen Tejeda befinner seg i sentrum av øya og er den perfekte basen for den som liker å legge avgårde på fotturer. En kort men populær tur å ta Fra Tejeda er å ta turen opp til den enda stillere landsbyen La Culata. I La Culata vil du finne baren Roque Nublo som også fungerer som en landsbybutikk.

Tejeda er en av de vakreste fjellandsbyene i hele Gran Canaria, og er en ekte mandeltre-by! Etter stigningen opp til La Culata kan man nyte utsikten til den 80 meter høye steinen Roque Nublo og det utrolige steinlandskapet rundt.

Kommentarfelt
676 Shares