Gran Canaria

Gran Canaria

27 Shares

Gran Canaria er som kjent den tredje største av øyene i øygruppen Kanariøyene, men en ting er helt sikkert: som turistøy og ferieøy er den blant de aller beste.

Årsakene til at det er slik er mange, men deilige strender, yrende natteliv og en fantastisk historie er blant faktorene som gjør Gran Canaria til en sikker vinner blant nordmenn!

Vi gir deg fakta om Gran Canaria her!

Turismen er veldig viktig

Gran Canaria ligger som de fleste vet vest for fastlandet i Afrika og er en ordentlig vulkanøy. Det bor omtrent 750.000 mennesker på øya og en stor del av innbyggerne har sitt arbeid innenfor turismen. For å illustrere hvor viktig turistindustrien er for Gran Canaria så kan vi fortelle at turismen står for omlag 75% av brutto nasjonalprodukt.

Det er derfor ikke så rart at turistmyndighetene til stadighet jobber hardt med og bruker mye penger på å gjøre den ytterligere attraktiv for de som kommer dit på ferie eller som bor der deler av året.

Som turist har man mye å ta seg til på Gran Canaria og hvis du er en av de mange som elsker sightseeing så er mulighetene utrolig. Også for shopperne ligger forholdene godt til rette og her kan de aller fleste bli tilfredsstilt av mange valgmuligheter. På grunn av prisnivået er det ingen tvil om at man som shopper har muligheten til å gjøre noen røverkjøp ettersom prisene fortsatt ligger under den norske – og det er jo bestandig positivt!

Fjell og daler – akkurat som hjemme!

Hvis du tar en kikk på kartet så vil du oppdage at Gran Canaria er nokså sirkelformet og at den er på størrelse med Shetlands-øyene. Målt i antall kvadratkilometer vil det si at Gran Canaria er 1533 km2.

Billtur Gran Canaria

Ta en billtur på Gran Canaria og opplev både mektige fjell og dype daler!

Vi nordmenn kjenner jo øya først og fremst som et turiststed som kan by på fantastiske badestrender og et klima som på alle måter kan sies å være behagelig – året rundt. Det kanskje ikke alle er klar over er at man på øya kan finne en fjellheim som er både stor og flott.

Det anbefales derfor at man leier seg en bil og legger av gårde på en liten oppdagelsestur! Man vil da få erfare at man etter hver befinner seg et terreng hvor man får akkurat det som vi har hjemme både spennende daler og imponerende fjell – dog i en litt annen innpakning og uttrykk.

Klimaet i fjellene er ganske behagelig og man får føle på en nærmest kjølig vind, og dette kan jo saktens være etterlengtet etter et par knallvarme dager på stranden. Er du en fiskeentusiast har du muligeten til å underholde deg i flere lekre fjellvann, eller du kan velge å gå turer i de flotte furuskogene og nyte roen og sstillheten.

Er du den som foretrekker havviske er det ingen tvil om at Atlanterhavet byr på ekstreme utfordringer, og hvis du blir med på en charterbåt som tilbyr slike utflukter kan det faktisk vente både sverdfisker, tunfisk og hai – hvis du tør!

Sørkysten av Gran Canaria

Som sagt er det stor turisme på Gran Canaria, og mesteparten av denne finner vi på sørkysten. Her er det byene Maspalomas, Playa del Ingles, San Augustin og Puerto Rico som stikker av med de besøkende, og her er det et enormt utvalg av hoteller og utrolig tiltrekkende badestrender.

Strender sørkysten Gran Canaria

Sørkysten av Gran Canaria kan lokke med fantastiske badestrender!

Hvis du virkelig vil oppleve litt liv og leven vil du kunne finne det i området ved Maspalomas. Nattelivet der er det ingenting å si på og i tillegg vil de enorme kjøpesenterne lokke nådeløst på den shoppevilige. Vareutvalget er meget bredt og her vil du finne akkurat det som du har behov for.

Gambleren får naturligvis også sitt og på Hotell Tamarindos i San Agusting finner man et internasjonalt casino hvor man har muligheten til å prøve lykken hvis man får lyst til å oppleve litt annerlede spenning.

Utover dette er det ikke den ting du ikke har muligheten til å gjøre på Gran Canaria og sørkysten, og vi nevner i fleng kamelridning, tennis, dykking, gocart og en hel haug med andre aktiviteter. Blir du lei av strandlivet trenger du med andre ord ikke å bekymre deg over at det kommer til å bli kjedelig.

Vil du oppleve noe annerledes på sørkysten? Stikk innom Puerto Mogan – en nydelig by som kan minne litt om Venezia!

Nordkysten av Gran Canaria

Hvis du sammenligner sørkysten og nordkysten av denne ferieøyen vil du oppdage at forskjellene er markante. Nord på øya vil du kunne finne en vegetasjon som er både grønn og frodig, og som du kanskje vet dyrkes det massevis av bananer på øye – dette skjer nordpå!

Nordkysten Gran Canaria

Nordkysten skiller seg markant fra sørkysten av Gran Canaria og er intet mindre enn spektakulær!

Det er Arucas som er hovedsenteret for banandyrkingen på Gran Canaria, og dette er et flott sted som er kjent for sine mange hvite hus og den store gotiske katedralen absolutt verdt et besøk!

Veiene som går mot vest fra Arucas er ikke for de lettskremte! Du vil finne noen partier her som vil få hårene til å reise seg å ryggen din, og er du redd for slike veier bør du kanskje vurdere å la være – spektakulrt er det i alle fall.

Det du går glipp av ved ikke å kjøre på denne veien er de gamle hulene hvor folk faktisk bor, og hvor det enkelte steder er lagt inn både strøm og vann.

Er du en av de mange som er dykkeinteressert? Nordkysten er et mekka for de som liker dette, og har du muligheten er dette noe vi absolutt anbefaler.

Te veo!

PS! I videoen under får du 10 tips til hva du bør gjøre på Gran Canaria!

Kommentarfelt
27 Shares