Maspalomas – stort utvalg av hoteller!

Maspalomas – stort utvalg av hoteller!

0 Shares

Maspolomas har i mange år vært en av favorittene til nordmenn som reiser til Gran Canaria! Et deilig klima året rundt samt deilige strender og plenty med sol gjør at dette er en sikker vinner hvis du ønsker sol og varme – sommer som vinter!

Når man skal reise må man naturligvis ha en plass å gjøre av seg, og ingenting er så deilig som å legge seg inn på et hotell og nyte luksusen det er å slippe å lage frokost hver eneste dag. På disse sidene finner du tilbud på hotell i Maspalomas, og her er det muligheter til å spare godt med penger! Bestill nå og ta en spasertur på det magiske sanddynene som kjennetegner Maspalomas!


** Få hotelltilbud i Maspalomas hos Hotels.com! **


Mer om Maspalomas

Maspalomas Promenade

Promenaden i Maspalomas minner ikke så rent lite om Palm Springs i California!


Brede avenyer, hvite fasader, masse messing og palmer, palmer og atter palmer venter på deg på en av de lengste og mest populære strendene på Gran Canaria. Rundt Maspalomas og stranden som deler dens navn kan det nærmest se ut som Palm Springs i California, og ikke uten grunn!

På begynnelsen av 1960-tallet vant International Union of Architects frem med sin modell over byen Maspalomas og stranden, og det hele ble implementert akkurat slik som man hadde designet det. Langs den elegante strandpromenaden ved Playa de Maspalomas ligger det smarte restauranter og lounger, og gjester kan nyte sin cappuccino eller drink på en strandklubb på de romslige hotellkompleksene. Bak stranden finner man villaer i spansk stil spredt utover, og frem til i dag er det ingen tvil om at Maspalomas har sin egne og unike atmosfære og det er uten tvil en moderne turistby som allikevel har karakter.

Maspalomas – modellbyen og sanddynene

Den populære feriebyen Maspalomas ligger på den sørlige spissen av Gran Canaria, og de blendene sandstrendene og de fantastiske sanddynene som former landskapet er noe av det som gjør dette feriestedet internasjonalt anerkjent. Ferieplassen er blant de aller eldste på øya ettersom kystområdet rundt fyrlykten El Faro de Maspalomas har vært utviklet og utvidet kontinuerlig siden 60-tallet. Sanddynene skaper en spesiell atmosfære og tiltrekker seg år etter år familier, par og elskere av ro og fred i alle aldre til sørspissen av Gran Canaria.

Holiday World Maspalomas

Holiday World må besøkes om du er på ferie i Maspalomas med familien!

Perfekt for ethvert budsjett

Maspalomas er så definitivt ikke en destinasjon kun for de som har tykk lommebok! Nær strendene i Maspalomas er det massevis av hoteller og leilighetskomplekser, og dette inkluderer noen ‘gammeldagse’ bygninger. Når det kommer til pris og fasiliteter er du bortskjemt med valg her. Det samme gjelder for restauranter, og her får du mer for pengene hvis du beveger deg noen hundre meter vekk fra stranden. Og framfor alt: byen gir deg mange stedet god valuta for pengene, og er derfor spesielt passende for en tur med hele familien.

Ren, uforfalsket natur for hele familien

Uansett om det er med familien, alene eller som et par du reiser, så bør du absolutt ikke gå glipp av en liten ekskursjon ut i sanddynene. Direkte mellom Playa de Maspalomas og flere av hotellkompleksene venter den utrolige mini-ørkenen på deg. Ved innsjøen la Charca i vest kan du slå deg ned på en av sandbankene og se på fuglene som flyr over vannet, og det er naturligvis bra at sanddynene ble utpekt som et naturreservat tilbake i 1987 og at det dermed blir bevart for fremtidige generasjoner. Hvis du har muligheten bør du ta deg tid til å oppleve soloppgangen eller solnedgangen der – det er virkelig et slående syn av flott natur. Vi anbefaler at du velger soloppgangen ettersom du kan oppleve å få stedet for deg selv.

Flørt og finn nye venner

Nokså nært de velkjente sanddynene i Maspalomas finner du stranden Kiosco Beach N7, og dette er første stoppested hvis du ønsker å treffe nye mennesker. Det er ikke for ingenting at Maspalomas og dens strender er et av toppdestinasjonen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner!

Den åpne og tolerante atmosfæren sammen med det livlige nattelivet i det gamle shoppingsenteret Yumbo tiltrekker seg lesbiske og homofile, single og par på samme måte, hit til Maspalomas. Maspalomas Pride-arrangementet er i så måte et høydepunkt: i løpet av de to første ukene i mai og november er det show og konserter over hele byen og stranden på daglig basis. Uansett hvor du går stopper festen aldri og du vil se regnbueflagget med påskriften ‘Canarian Pride!’ overalt.

5 ting du må se i Maspalomas

Litt usikker på hva du skal gjøre i Maspalomas i ferien? Vi gir deg en oppsummering av hva du i alle fall bør få med deg!

Sandynene i Maspalomas – ferie i ørkenen!
Du føler deg som om du er midt i ørkenen når du befinner mellom de nydelige sanddynene sør på Gran Canaria – det er rett og slett som skapt for en romantisk spasertur!

Ørken så langt som øyet kan se! Mellom Playa de Maspalomas og hotellkompleksene venter en liten mini-ørken på deg, og denne har naturlig nok blitt en landemerke på øya. Her finner du den fineste gyldne sanden i området, og den glitrer i sollyset og ser ut som en liten sandstorm når vinden tar tak i sanden. Ta er spasertur mellom sanddynene, rull ned de små fjellene av sand som et barn eller bare la deg falle ned i sandene. Sanddynene i Maspalomas er fantastiske og tolerant på samme tid. Dette fordi sanddynene er populær blant nudister ettersom de tilbyr et miljø som tillater privatliv. Vårt tips er som sagt: stikk ut til dynene ved soloppgang eller solnedgang ettersom de er på sitt vakreste da.

El Faro Maspalomas

Fra sanddynene kan du skimte fyrtårnet El Faro.

El Faro de Maspalomas – den sydligste fyrlykten
Fyrlykten El Faro de Maspalomas er en av landemerkene på Gran Canaria og kan skryte av et slående område som omgir det.

Her i Maspalomas vil du støte på den omtrent 65 meter høye fyrlykten ikke så altfor langt unna de berømte sanddynene. Fyrlykten vises ikke bare godt i landskapet, men er også et referansepunkt for den maritime trafikken i området. I tillegg til det så er fyrlykten et godt vedlikehold turistpunkt med sofistikerte butikker og restauranter.

Aqualand Maspalomas – moro for hele familien
Her er det ingen som holder seg tørre! Vannsklier og andre attraksjoner sørger for at du kommer til å forlate stedet dyvåt – men fornøyd!

Den mest populære vannparken i Maspalomas er Aqualand og her kan man legge en dagstur med massevis av moro og variasjoner. Hvis du søker alternativer til stranden så vil Aqualand definitivt kurere kjedsomheten din. Det er hele 33 forskjellige vannsklier og 13 øvrige underholdende attraksjoner, og du kan hygge deg og nyte en underholdende ettermiddag med hele familien.

Holiday World – over byen med pariserhjul!
I fornøyelsesparken Holiday World har du oversikt over Maspalomas og du kan forvente massevis av familiemoro hvis du legger turen dit!

I Campo Nacional i Maspalomas tårner det et diger pariserhjul på hele 30 meter, og dette betyr at du rett og slett ikke kan gå glipp i så hvor fornøyelsesparken Holiday World ligger – og det spares ikke på fargerike lys på kveldene heller. Selv om fornøyelsesparken ikke kan måle seg med de største som finnes kan du definitivt ha det moro der med venner eller familie.

Fasilitetene er noe utdatert, men det betyr at det er gratis inngang og at flere av attraksjonene passer godt for de som er på et strammere budsjett.

Nattelivet på Playa de Maspalomas – stedet hvor natt blir til dag!
Godt humør, deilige drinker og live musikk: når nattelivet i Maspalomas våkner til liv vil både ferierende og lokale være sammen og ha det gøy!

Det er nærmest en animert atmosfære her og spesielt gjelder dette ved fyrtårnet i Maspalomas. Masse ferierende møtes på den flotte shopping-plazaen og nyter en kald øl eller fruktige coctailer på en av restaurantene. Du kan fortsatt kjøpe suvenirer på dette tidspunktet også eller du kan lytte til live musikk som synes å blande seg med lyden av havet.

Ikke langt fra strandpromenaden finner du kjøpesenteret Yumbo som om natten forvandles til en populær partyscene med massevis av klubber og show. Disse er spesielt populære blant LHBT-publikummet (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner).

Kommentarfelt
0 Shares