Canarias7.es Tony Gallardo Park gjenåpnet

Tony Gallardo Park gjenåpnet

En oase med kreativ identitet i Maspalomas!

325 Shares

I Maspalomas gjenåpner man nå portene i Tony Gallardo Park – en botanisk hage som er unikt alt annet som finnes på Kanariøyene – etter å ha vært stengt i flere år. Her kombineres vegetasjonen fra ravinene og kysten, og det er virkelig et flott syn som det anbefales å ta en titt på!

Denne nye parken er virkelig et fantastisk sted for biodiversitet og er et beskyttet område som har blitt et referansepunkt for bærekraft på Kanariøyene. Parken åpnet portene i dag etter at myndighetene hadde en egen gjenåpningsseremoni i går.

‘Vi ønsker med denne parken å bekrefte at turistmodellen vår skal være bærekraftig og at besøkene fra millioner av turister er kompatibelt med den forsiktige bevaringen av vår naturlige og kulturelle rikdom’, kunne Antonio Morales, presidenten i Cabildo de Gran Canaria, fortelle i går til de kommunale myndighetene, familien til skulptør Tony Gallardo og flere inviterte gjester.

Store investeringer er gjort

Morales kunne også fortelle at gjenåpningen har blitt gjort mulig takket være sterk styring fra miljømyndighetene på Kanariøyene siden 2015. Det har også vært nødvendig med et samarbeid med de lokale myndighetene og dette arbeidet har altså lyktes svært godt.

Det er forøvrig 24 år siden skulptøren Tony Gallardo døde og han ses på som en av de mest fremtredende kanariske kunstnerne i det forrige århundret.

Borgermesteren i San Bartolomé de Tirajana. Concepción Narváez kunne meget tilfreds uttrykke at de endelig hadde klart å gjenåpne parken igjen, og at dette er et område som de vil kunne nyte – både de som bor her og de som besøker dem. Han understreket også at han var svært tilfreds med hvordan de sentrale myndighetene hadde tatt vare på parken og at dette nå kom til å bli et stort pluss for Maspalomas som reisedestinasjon.

En av de som var mest opprømt over det gjenåpnede prosjekten var enken etter kunstneren. Mela Campos fremhevet at Gallardo hadde viet utrolig mange timer til utviklingen av dette prosjektet, og hun sa at hun var veldig glad ettersom mannen hadde jobbet hardt med denne drømmen. Hun var også glad for at man nå kan nyte og ta vare på parken også for de fremtidige generasjonene.

Arkitekten Pedro Romera, som har ledet prosjektet, sa at det har vært en gruppe på 16 personer som har vært ansvarlige for å realisere denne botaniske hagen. Dette er den første hagen på Kanariøyene som gjenspeiler den spesielle vegetasjonen man finner i bunnen av ravinene samt ved kysten.

Kommentarfelt
325 Shares
Forrige Møllen i Mogán er klar som museum
Next Tysk turist på Kanariøyene med Coronaviruset er i fin form

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

De første løperne i Transgrancanaria kommer i mål!

Som vi skrev tidligere i uken: i helgen arrangeres Transgrancanaria på Canariøyene og ett av hovedløpene er allerede godt i gang. Det er ekstremløpet Trans360 vi snakker om her og

Nyheter

Jul på Gran Canaria!

Feire jul på Gran Canaria og opplev noe helt nytt!

Gran Canaria

Gatene i Mogán fylt under H2O-festivalen

H2O-festivalen samlet masse mennesker i gatene i Mogán!