Jordras i sentrum av Las Palmas

Jordras i sentrum av Las Palmas

Frykter at hjemløse er begravd

6 Shares

I dag morges løsnet jordmassene i en skrent i Las Palmas mellom La Puntilla og El Confital – et område som også kalles Hermanos Jorge Morrero. Nødetatene ble straks sendt ut og det ble arbeidet på spreng i området ettersom stedet vanligvis brukes av hjemløse.

Nødetatene fryktet at hjemløse kunne være begravd under massene og det ble satt i gang letearbeider umiddelbart.

Fryktet at hjemløse var begravd

Brannmenn jobbet på spreng for å lete etter potensielle ofre, og av erfaring har man visst at mellom 3-6 hjemløse har brukt å tilbringe natten der. Man visse dog også at det var en mulighet for at de hjemløse kunne befinne seg i det midlertidige herberget som ble satt opp på Jesús Telo sportssenter på mandagen.

Det skal ha vært fire barn som varslet om hva som hadde skjedd. Brannmennene fikk hjelp av politiet i søket hvor man også brukte hunder for å se om det fantes mennesker begravd under massene.

Utglidningen gikk også utover et gangfelt og teknikere har jobbet med å analyser hvilke mulige effekter kollapsen kan ha på de tilstøtende husene, og da naturligvis for å finne ut om det er trygt å være i området. Det viste seg i ettertid at det ikke var noen fare forbundet med dette.

Foreløpig er det ikke kommet noen meldinger om omkomne, men søket pågår stadig. Lederen for sosialtjenesten har vært på stedet og Jacinto Ortega har bedt til høyere makter om at ingen befant seg i området.

Kommentarfelt
6 Shares
Forrige Dette kan du gjøre på Gran Canaria når det regner
Next Lanzarote mer og mer avhengig av britisk turisme

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Gjetere skal forebygge skogbrann på Gran Canaria

Sauer og geiter skal sammen med sine gjetere jobbe for å redusere farene for skogbrann på Gran Canaria.

Nyheter

Hotellansatte fra Riu-kjeden i ryddeaksjon

Ansatte i hotellkjeden Riu brukte tre timer av gårdagen på å rydde søppel i nærområdet sør på Gran Canaria!

Gran Canaria

Hva kan du gjøre på Gran Canaria i helgen – 16.-18. februar 2018

En fantastisk helg på Gran Canaria er kommet, og det skjer en hel masse over hele øya! Helgen er, kanskje ikke overraskende, dedikert til karneval ettersom flere feiringer pågår samtidig.