Dette kan du gjøre på Gran Canaria når det regner

Dette kan du gjøre på Gran Canaria når det regner

29 Shares

Vi skjønner det virkelig. Du har kanskje kommet til Gran Canaria for å få lange og deilige dager på stranden, og for å kjenne den gyldne sanden mellom tærne mens du spaserer og nyter late dager,

Vel, for øyeblikket er dette langt fra tilfellet på Gran Canaria, og med lave temperaturer, mye regn og vind, samt snø i fjellene er det ikke mye med strandlivet som frister. Men hva kan man gjøre da?

Vi kommer her med noen forslag om hva du kan gjøre på Gran Canaria når det regner og været ikke er så godt som du kanskje skulle ønske!

Stikk til San Agustin og Thalasso Gloria Palace

Thalasso Gloria Palace Gran Canaria

Litt egenterapi på Thalasso Gloria Palace er aldri feil når været er dårlig.

En flott måte å slippe unna heten som kjennetegner Gran Canaria er å ta seg en dukkert i havet eller i et utebasseng. Men hva gjør man om det regner? En av de beste plassene å søke ly på er Thalasso Gloria Palace i San Agustin, og der kan du nyte alle helsefordelene av Atlanterhavets terapeutiske saltvann, selv om det mot formodning skulle regne.

Thalasso Gloria Palace San Agustín tilbyd deg hele 7.000 kvadratmeter med fasiliteter, noe som inkluderer tre basseng. Dette gjør anlegget til Europas største thalasso-terapisted. Det er åpent hver dag fra 10 om morgene til 9 på kveldene, og du behøver ikke å være hotellgjest for å besøke anlegget. Er du ute etter massasjer og slikt må du booke i forveien, og du må i tillegg være over 15 år for å kunne slippe inn.

Tlf: 00 34 928 12 85 05
E-post: reservas@gloriapalaceth.com

En spesiell restaurant: Bar Restaurante Tagoror

Før spanjolene erobret øyen på 1400-tallet var den bosatt av de innfødte canariiene. Mange etterfølgere av disse Berberne valgte å bo i huler rett og slett fordi de visste av isoleringsegenskapene til hulene ville kjøle dem ned på sommeren og hold dem varm på vinteren – i tillegg til at de holdt seg tørre.

Bar Restaurante Tagoror Gran Canaria

Besøk den spesielle hulerestauranten Bar Restaurante Tagoror.

En av hovedområdene til den før-spanske populasjonen var Barranco de Guayadeque – den fantastiske ravinen som deler Agüimes fra Ingenio. Her finner du hulerestauranten Bar Restaurante Tagoror, og om det er dårlig vår kan du enkelt og greit nyte lokal mat fra det kanariske kjøkken uten å måtte bekymre deg for å bli våt.

One of the main areas of pre-Spanish population was in the Barranco de Guayadeque, the stunning ravine which divides Agüimes from neighbour Ingenio. It’s here that you’ll find cave restaurant, Bar Restaurante Tagoror. Where, if it’s a non-alfresco type of day, you’ll be able to feast on traditional Canarian cuisine without having to worry about rainfall.

Sjekk ut kunsten på Centro de Arte e Interpretación del Paisaje

Centro de Arte e Interpretacíon del Paisaje

Centro de Arte e Interpretacíon del Paisaje er verdt et besøk på en regnfull dag.

De lokale kunstnerne Juan Antonio de la Nuez og Olga Artiles er de kreative geniene bak galleriet Moya. Du trenger ikke engang å betale inngang på Centro de Arte e Interpretacíon del Paisaje, og åpningstidene er fra tirsdag til lørdag fra 10 om morgenen til 14 på formiddagen.

Centro de Arte e Interpretacíon del Paisaje ligger i Moya og adressen er Calle Padre Juanito.

El Museo Canario – museer er spennende!

I Las Palmas er byens eldste område, Vegueta, hjemmet til mange av museene i byen. René Verneau (1852-1938) var en fransk antropolog som hadde som hovedgeskjeft å studere de før-spanske innbyggerne på Kanariøyene.

Han jobbet fra et laboratorium i El Museo Canaro da han kom på besøk fra Frankrike. Det var dog en annen doktor, Gregorio Chil y Naranjo, som grunnla dette museet i 1879. Mumiene av øyas forfedre er en del av museets permanente utstilling sammen med en nokså uhyggelig samling av hodeskaller.

El Museo Canario, finner du på Calle Doctor Vernau.

Kunstgalleriet Centro Atlántico de Arte Moderno

Centro Atlántico de Arte Moderno gran canaria

På Centro Atlántico de Arte Moderno kan du nyte moderne kunst.

De brosteinsbelagte gatene i bydelen Vegueta i Las Palmas er hjemmet til både det moderne så vel som det eldgamle. Dette inkluderer kunstgallerien Centro Atlántico de Arte Moderno som åpnet 110 år etter El Museo Canario, den 4. desember 1989.

Utstillingene i galleriet er moderne, og de jobber for å dele den siste og beste kunsten til moderne og populære kunstnere. Dette inkluderer både fotografier og videoinstallasjoner. Hvis du er av typen som blir lett sjokkert kan det hende at du vil synes at noen av elementene i galleriet er litt forstyrrende.

Flere museer: Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada

Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada gran canaria

Flotte opplevelser fra en svunnen tid venter på Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada.

Dra nordvest på Gran Canaria og stopp ved Gáldar – her finner du en av øyes mer familievennlige museumer. Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada kan sies å være konstant under arbeid/utvikling og arkeologene som holder til på steder graver frem nye levninger mens man er der! De ferskeste funnene blir stilt ut for de besøkende og man kan da få et innblikk i hvordan livet var på Gran Canaria i den før-spanske perioden.

Museet har fått navnet etter de mangefargede geometriske maleriene som pryder ett av kamrene. Hulen ble oppdaget av den lokale bonden José Ramos Orihuela i 1873, og de forskjellige formene tror man er fruktbarhetssymboler.

Sport: Gran Canaria Arena

Gran Canaria Arena basketball

Få med deg en basketballkamp i Gran Canaria Arena i Las Palmas!

Etter fotball er basketball favorittsporten på Gran Canaria. Det lokale laget, Herbalife Gran Canaria, har ett av de minste budsjettene i ligaen (Liga ACB), men klarer allikevel med jevne mellomrom å kvalifisere seg til sluttspillet.

Herbalife Gran Canaria hjemmebane fra mars 2014 har vært Siete Palmas’ Gran Canaria Arena, og er en arena som er topp moderne og som ligger lokalisert like over sentrum av byen like ved hjemmbanen til de lokale fotballheltene UD Las Palmas, Estadio Gran Canaria. Det er plass til 10.000 tilskuere i arenaen og ble også valgt som et av anleggene i verdensmesterskapet i basket i 2014.

La Fortaleza

I 1483 trakk de siste frie kanariiene seg opp i høydene i Santa Lucía de Tirajana. I stedet for å godta og akseptere det spanske styret kastet de seg ut fra toppene og inn i døden. Du kan finne ut mer om dette enormt sterke og betydningsfulle øyeblikket til øya på en av de største arkeologiske feltene.

La Fortaleza er åpen fra 10 til 17 fra tirsdag til søndag og er en av de ferskeste attraksjonene på øya ettersom den åpnet i 2015. Du får utforske hvordan de tradisjonelle kanariiene bodde samtidig som moderne teknologi er representert.

Kino: Multicines Monopol

De fleste kinoene på Gran Canaria viser de siste og største filmene fra Hollywood, men de er ofte dubbet til spansk. De nyeste filmene får du imidlertid sett på originalspråket med spanske tekster på Multicines Monopol i Las Palmas.

Litt mer museum: Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología gran canaria

En tur til Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología vil få smilene frem på barna… og de voksne!

Parque Santa Catalina er en av de mest populære parkene i Las Palmas, og der finner du både barer, restauranter samt at du kan kikke på gamle menn som spiller domino.

Du finner også museet Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología, og er det meningen at de besøkende skal være interaktiv. Utstillingene vil garantert få frem smilene i barnas ansikter etter at de har blitt skuffet over å ikke få være på stranden. Her kan du oppleve VR-briller og kunst kombinert.
Barn under seks år slipper inn gratis.

Kommentarfelt
29 Shares
Forrige 15 døde av influensa
Next Jordras i sentrum av Las Palmas

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Mogán kommune har brukt 1,7 millioner på restaurering av lekeplasser

Mogán kommune har rustet opp 14 lekeplasser fordelt over hele kommunen, og har brukt 1,7 millioner kroner på arbeidet.

Gran Canaria

En annerledes aften på Gran Canaria!

Visste du at det finnes et casino i Meloneras, Maspalomas på Gran Canaria? Les mer her!

Gran Canaria

Hva kan du gjøre på Gran Canaria i helgen – 16.-18. mars 2018

Det er vår i luften og frukttrærne blomster… i hvert fall sør på øya hvor veiene mellom Arguineguín og Soria syder av magiske dufter av appelsin- og sitrustrær! Vi håper