Canarias7 Kanariøyene tredje lavest på ulykkesdødsfall

Kanariøyene tredje lavest på ulykkesdødsfall

Kun slått av Madrid og Murcia

42 Shares

Man får kanskje inntrykk av at det skjer mange ulykker på Kanariøyene som resulterer i dødelig utfall, men faktisk forteller en ny rapport det stikk motsatte.

Kanariøyene ligger tredje sist på listen over steder hvor det skjer flest dødsfall på grunn av ulykker, og de er da kun slått av Madrid og Murcia.

30 dør av ulykker hver dag i Spania

Nesten 30 mennesker dør hver dag i Spania som en følge av ulykker, og eksempler på slike ulykker er fall og drukninger i følge en rapport fra stiftelsen Mapfre. Rapporten sier også at av de 400.000 dødsfallene som registrerer årlig så skyldes 10.496 av dem ulykker som kunne vært unngått eller redusert.

Stiftelsen har publisert en oversikt over dødsfall og skader basert på analyser av data som er samlet inn av det nasjonale instituttet for statistikk mellom 2011 og 2015.

Den hyppigste dødsårsaken som følge av et uhell er fall med 12.723, hvilket vil si 24,3 prosent og som hovedsakelig rammer mennesker over 65 år.

Den nest vanligste dødsårsaken etter uhell er drukning og kvelning med 11.707 dødsfall, noe som utgjør 22,3 prosent. Deretter følger trafikkulykker/transport med 10.806 dødsfall, noe som utgjør 20,6 prosent.

Rapporten, som gir et røntgenbilde av ulykker som forårsaker dødsfall eller alvorlige skader med sykehusinnleggelser indikerer at det i perioden har vært 52.475 dødsfall, hvorav 60% av dem har vært menn.

I Spania er den gjennomsnittlige raten av dødsfall som følge av ulykker på 225.2 dødsfall pr. million innbyggere. Dette tilsvarer ett dødsfall som et resultat av en ulykke pr. 4.400 innbyggere.

Den laveste raten finner man i Madrid med 143, deretter Murcia med 170 og så altså Kanariøyene med 176,1. Deretter følger Andalucia med 177,9 og Extremadura med 182,7.

I den motsatte enden har man registrert flest dødsfall etter ulykker i Asturias med 327,3, Cantabria med 321,7, Cataluña med 287,6, Galicia med 284,6 og Castilla y León med 277,6.

Rapporten analyserer også profilen på de 1,5 millioner med skader hvor behandling på sykehus har vært nødvendig, og den vanligste skaden er bruddskader hvor det har vært hele 985.784 av dem

Rapporten legger vekt på at det er de over 65 som er mest sårbare, og her er dødsfallene vanligvis fall og drukning (spesielt kvelning).

Lederen i stiftelsen Mapfre, Jesús Monclús peker på at samfunnet må være klar over ulykker ikke inntreffer som en følge av uflaks eller eller at det er skjebnebestemt, men at de er resultatet av usikre forhold eller uforsiktig atferd, som for eksempel at man ikke følger sikkerhetsregler, gjør feil eller overser ting – og dette kan korrigeres.

Så her fra Canariposten oppfordrer vi våre lesere til å være forsiktig, observant og om å ikke ta unødvendige sjanser!

Kilde: Canarias7

Kommentarfelt
42 Shares
Forrige Feire St. Patricks Day på lørdagen - på irsk vis på Old Brogue!
Next Gjør Puerto Rico grønn til St. Patricks Day

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Mogán får parkeringplasser med ladestasjoner

Mogán legger til rette for mer bruk av el-biler i lokalmiljøet.

Kanariøyene

Oppgraderer til oransje varsel på Kanariøyene

De spanske statsmeteorologene i Aemethar for onsdag aktivert et oransje varsel for Kanariøyene. Det er ventet sterke vindkast og høye bølger flere steder. Akkurat når man ikke trodde det kunne

Nyheter

Få gratis overnattinger gjennom Hotels.com

Bonusprogrammet til Hotels.com gir deg gratis overnattinger etter hvert som de samler opp netter!