Foto: PxHere Vin: 2017-årgangen fra Lanzarote med toppscore

Vin: 2017-årgangen fra Lanzarote med toppscore

Glimrende kvalitet på druene i fjor

229 Shares

Kvaliteten på de innhøstede vindruene på Lanzarote i 2017 var ekstraordinær. Takket være dette, og en framifrå jobb av vinprodusentene, har 2017-årgangen av vin fra Lanzarote fått den høyeste bedømmelsen.

Den 6. april ble det på Acto de Calificación annonsert at Lanzarote-vinene fra 2017 har blitt bedømt som glimrende.

Fantastisk arbeid ligger bak

På arrangementet, som samlet mer enn 100 mennesker, deltok flere viktige personer innenfor sektoren, vinmakere, vindruedyrkere og en stort antall tilhengere av Lanzarote-vinene. Blant deltakerne var Javier Gila, presidenten i foreningen for vinkelnere i Madrid, og han fremhevet verdien av lokale varianter slik som vulkanske druevarientene Malvasia, Diego og Listán Negro. Disse skaper en unik personlighet i vinene som lages på øya og som er deres kjennemerke – og dette gjør dem helt spesielle. Han sa at den vulkanske essensen i et glass virkelig fremhever aroma, smak, farge og balanse.

Andre kunne forklare at selve innhøstingen og de klimatiske forholdene i fjor hadde vært svært gunstige. Modningen av druene gikk jevnt og under den kritiske innhøstingen var været bedre enn tidligere år. Temperaturene var nokså milde og det gjorde at man finn druene inn i kjellerne fra 24. juli til september – og at kvaliteten var eksepsjonell.

Når det gjelder de hvite druene er det nødvendig å fremheve det gode syrenivået da druene ble tatt inn i kjellerne. Noen av vinmakerne kommenterte at de under analysene som ble gjort av druene fikk resultater som de sjeldent hadde sett.

Når det gjelder de svarte variantene kunne man se en fargeintensitet som var veldig god og dette indikerer god modning. Dette gir viner med bedre farge, mer balanserte i munnen og mindre ‘snerpete’.

Når det gjelder markedsføringen av de glimrende vinene, både på Kanariøyene og utenfor, arbeider man på forskjellige måter for å nå flere mennesker. Nr det gjelder et unikt produkt som dette ønsker man å få frem alt arbeidet som ligger bak, og spesielt det som ikke er synlig for det nakne øyet. Vi snakker da om en kultur som er unik i verden og som ble implementert for mer enn 200 år siden i en land som var begravd av vulkansk aske. I tillegg til dette er det en kompleks konservering gjennom manuell innhøsting i den brutalt varme Lanzarote-sommeren i et landskap som mange steder er nærmest utilgjengelig. I tillegg til dette er det en lav tetthet av vinstokker pr. kvadratmeter.

At dette heroiske arbeidet resulterer ikke bare i viner uten sidestykke, men også i et fantastisk landskap!

Vin og andre prosjekter i samarbeid

Fotturer gjennom vinlandskapet på Lanzarote, Club de Cata, vin- og matopplevelser, smakskurs og Malvasia-uken er bare noen av arrangementene og hendelsene man drar i gang år etter år – og for hvert år tiltrekkes det flere og flere mennesker!

Andre ting som fortjener å trekkes frem er festivalen Sonidos Líquidos (Liquid Sounds), Vin løpet eller Saborea Lanzarote Enogastronomic Festival – alle disse er godt innarbeidede arrangementer i kalenderen på Lanzarote og Kanariøyene.

DoLanzarote.com finner man all informasjonen man trenger angående sektoren, vingårdene og alt det som gjøres for å promotere vinene fra Lanzarote.

Innhøstingen – i tall

Vindruen Malvasia stor for 64% av den totale produksjonen. Andre varianter som ble innhøstet var Listán Negro og Listán blanco de Canarias, Moscatel de Alejandría, Vijariego blanco og Syrah. I 2017 var det totalt 1794 vindyrkere som jobbet på mer enn 1852 hektar på Lanzarote. Resultatet av de 14 vingårdenes arbeid var 1.701.869 flasker med vin – av ypperste merke!

Stikk på butikken og finn vin fra Lanzarote fra 2017 – da skal du være sikret høy kvalitet!

Kommentarfelt
229 Shares
Forrige Velsmakende jordbærsuksess i Valsequillo
Next Maspalomas Gay Pride 2018 braker løs!

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Kanariøyene

Foreslår søppelplukking på Gran Canaria i Facebook-innlegg

I et innlegg på en Facebook-gruppe foreslår et medlem at man tar med seg søppel som ligger og slenger når man er ute på tur. Canariposten synes forslaget er godt!

Nyheter

Ytterligere 2 døde – 11 totalt på Kanariøyene

2 nye dødsfall som følge av coronaviruset har blitt registrert på Kanariøyene.

Nyheter

Hvordan blir været på Gran Canaria i mai?

Nå skal vi ikke komme med noen langtidsværmelding her, men vi tenkte å gi deg et lite hint om hva du kan forvente på værfronten på Gran Canaria i mai!