Foto: PxHere Prisstigning på 1,7% på Kanariøyene det siste året

Prisstigning på 1,7% på Kanariøyene det siste året

Prisene gikk opp

257 Shares

Konsumprisindeksen på Kanariøyene steg med 1,7% i mai i år sammenlignet med den samme måneden i 2017. Prisene steg med 0,7% fra april og dette har ført til at konsumprisindeksen har økt med 1% i løpet av årets fem første måneder, i følge INE.

Alkoholholdige drikkevarer og tobakk, samt transport er de gruppene med produkter og tjenester som ble dyrere i mai sammenlignet med for et år siden på øyene. Disse steg med henholdsvis 4,4% og 3%.

Økning på flere områder

Sammenlignet med mai 2017 var det også økning på en rekke andre varer og tjenester på øygruppen og deriblant ikke-alkoholholdige drikker (2,4%), kommunikasjon (2,3%), hoteller, kafeer og restauranter (2,1%), klær og sko (0,9%), andre ting (0,6%), utdanning (0,2%) og fritid og kultur (0,1%). Husholdningsvarer og medisin ble billigere med henholdsvis -0,2% og -0,1%.

Klær/fottøy og transport hadde den høyeste økningen fra april til mai med en økning på 2,1% i begge tilfeller.

Fra april til mai steg også boligprisene med 1,4%, mat og ikke-alkoholholdige drikkevarer samt alkoholholdige drikkevarer og tobakk med 0,3% i begge tilfeller. Husholdningsvarer og kommunkasjon samt andre ting hadde en stigning fra april til mai på 0,1%.

Medisin og transport hold seg uendret med fritid/kultur og hotell, kafeer og restauranter hadde en nedgang på henholdsvis -0,3% og 0,1%.

Når det gjelder perioden fra januar til mai så har man sett en økning som følgende: alkoholholdige drikkevarer og tobakk med 4,7%, etterfulgt av transport (3,3%), kommunikasjon (3,2%), klær/fottøy (1,2%), medisin (0,9%), husholdningsvarer (0,7%), hotell, kafeer og restauranter (0,5%) mat og ikke-alkoholholdige drikkevarer samt fritid/kultur (0,3%) og utdanning (0,1%)

Kommentarfelt
257 Shares
Forrige Mogán skal spare støm - innstallerer LED-lys
Next Tusen mennesker feiret skytshelgenen til Mogán

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Norsk par forsøkt svindlet

Et norsk par tok nylig kontakt med Canariposten.no og fortalte oss om et svindelforsøk med en metode som nok mange Gran Canaria-fartende vil kjenne igjen. Vi bestemte oss for å

Nyheter

Mange asfaltarbeider ferdigstilt i Arguineguín

Mogán kommune viser frem gater med nylagt asfalt og lover enda flere arbeider i tiden som kommer.

Nyheter

Nektet å betale restaurantregning på 4.000 euro i Maspalomas

Italiensk par tok en ‘spansk’ en og nektet å betale restaurantregningen på nesten 40.000 kroner i Maspalomas.