Puerto de Mogan

Puerto de Mogan

1 Shares

Puerto de Mogan er en fantastisk flott fiskerlandsby som virkelig vil få pulsen din til å roe seg kraftig ned. Hvis du er ute etter en stille stund i ferien din er dette det reisemålet du er ute etter!

Byen, som også kalles for Gran Canarias Venezia, har ingen hus som er over to etasjer – og slik har det faktisk tenkt å forbli i fremtiden også. Nyt kveldene på en jazzbar og la deg flyte avsted med den rolige atmosfæren som preger byen!

På utkikk etter et billig hotell i Puerto de Mogan? I annonsen under finner du et utvalg, og klikker du på den får du enda flere alternativer!


** Få glimrende hotelltilbud i Puerto de Mogán via Hotels.com! **


Gran Canarias Venezia

Nesten uansett hvor man drar i verden vil man finne et ‘Lille Venezia’, og det innebærer en stil som er inspirert av labyrinten av kanaler i den italienske havnebyen. Etter vår mening kan absolut Gran Canarias eget ‘Venezia’ konkurrere med andre ‘vannbyer’ på helt like vilkår. De små husene i den pittoreske fiskerlandsbyen Puerto de Mogan på vestsiden av Gran Canaria klamrer seg til bakkene i en stor dal sør-vest på øya.

I dag er det, som allerede nevnt, ikke lov med bygninger som er mer en to etasjer høy, og det er derfor trolig at stedet vil beholde sitt landsbypreg i uoverskuelig fremtid. Kanalene mellom marinaen og fiskerhavnen er preget av tallrike buer og vannet flyter under innbyggernes hjem – og dette gir deg inntrykket av at du nærmest kan gå på vannet. Puerto de Mogán utvilsomt vår favorittalternativ til turistmaskinen som omgir Maspalomas – spesielt for reisende som ønsker å oppleve mer av det genuine Gran Canaria uten å gi avkall på god infrastruktur.

https://bilder.apollo.no/29/puerto-de-mogan-7667537-1487930739-ImageGalleryLightbox.jpg

Puerto de Mogán ligger virkelig flott til og er et pittoresk skue!

I dag er Puerto de Mogán veldig populær blant eldre aktive besøkende på grunn av de mange fritidsaktivitetene stedet tilbyr. Fra marinaen kan du for eksempel seile langs kysten eller dra på fisketur med en av de lokale fiskebåtene. Yngre mennesker nyter mulighetene til dykking, og for familiene er høydepunktet en tur med ‘The Yellow Submarine’ – en ekte ubåt! Dette sørger for at til og med de yngste gjestene får oppleve den unike undervannsverdenen som kjennetegner Gran Canaria på nært hold.

De som foretrekker shopping ser frem til slutten av hver uke ettersom den forholdsvis rolige byen våkner til liv hver fredag. Det ukentlige markedet lokker til seg kunstnere, bønder og håndverkere fra hele øya, og da blir det liv i bodene i Puerto de Mogán.

Uansett hvilken dag i uken; en kveldstur rundt i denne lille byen er bestandig verdt tiden det tar. Husene og kanalene i Lille Venezia ved havnen er flott pyntet med blomster og planter og takterrassene lyser opp med dyprøde hibiskusblomster og masse annet pent. De små hyttene er fra en tid da Puerto de Mogán bare var en søvnig fiskerlandsby, og i den tiden ble båtene fortøyd direkte fra stranden, i og med at havnen ikke ble bygd før lenge etterpå.

Hvis du ønsker å bo i nærheten av hjertet av byen er det best å se etter overnatting i ‘det spanske kvarteret’. Gjestehusene her er rimelig priset og veldig atraktive. Overnatting ved havnen er naturlig nok noe dyrere. Har kan du leie en hel leilighet med takterrasse og med utsikt over Atlanterhavet.

Med et glass vin i hånden kan du sitte her på kveldene og vente på en solnedgang som ikke kan sammenlignes med noe annet.

Solrike dager og magiske netter – selve essensen i en strandferie her i vest på Gran Canaria!

Kommentarfelt
1 Shares