Playa de Las Américas – en av Kanariøyenes beste feriedestinasjoner!

Playa de Las Américas – en av Kanariøyenes beste feriedestinasjoner!

87 Shares

Man hører jo fra alle kanter at livet er en fest, og når man befinner seg i Playa de las Américas, sørvest i kommunen Arona, kan man vel knapt komme nærmere sannheten enn akkurat dét!

Playa de las Américas er ikke bare Tenerifes største strandresort, men byen er også øyas sentrum når det kommer til nattelivets gleder. Her er det fest 24/7 og med sitt evige mas og jag har byen utvilsomt fortjent ryktet som en festglad plass.

Kystbyen oversvømmes av moro og underholdning fra både havet, strendene og opp til gatene, men det må understrekes at byen ikke bare er for de festglade ettersom den er familievennlig på samme tid. Det er nok av aktiviteter og steder for alle! Jepp, både for de små, de som er unge og de som er unge i hjertet – for festen kjenner jo tross alt ingen alder!

Før det var gylden sand

Som de aller fleste strandresortene på Kanariøyene var Playa de Las Américas en gang i tiden en enkel fiskerlandsby. Langt unna sitt nåværende grandiose utrykk og ansikt, hadde byen en strekke med svart vulkansk sand som man fortsatt kan se enkelte steder. Til og med da var dette området fantastisk. Det hadde en uberørt appell som egentlig ble bare vakrere når man så på området rund. Det var, naturligvis, før den store turiststsunamien slo inn over hele Kanariøyene.

Man hadde uten tvil en visjon om å lansere stedet som et turistsenter i verdensklassen, men da trengte det store forbedringer. Når det kommer til de virkelig flotte strendene rundt om i verden så er jo det første man tenker på gylden fin sand. Derfor tok man grep på 1960-tallet og fikk fraktet inn enorme mengder med sand fra Sahara. Etter at dette var gjort begynte forskjellige hoteller å dukke opp, og utviklingen i det som var en eiendommelig landsby, og som har vokst inn til en megaresort, har ennå ikke stoppet opp.

Tenerifes største turistparadis har gått gjennom en slik omfattende ekspansjon over de siste årene at det nå består av tre forskjellige distrikter: opprinnelige Playa de Las Américas, San Eugenio og Torviscas. Ørkenen som separere den fra nærliggende Los Cristianos har også blitt spist opp av den enorme veksten, og således er disse to gigantene faktisk ført sammen.

Hvorfor Playa de Las Américas og ikke de andre?

Natteliv er et ord som er synonymt med Playa de Las Américas, og ingen av de mange resortene på Kanariøyene kan måle seg når det kommer til nattlig underholdning. På samme tid kan man si at Playa de Las Américas også er et familievennlig feriested. Det refereres sjelden som det, dog, men det har alle fasiliteter som vil kunne passe for hvert eneste medlem i husholdningen.

Men hvorfor Playa de Las Américas når det er så mange andre steder å dra på øya. Her kan man være kjærlige foreldre på dagen eller å være drikkekompiser på natten! Gjestene kan også velge mellom å leke på stranden eller å hoppe ned vannskliene i vannparkene som ligger like i nærheten av byen. Eller hva med en 5-stjerners middag etter å ha spilt golf? Eller kanskje en spennende utflukt med båt før man slår seg løs på go-kartbanen. Som du skjønner; her kan man oppleve akkurat den ferien man vil!

Være det seg ved stranden, i byen eller på en yacht eller noe annet, så har dette vidunderlige stedet alt å by på – og det er det ganske så vanskelig å konkurrere mot, ikke sant?

Hvilken strand velger man?

Playa de las Américas har seks forskjellige strender som man kan velge mellom, og tre av disse er naturlige mens tre av dem er kunstig laget. De fleste av dem har fasiliteter og kan by på vannsporter som er forskjellige fra de andre. De som ikke klarer å bestemme seg kan enkelt og greit ta en spasertur langs den lange promenaden. Her kan man kikke ned på strendene of finne den som passer best. Her finnes det naturligvis også mat og innlosjeringsmuligheter også.

Trendye Playa de Troya

Playa de Troya er den mest populære av de seks strendene ettersom den er den som er mest idyllisk og beleilig. De mektige Atlanterhavsbølgene stopper i bølgebryterne som beskytter viken. Derfor har den gyldne sandstranden bestandig rolige bølger som gjør den perfekt for svømming – til og med for barn.

Beleilighet er også essensielt når en strand er en av mange spektakulære strender. Det er god plass på stranden og den har massevis av solsenger og parasoller til leie. I tillegg er det et område som er stort nok slik at også man også kan ha det litt morsomt i sanden! Stranden er også en del av en lengre promenade som er full av restauranter, kafeer og barer.

Playa Honda eller Playa de Las Américas for surferne

Hvis man har planer om å ri på bølgene blir men henvist til enten Playa Honda eller Playa de Las Américas. Uten noen barrierer er disse strendene ubeskyttet fra sjøens krefter. Bølgene her er ideelle til surfring og det mangler heller ingenting når det kommer til muligheten for å leie utstyr.

Surfing playa de las americas

Playa de Las Américas er perfekt for vannsport-aktiviteter, og da spesielt kiting, surfing og vindsurfing! Skjermdump: YouTube

De roligere strendene

Playa de El Bobo er den nordligste av strendene på Playa de Las Américas, mens Playa del Camisón ligger helt i sør. Disse to strendene er de ‘roligste’ av strendene og disse er ofte populære blant familier som har barn. Også her er buktene beskyttet og det rolige vannet er derfor passende å svømme i. I tillegg til dette er stranden dekket med solsenger og parasoller, så her er det bare å slå seg med. Det er litt færre aktiviteter på disse strendene men utstråler allikevel en eksotisk øy-appell!

Med kulturell interesse

Playa del Guincho har en steinete strant og ligger litt bortgjemt. Det er ikke her man soler seg, men eventyrere kan kite eller vindsurfe i havet utenfor.

Avleiringer av mo bløtdyr som ble formet for hundretusenvis av år siden kan man også finne her på stranden. og på grunn av dette ble området erklært for en ‘ressurs med kulturell interesse i den paleontologiske sonen’ i 2007. Det er derfor denne bortgjemte stranden ikke har blitt påvirket av turisme.

Nattlige ferier

Det er faktisk slik at nattelivet i Playa de las Américas er kjent over hele Europa! Folk fra alle steder, til og med andre ferieresorter, tropper opp i Playa de las Américas for å feste og gå på klubb hele natta. Alt man trenger for en skikkelig partyferie finner man her, og når sola går ned våkner neonlysene, den høye musikken, nattklubbene og barene til live.

De er tre knutepunkter når det kommer til nattelivet i området, og disse tre er Starco Centre, Veronicas Strip og The Patch. De to førstnevnte er foretrukket av det litt yngre publikummet mens de over 25 år foretrekker The Patch.

Natteliv nattklubber playa de las americas

Når solen har gått ned kommer neonlysene på i Playa de Las Américas, og da er det et pulserende natteliv som venter på de besøkende! Skjermdump: YouTube.

Bykjernen

Hva er vel en ferie uten litt shopping? For mange er dette helt umulig! Hva med alle suvenirene som de må ha med seg hjem eller hva med alle de gode kjøpene man går glipp av? Joda, folk flest har mestret kunsten i å bruke penger og shoppe, og i Playa de las Américas er akkurat dét noe man virkelig kan praktisere for fullt.

Stedets kommersielle industri ligger i bykjernen og her er det virkelig liv og rører. Her kan de besøkende meske seg med internasjonale og kjente merker, og man kan også skjerpe prute-kunnskapene sine på markedet Americas Torviscas. Hver torsdag og lørdag har dette markedet åpent, og da kan du finne gode kjøp i de mange boene som holder åpent.

Som en av Kanariøyenes virkelige store turistmekkaer finnes det et stort utvalg av både restauranter, klubber og barer i selve kjernen av byen også. Turister kan spise når de blir sulten etter shoppingen, eller de kan ta seg en aldri så liten fest med noen drinker etter at lommeboka har fått kjørt seg i butikkene.

Parque Central de Arona

Parque Central de Arona åpnet i 2004 og er en 42.000 kvadratmeter stor offentlig park. Denne herlige parken er fantastisk for turister som foretrekker rolige og koselige spaserturer. I parken finner man stier som er omkranset av makadamiatrær og tamarindtrær. Man finner også mer enn 40 forskjelige palmaarter og alt dette er blandet med annen vegetasjon som virkelig passer seg for et tropisk Eden!

Parken er ikke bare for fotgjengere og blomsterentusiaster og barna liker denne parken spesielt godt ettersom det er flere lekeplasser her. Den har også flere ‘torg’ og parkeringsområder.

Andre morsomme aktiviteter og steder man kan slappe av

Å boltre seg i det klare vannet og å velte seg i byens natteliv kan utvilsomt være morsomt, men det er også andre morsomme aktiviteter og steder man burde få med seg. Når man er i Playa de las Américas er det ingen grunn til å begrense seg selv til kun å ligge på stranden og slappe av.

Som sagt er det mange andre valg for de av dere som foretrekker å få mest mulig ut av ferieturen til det asurblå Atlanterhavet. Som sagt så er svømming, kiting og vindsurfing de virkelig store aktivitetene her, men også andre aktiviteter som vannscoter, dykking, padling og snorkling er populært og noe det blir gjort mer og mer av.

Utflukter med båt er spesielt populært blant familier, og her kan man hoppe på en yacht og stikke på hval- eller delfinsafari. Et besøk til til havbunnen med en ubåt er noe som også er nokså populært. Det finnes også et sjørøverskip for den som ønsker å se den fantastiske kysten med stil – som en lovløs i de gode gamle dager!

I hjertet av resorten finner man en 18-hulls golfbane som går under navnet Golf Las Américas og prisen for å leie klubber og en bil er faktisk ganske fornuftig.

Utover det å slå hole-in-ones, så kan andre ‘tørre’ aktiviteter være for eksempel ridning på hester og kameler, tur på esel, gåturer samt å se live forestillinger på Piramide de Arona. For mer spenning så kan turister besøke de nærliggende vannparkene Siam Park og Aqualand – klikk på linkene for å lese mer om disse.

Siam Park er for øvrig ansett som verdens aller beste badeland, og her kan man nyte en dag i fantastiske omgivelser og med utrolig mye moro. Parken er bygd opp som et thailandsk kongedømme, og dette er noe man virkelig ikke vil gå glipp av hvis man først befinner seg i Playa de Las Américas!

Siam Park Tenerife badeland

Siam Park er et fantastisk badeland og et av de absolutt beste i hele verden! Kun en kort bit vei unna Playa de Las Américas!

Hvordan kommer man seg til dette paradiset?

Fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife kan man ta buss nr. 110 eller 111. Endestasjonen på disse er Costa Adeje, men én av stoppene er Playa de Las Américas. De som kommer fra Los Cristianos bør ta enten buss 473 eller 477 til Los Gigantes, og også disse har en stopp i Playa de Las Américas.

Alle fire linjene går hver timen og til og med to ganger i timen bestemte tider på døgnet. Når man er på busstasjonen i Playa de Las Américas trenger man bare å gå i rundt 5-10 minutter for å nå strandområdet. Rett før promenaden er formelig flyter det av hoteller og leiligheter.

Hvor kan man bo?

Det mangler aldri noe på mulighetene for å finne seg et sted å bo når man reiser til Playa de Las Américas. Som den største og beste resorten på hele øya er dét å ha fornøyde gjester noe som gis høyeste prioritet. Uansett hvilke krav man måtte ha så finnes det en flodbølge av muligheter som man kan velge mellom.

** Vi anbefaler at du sjekker Hotels.com for overnatting i Playa de Las Américas. **

Hvor kan man spise

Det vanligste problemet når det kommer til mat og Playa de las Américas er at man ikke har tid nok til å prøve alt! Man kan prøve et ny restaurant til hvert eneste måltid hver dag i flere dager, og det vil fortsatt ikke være nok til å prøve alle – på langt nær. Denne opp-resorten har restauranter som matcher, og den gastronomiske tilfredsheten den tilbyr gjestene er med på å gjøre den til Kanariøyenes beste.

Glimrende mat til medium pris

Sushi Amore sies å være blant de aller beste restaurantene i Playa de las Américas. De som har spist der hevder at denne koselige lille plassen lager noe av den beste sushien på planeten! Selv om du ikke liker sushi skal du ikke avskrive denne plassen – de serverer også en miso-suppe som skal være i toppklassen, samt andre ting som sashimi, vårruller gyoza, tempura og tarter. Som en dessert er det rett og slett bare å gå for den stekte bananen!

Fantastiske utsøkte restauranter

De som ikke går av veien for å bruke litt mer penger når middagen skal spises bør definitivt sjekke ut El Molino Blanco. Det er en nydelig restaurant, men selv dens skjønnhet kan ikke sammenlignes med maten de lager. Rettene med europeiske og spanske godsaker, i spedd smaker fra Middelhavet, er en nytelse. Med herlig stemning og musikk er du til sammen sikret en middagsopplevelse du aldri vil glemme.

Det man virkelig burde prøve er minestronesuppen. bruschettaen, chateaubriand, reker og saltbakt biff. Til dessert kan man for eksempel teste flambert ananas eller banan.

Herlig og billig mat

Å spise billig er ikke så aller verst når det finnes restauranter som La Casita de Taby! Ettersom den er en av mest populære stedene i Playa de las Américas er det mange som ofte er sjokkert over den minimalistiske menyen. For å si det enkelt: eierne ønsker å holde ting ukomplisert her.

Maten som serveres er glimrende tapas og andre spanske retter. Noen av de beste tilbudene inkluderer blekksprut og potetsalat, pølse i cider, kjøttallerkener og bakt chorizo.

Elsk det lokale

Friends Lounge Bar & Restaurant er stedet å stikke til hvis man ønsker autentiske kanariske retter. Stedet har flott innredning og er veldig smakfull. Det er nesten alltid fullt her og det er jo bare et godt tegn på hvor populært stedet er. De besøkende skryter voldsomt av utvalget av tapas, kylling tikka med karrisaus, burgere, lasagne, paella og biffer. Hvis det er plass til mer mat, så anbefales ostekaken!

Stranden som har alt!

Playa de las Américas har absolutt alt det man som turist kan tenke seg og har behov for i en ferieresort. Nydelig utsikt, fantastiske strender, hoteller, restauranter og fasiliteter som kan tilpasses enhver gjest. Det er også forskjellige aktiviteter som sikrer at de besøkende har masse i gjøre i mange dager.

På dagtid er det massevis av morsomme og familievennlige aktiviteter å ta seg til, men når solen går ned og neonlysene kommer på fylles byen med musikk og mens drinkene flyr ned i tørste struper.

Det er en by som aldri sover og som dermed gir sine besøkende en flott ferie. Eller, nei – ikke bare ferie, men også opplevelser. De aller beste opplevelsene og de man husker best!

Kommentarfelt
87 Shares