Er bankene trygge i Spania?

av Canarifugl
0 Shares

Veldig mange nordmenn har nok fått med seg den spanske serien Papirhuset og veldig mange lurer på hvor langt fra sannheten det er. På et forum så var det flere som diskuterte at de burde kjøpe bitcoin istedenfor å oppbevare pengene i banken. Selv om det ikke er noe problem å kjøpe bitcoin så er det ennå større risiko enn spanske banker. Hvis du ønsker å lese mer om bitcoin på norsk så finnes det flere muligheter for deg her.

For bare noen få år siden så var bitcoin sett på som noe som kriminelle brukte men den siste tiden så har det virkelig skjedd en endring. Nå kommer stadig flere etablerte aktører med løsningen for å kjøpe kryptovaluta. Et godt eksempel på dette er f.eks den norske nettavisen som nå har lansert Nettavisen Krypto

Det spanske bankvesenet gikk på en smell under finanskrisen i 2008 og har siden tatt tak i økonomien. Dette har gjort til at ikke bare spanske banker men også de spanske husholdningene har blitt sterkere. Det er derfor veldig trygt å putte pengene i banken selv om vi alltid anbefaler at man kanskje setter sparepengene i norske banker. Grunnen til dette er at i Norge så har vi noen som heter sikringsfond som sikrer pengene dine opptil 1 million i innskudd.

Hvordan finne en spansk bank?

Hvis du er på jakt etter en spansk bank så kan vi anbefale deg å sjekke ut en artikkel som nettsiden SpaniaLink har laget. Her finner du en oversikt over de største bankene og ikke minst hvordan du går frem som nordmann for å finne en bank som passer deg. Det er en fordel å benytte seg av noen av de større bankene når man skal ha en konto. Dette er fordi dette er banker som gjerne er vandt med å tilby internasjonale kunder produkter.

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like