Hvordan håndtere økonomiske problemer når man bor i utlandet?

0 Shares

Økonomi er en viktig faktor når mange velger å flytte ned til sydligere strøk. Det kan være for å kunne bo og leve billigere, men hva gjør man når man får økonomiske problemer i et ukjent land? Dette er i grunn noe man burde tenke på før man flytter til utlandet. Det å ha adresse i utlandet kan være problematisk om man skal søke om en refinansiering med sikkerhet eller refinansiering uten sikkerhet. Det er derfor utrolig viktig å rydde opp i gjelden før man flytter.

Noen ganger så kan det likevel skje at noe uforventet skjer slik at man havner i en økonomisk knipe. Det kan være en skilsmisse, et salg av eiendom som ikke går som planlagt eller at man roter det til økonomisk.

Dette gjør du hvis du havner i et økonomisk uføre i utlandet

  1. Ta tak i problemet med en gang
  2. Søk hjelp hos en regnskapfører eller advokat dersom det er alvorlige problemer
  3. Har du en bank i dag – spør om hjelp fra banken

De aller fleste som har opplevd økonomiske problemer sier det at det er ikke selve jobben som er vanskelig, men det er vanskelig å begynne. Når man først begynner med jobben så går det ofte veldig lett og det er gjerne ikke så mye mer vanskelig enn nettopp dette. Det man trenger er å ha helt stålkontroll på situasjonen.

Hvis det er veldig store økonomiske problemer så kan en løsning for noen være å flytte hjem igjen. I Norge så har man et større sikkerhetnett enn man ofte har i land som har dårligere systemer for velferd. Dersom man ikke har vært medlem i folketrygden så må man melde seg inn og dermed så må man vente litt før man høste av disse godene.

Kan gjelden følge meg over landegrensene?

Kreditorer har ingen grenser i utgangspunktet men det kan ta lengre tid før man blir konfrontert med kravet. Dersom det er veldig små krav så kan det være at man slipper unna men da er dette ofte krav som man ikke ønsker å flykte fra. I tillegg så kan det å ha utbetalt gjeld være veldig vanskelig hvis man ønsker å reise tilbake på et senere tidspunkt.

Kommentarfelt
0 Shares
Forrige Ting du kan gjøre når du venter på dra til Kanariøyene
Next Rosenborg på treningsleir i Maspalomas

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Økonomi

Er bankene trygge i Spania?

Veldig mange nordmenn har nok fått med seg den spanske serien Papirhuset og veldig mange lurer på hvor langt fra sannheten det er. På et forum så var det flere

Økonomi

Hvordan kjøpe leilighet i Spania?

Å kjøpe en leilighet i Spania kan være veldig spennende, men det er viktig å være godt informert og forberedt slik at du unngår å «kjøpe katta i sekken».  Denne