Turløyper på Lanzarote

206 Shares

Lanzarote har blitt mer og mer populær som destinasjon for turister som kan regnes som aktive. Kanskje er det månelandskapet som gjør Lanzarote til et spennende reisemål, men uansett hva som er grunnen, så er det i hvert fall én ting som er sikkert: du har noen spektakulære turløyper på Lanzarote som venter på deg!

I listen under gir vi deg noen tips til hvor du kan legge veien hvis du ønsker å ta deg en liten trimtur i varmen, og vi må altså minne deg på om at du du må huske godt med drikke – spesielt hvis det er veldig varmt!


Caldera Blanca

Caldera Blanca

Caldera Blanca er et fantastisk flott syn!

Du kan beregne en tre-fire timer rundt Caldera Blanca, også kalt for det hvite krateret eller den hvite kjelen. De eneste andre som du sannsynligvis vil treffe på her er geiter ettersom gjetere bruker den 1,15 kilometer brede vulkanen som beitemark.

Dette er en av de laveste vulkanene i Parque Nacional de Timanfaya, og det er nokså lett å komme seg opp dit.

Caldera Blanca ligger nordvest på Lanzarote og du har en scenerisk kjøretur fra hovedstaden Arrecife hvor du får se San Bartolomé, Monumento del Campesino, Masdache, og Mancha Blanca som også ligger like ved. Når du starter å gå vil du oppdage at dette vil være en fest for øynene dine, og spesielt når du får øyne på Montañas del Fuego.


Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes

En unik spasertur i Cueva de los Verdes er noe helt spesielt!


Denne barnevennlige turen er suveren å ta uansett hvilket vært det her. Hvis det mot formodning skulle regne, så kan du nemlig fortsatt gjennomføre denne 2 kilometer lange underjordiske turen!

Cueva de los Verdes ble dannet av et utbrudd fra den nærliggende vulkanen Monte Corona for 3.000-5.000 år siden, og hulen har fått sitt navn ettersom den brukte å tilhøre famiilien Verde. Hulen er opplyst med flotte lys og du kan høre gregoriansk musikk fra høyttalerne, og det er ingen tvil om at dette er en spesiell opplevelse. Obs: du må betale for å komme deg inn i grottene, men det er det verdt!


Femés til Papagayo

Femes Lanzarote

Det bor bare 200 mennesker i Femés. og det er strenge regler hvos noe skal bygges der!

Når du tar turen fra Femés til Papagayo for å du se litt av hvert, og det betyr alt det som Lanzarote har å by på. Langs kysten får du utkikkspunkter mot Atlanterhavet og Fuerteventura, men du vil også se massevis av fjell.

Femés brukes ofte som base for de som kommer til Lanzarote for å bruke mulighetene til å teste de mange tur-mulighetene som finnes på øyen. Det bor rundt regnet 200 mennesker i Femés og i landsbyen er det strenge regler når det kommer til bygging. Femés ligger i Yaiza-provinsen, og befinner seg mellom Playa Blanca og Puerto del Carmen.

Ta den lange veien gjennom Los Ajaches for å få en fortjent dypp i vannet på stranden ved Papagayo!

Guatiza

Det er i landbruksområdet Guatiza du skal starte og avslutte denne ovale turen som vil sørge for at føttene dine må marsjere 27.4 kilometer med løyper! Du vil bevege deg gjennom Tinguaton og Los Valles underveis, og det er bare å nyte panoramaet fra Mirador når du går mot Haria.

Du vil også passere eiendommelige småhytter sin for eksempel Ermita de las Nieves. Guatiza har ligger nordøst på øya og tilhører kommunen Teguise. Tahiche ligger 10 kilometer unna mot sør.

La Graciosa

La Graciosa

La Graciosa r en liten og spesiell øy, og den utforskes aller best til fots!


Det går jevnlige fergeavganger fra Orzola på nordskysten av Lanzarote til Caleta de Sebo – den største byen La Graciosa. Stredet her ca 2 kilomter bredt, og på La Graciosa får du tropiske strender som faktisk ser ut som noe som er hentet ut fra en brosjyre.

Hold deg unna alle eierne av 4×4 biler som vil kjøre deg rundt på øya for på La Graciosa er det én ting som gjelder: lokasjonen må utforskes til fots. Det er myriader av måter å krysse La Graciosa på, men du burde så definitivt ta turen innom Playa de las Conchas!

Kommentarfelt
206 Shares