Strender i San Bartolomé de Tirajana

Strender i San Bartolomé de Tirajana

32 Shares

Navnet San Bartolomé de Tirajana gjør nok at mange nordmenn tenker med glede på strandlivet og lange solrik dager, men for de som ikke vet hva navnet innebærer så holder det kanskje at vi sier Playa del Inglés, Maspalomas og San Agustin!

Alle disse feriestedene har tilhold i kommunen San Bartolomé de Tirajana på Gran Canaria, og det betyr samtidig at det er flust av strender for deg som liker å ta deg en liten dukkert i havet.

Vi skal derfor her komme med en liten presentasjon av de forskjellige strendene som finnes tilgjengelig for deg i dette området, og du får dermed et visst overblikk over det badetilbudet som finnes for deg.

Du kan ble deg nedover på siden for å finne de forskjellige strendene eller du kan klikke på linkene rett under for å komme direkte til den du måtte ønske å lese mer om.


Playa de San Agustin – strand med alle fasiliteter

Playa de San Agustin strand Gran Canaria

Playa de San Agustin er en av de roligere strendene sør på Gran Canaria, og har masse fasiliteter. Perfekt for barnefamilier!

Hvis du ikke ønsker å ofre restauranter og rullestoltilgjengelighet i det turistfylte sørlige Gran Canaria vil Playa de San Agustin være den rette stranden får deg. Stranden har fått utmerkelse ‘Blue Flag’, og dette er en utnevnelse som tildeles kvalitetsstrender, og Playa de San Agustin er et mest familievennlige alternativet til Maspalomas og Playa del Inglés. I tillegg til dette er stedet suverent for bodyboarding og surfing, og litt lenger ut i bukten er det ypperlige forhold for kitesurfing.

Kort fortalt er det ideelt for sportselskende familier som har litt eldre barn. Dette er en av de virkelig beste strendene på Kanariøyene med topp infrastruktur tilpasset turisme.

Det er en god grunn til at Maspalomas og Playa del Inglés er i selve hjertet av turismen på Gran Canaria. Den vidunderlige myke sanden ved det asurblå Atlanterhavet som nærmest strekker seg ut i evigheten. og den jevne brisen får både havet og strendene til å virke å være i konstant bevegelse. Hvis du imidlertid vil ha en slik luksus for deg selv så må du som regel ofre både restauranter og andre bekvemmeligheter, men unntaket er finnes det allikevel alternativer for de som vet hvor de skal lete. Playa de San Agustin, som jo som sagt har Blue Flag, er nok det mest familievennlige valget, og her kan det faktisk være bemerkelsesverdig stille i lavsesongen.

Stranden er velutviklet og enkel å finne. Når du kommer ned til de sydlige områdene på Gran Canaria er det bare å følge skiltene mot San Agustin, og er du ekstra heldig kan du faktisk kapre en parkeringsplass i skyggen. Stranden er spesielt gunstig for eldre besøkende som har redusert bevegelighet. Årsaken til dette er at ruten fra parkeringsplassen er tilrettelagt for rullestolbrukere, og du kommer deg derfor raskt på stranden uten at du møter noen store hindre som vil forhindre deg i å nyte dagen.

Hvis det blir litt mer folk på strenden i høysesongen kan vi kanskje få lov til å tipse deg om den private parkeringsplassen tilhørende restauranten El Capitán. Der kan du starte dagen med en godbit eller en forfriskende drink uten at du trenger å tenke på parkering. I tillegg til denne restauranten finner du ytterligere en på den andre enden av stranden som heter Arena Beach. Denne er spesielt barnevennlig og har til og med et lekeområde tilgjengelig, og her kan du nye en matbit eller en frisk iskrem.

Promeneden binder sammen de to endene av stranden og er nokså lang men også smal – i hvert fall sammenlignet med nabostrendene. Dette betyr at du kjapt vil befinne deg på stranden, som også er veldig lang og fordelt utover flere bukter. Alle familiene som befinner seg på stranden vil være fornøyde med den store livredder-stasjonen som er i drift året rundt. Men du kan ta det med ro: vaktene blir sjeldent kalt ut ettersom vannet er veldig grunt.

Når det gjelder sportaktiviteter så er badeområdene og surfeområdene separert fra hverandre, og derfor vil de alle minste og de som ikke er så trygge svømmere kunne være helt sikre når de beveger seg ut i vannet.

Det er ingen tvil: Playa de San Agustin er en av de aller beste strendene når det kommer til infrastruktur for turister på Kanariøyene.

Fasiliteter:
* Restauranter og barer
* Toaletter
* Dusjer
* Solsenger og parasoller til leie
* Livreddere
* Parkeringsplass


Playa de Maspalomas – moderne turisme møter naturlige undre

Playa de Maspalomas

Playa de Maspalomas er en klassiker – ingen tvil om det. Like i nærheten grenser stranden til den fantastiske miniørkenen. Foto: PxHere

Det er vel ingen tvil: hjertet i Gran Canarias turisme slår akkurat her – langs de to mest kjente strendene på øya; Playa de Maspalomas og Playa del Inglés! Med forholdsvis rimelig priser langs promenaden er Playa del Inglés hovedsaklig mest populær blant familier og yngre besøkende, mens de mer forseggjorte hotellene og stilfulle loungene og barene vest på Playa de Maspalomas har en tendens til å tiltrekke seg et litt mer dyrere klientell. Disse to nabostrendene omfavner sørspissen på øyen og samtidig et unikt naturfenomen – sanddynene i Maspalomas. Fra vannet er dette ørkenlandskapet spesielt imponerende og skaper et fantastisk eksotisk bakteppe for Gran Canarias levende strandliv.

Stranden er imponerende stor og kan by på deilig sand og masse badeaktiviteter. I tillegg til dette så er det utrolig mye annet som gjør at dette er en strand som er ekstremt populær – og det er alt det spennende som skjer ovenfor stranden! Det kan være greit å komme seg ned forholdsvis tidlig på dagen ettersom det har en tendens til å fylles godt opp her – den er som sagt meget populær, og hvis du har vært der skjønner du vel godt hvorfor det har blitt slik.

Selv om Playa de Maspalomas, som Playa del Inglés, er enkel å finne takket være god skilting, er det bestandig mangel på parkeringsplasser. Det kan derfor anbefales at man kjører i bredden med stranden i de små gatene med leilighetskomplekser og forsøke å finne plass der. Pass dog på: du må kjøpe parkeringsbillett. Det kan være greit å nevne at sørkysten av Gran Canaria har et stort og godt busstilbud, og du kan transporteres til din favoritt strand og tilbake til bostedet ditt uten noen som helst problemer.

Det faktum at den store og tilsynelatende endeløse promenaden langs Playa de Maspalomas nærmest virker å være laget for besøkende som bare vil slappe av og spasere seg en tur, er ikke bare et førsteinntrykk. I 1961 vant en modell av Maspalomas by og dens strand en internasjonal arkitektkonkurranse, og stedet ble bygd opp slik – rett etter modellen, med grå og hvit stein og brede palmeomkransede avenyer. Som et resultat av dette kan Maspalomas og gatene med sine fasiliteter rundt stranden minne om andre urbane turistsentre som for eksempel Palm Springs i California eller Palm Beach i Florida.

Fyrlykten/lyshuset El Faro de Maspalomas markerer det sørvestligste punktet på den 12 kilometer lange Playa de Maspalomas, som deretter smelter over med Playa del Inglés i øst. Den vestlige delen av promenaden er spesielt godt ‘pyntet’ med elegante barer og strandklubber slik som El Senador. Du kan derfor runde av en flott dag på stranden her med en cocktail! Denne delen, som ligger inntil den litt ‘billigere’ delen av promenaden med sine rimeligere restaurantalternativer, er populær til og med i lavsesongen og verdt et besøk – spesielt på kveldene.

Det er ingen tvil om at etter en romantisk middag ikke finnes noe som er bedre enn å spasere her hånd i hånd med den man er aller mest glad i. Unge eller gamle, heterofile eller homoseksuelle – alle kan føle seg hjemme her! Det er ikke uten grunn at Gran Canaria er en av de mest populære reisemålene for homofile og lesbiske par, og mange hoteller har til og med spesialisert seg på dette for å kunne yte best mulig service til sine gjesters ønsker!

Lengst vest på Playa de Maspalomas kan det være litt mer vrient å komme seg ned til vannet ettersom man etter noen meter i sanden støter på store steiner. Uansett; å bade her er fortsatt suverent og vannet er nydelig og forfriskende helt frem til høsten. Små barn, og sannsynligvis også eldre mennesker, bør legge turen litt lenger øst på stranden. Forbi Annexo II går stranden gradvis over til å bli en naturiststrand og det betyr kort og godt at du kan vise så mye hud som du måtte ønske!

Hvis du heller vil ut på eventyr på vannet da er sportsoperatøren Faro Excursiones plassen oppsøke.

Hvis det blir for trangt med mennesker på stranden trenger du ikke å bevege deg langt unna stranden i Maspalomas. Sanddynene i Maspalomas, en av de virkelig store kjennetegnene ved Gran Canaria, har vært et naturreservat siden 1897. Dette ørkenlandskapet er som sagt spesielt imponerende fra vannet. Innsjøen La Charca som ligger i vest er også en del av dette området. Her kan du sette deg ned på benkene og kikke på fuglene som flyr over vannet. Halvveis mellom stranden og Riu Palace møter du den imponerende stillheten som sanddynene er kjent for. Det ene minutter er du i et velholdt hotellkompleks og i det neste er du midt i ørkenen – bare omgitt av varme vinder. Soloppgangen og solnedgangen er spesielt flotte å få med seg, og dette bør du ikke gå glipp av.

Fasiliteter:
* Restauranter og barer
* Toaletter
* Dusjer
* Solsenger og parasoller til leie
* Livreddere
* Parkeringsplass


Playa de las Burras – ekte spansk familiestrand med god plass!

Playa de las Burras strand

Playa de las Burras er en flott strand som brukes mye av de lokale.

Playa de las Burras ligger øst for Playa de Maspalomas og er først og fremst den stranden som brukes av de lokale fra regionen. Akkurat som sin velkjente nabo i vest er det lett å komme seg ned til stranden og her kan man faktisk regne med å finne seg parkeringsplass. Playa de las Burras har god plass og er en skikkelig familiestrand hvor barn og unge kan slippe seg litt løs med fotball eller strandvolley. Joggere liker også å ta seg en tur langs stranden og det samme kan sies som de som bare vil ta seg en liten spasertur. Stranden tar seg godt med sin pene form som en bukt, og her kan man nyte den friske brisen og utsikten over Atlanterhavet.

Det er best å komme ned til stranden fra den siden hvor Playa de San Agustin ligger og du kan til og med gå til fots derfra. Mot Playa de San Agustin får men et bratt berg hvor det går en sti over, og du kan ta en fin spasertur mot San Agustin eller ta en liten joggetur i en sirkelløype.

Begge buktene som utgjør Playa de las Burra, som forøvrig er en strand med både sand og stein, ligger nedenfor en par større hotellkomplekser, mens i og med at stranden er veldig bred har dette liten betydning for plassen på der. På stranden er det som sagt hovedsaklig lokale folk som slapper av etter jobb, men familier og eldre par fra hotellene i nærheten kommer naturligvis også dit. Den steinete bukten er spesielt rolig og nesten helt uberørt. I begge området er veien ut i havet skånsom og passer derfor godt for de som ikke er så svømmedyktige.

I den bukten som består av fin sand finnes det også et område for utrykke svømmere som er markert med bøyer samt at livredderne bestandig holder et oppmerksomt øye med de minste på stranden.

Det er kanskje unødvendig å si det, men denne brede stranden passer spesielt godt til ballsport og for de som bare vil løpe litt rundt og leke seg. Hvis du har med deg en ball eller noe slikt så får du faktisk låne en hos livredderne!

Fasiliteter:
* Toaletter
* Solsenger og parasoller til leie
* Livreddere
* Parkeringsplass


Playa de las Meloneras – en av de fredelige strendene sør på øya

Playa de Meloneras strand

Playa de Meloneras er en herlig strand som ligger tett inntil en golfbane. Fredelig stemning med gode fasiliteter.


Rundt stranden Playa de las Meloneras sør på Gran Canaria finner du en av øyas kanskje vakreste men også travle strender. Sammenlignet med sine nabostrender, Playa de Las Maspalomas og Playa del Inglés er nok denne stranden utvilsomt den roligste – men samtidig tilbyr den fasiliteter som kreves av en godt utviklet turiststrand.

Som en virkelig populær strand er Playa de las Meloneras lett å finne som en følge av god skilting. Å finne parkeringsplasser der, til og med i lavsesongen, er betydelig vanskeligere. Det er best å komme tidlig om morgenen eller rett og slett være forberedt på en litt lengre spasertur. Alternativt kan du hoppe på en av de mange bussene som går frem og tilbake langs kysten, og dermed unngår du styret med å finne parkeringsplass.

Arkitektonisk kan gatene, bygningene og parkene her på sørspissen av Gran Canaria minne om Beverly Hills og Palm Springs – noe vi også påpekte lenger opp i artikkelen. Generøse, brede palmeavenyer omkranset av moderne hotellbygninger og shoppingsentre, samt eiendommer og innkjørsler som alltid er rene og velholdte bidrar til dette inntrykket. Å komme til Playa de las Meloneras får deg i den rette stemningen med én gang og grunnen til det er den frodige grønne golfbanen til høyre som danner en nydelig kontrast til den lyse kunstige sandstranden og det dypeblå Atlanterhavet.

For å komme deg til stranden går du enten rett etter stien samtidig som du får de første solstrålene i ansiktet på turen, eller du kan stoppe og kikke litt i det lille kjøpesenteret som ligger rett oppe ved strandpromenaden. Et utvalg av barer og små butikker venter i de fire etasjene og alle disse er forbundet med trapper og heiser. Du kan også bruke veldig rene toaletter her, men det er også moderne toaletter på stranden.

Playa de las Meloneras i seg selv tilbyr en fantastisk bred strandpromenade med små butikker som er lett tilgjengelig rullestolbrukere via en lav rampe. Den lange sandstranden er velholdt og besøkende med høye krav vil spesielt nyte tiden på denne glimrende stranden. Stranden har i tillegg fått utmerkelsen ‘Blue Flag’, og det betyr at alt er rent og pent og velholdt.

Stranden går forsiktig ut i havet og du vil ikke ha noen problemer med å gå uti selv uten strandsko. Passende fottøy anbefales på de mer steinete delene dog. Det er færre barn på denne stranden, og Playa de las Meloneras er mer en strand for de som vil ha ro uten å måtte ofre luksusen med gode restauranter og topp infrastruktur.

Hvis du er ute etter en liten godbit anbefales det å stikke innom strandbaren ‘Hemingway’, og for de med litt mer kresne ganene anbefales det veldig gode og høy-kvalitative kjøkkenet på CiaoCiao – og et besøk dit vil du huske i en god stund fremover!

Fasiliteter:
* Restauranter og barer
* Toaletter
* Dusjer
* Solsenger og parasoller til leie
* Livreddere
* Parkeringsplass

Kommentarfelt
32 Shares