Illustrasjonsfoto: PxHere Utleieprisene eksploderer på Kanariøyene

Utleieprisene eksploderer på Kanariøyene

Stigning på over 21% på ett år!

384 Shares

Det har rett og slett vært en eksplosjon i utnyttelsen av den store turismen på Kanariøyene og dette ser man gjennom utleiepriser som skyter i været. Man er nå engstelig for at det skal komme en ny ‘boligboble’ på øygruppen.

Å leie en leilighet i mars 2018 var hele 21,1% dyrere enn samme måned året før – dette i følge en rapport fra eiendomsportalen Pisos.com.

Gjennomsnittlig 745 euro i måneden

En gjennomsnittlig leilighet som leies ut på Kanariøyene er omtrent 94 kvadratmeter, og i mars gikk slike leiligheter for gjennomsnittlig 745 euro pr måned – altså ca 7150 kroner. Dette innebærer en vekst på 11,19% sammenlignet med forrige kvartal. Dette er den største økningen i Spania i følge de kvartalsmessige utleiepris-rapportene fra Pisos.com.

I løpet av det året har altså utleieprisene skutt i været, og det betyr altså en økning med 21,14% sammenlignet med mars 2017! Dette gjør Kanariøyene til en av ‘verstingene’ når det kommer til utleiepriser. Økningen har også vært veldig intens i de to hovedstedene på Kanariøyene (Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife), og dette sammenfaller med ferieutleie-fenomenet. I Las Palmas på Gran Canaria her prisene økt med 15% på ett år til gjennomsnittlig 955 euro pr. måned. I Santa Cruz de Tenerife har prisene økt med 17,7% til gjennomsnittlig 765 euro.

Turistpresset på øyene i øst, Fuerteventura og Lanzarote, har ført til at utleieprisene har økt med 22,7% på et år samlet for hele provinsen Las Palmas – den tredje høyeste stigningen av alle provinser. Provinsen Santa Cruz de Tenerife har hatt en økning på signifikante 19,5% totalt. Alt i alt frykter man at en ny boligboble er i ferd med å vokse frem på øygruppen.

Med en gjennomsnittlig utleiepris på 908 euro i mars 2018 var Las Palmas den syvende dyreste provinsen for leieboere, mens Santa Cruz de Tenerife er på ellevteplass med sine 801 euro.

Ferran Font, mannen som er leder for studiene på Pisos.com innrømmer at de har noen bekymringer for hvordan utleiemarkedet utvikler seg og at det kan komme konsekvenser i den nærmeste fremtiden. Han sier at diskusjonen angående om man genererer en boligboble eller ikke er i live i og med at det har vært en skarp og hurtig endring i de månedlige prisene.

Talsmannen for eiendomsportalen forstår at denne situasjonen forsterkes av interessekonflikten mellom huseiere og leietakere, og sier at mange leietakere fortrenges fra sitt lokalmiljø ettersom det lønner seg bedre for huseiere å leie ut til turister. Både private investorer og store selskaper fortsetter å fokusere på en stadig økt lønnsomhet i forretningene sine.

Kommentarfelt
384 Shares
Forrige Gult varsel for bølger også i dag
Next Nytt kjøpesenter skal bygges i Puerto Rico

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Tony Gallardo Park gjenåpnet

Tony Gallardo Park gjenåpnet i Maspalomas i dag

El Hierro

Jordskjelv på 3,5 målt utenfor El Hierro

Målte et jordskjelv på 3,5 på Richters skala utenfor El Hierro i går. Skjelvet skal ikke ha kunnet føles på kroppen inne på selve øya.

Kanariøyene

Kanariøyenes strender anerkjennes med 50 blå flagg!

Kanariøyene kan skryte av badestrender i toppklassen, og fikk hele 50 utmerkelser av typen ‘Blått flagg’ for 2018!