Ny barnedrapssak ryster Spania

Ny barnedrapssak ryster Spania

Druknet og brent av sin egen pappa - tok sitt eget liv etterpå

153 Shares

En mann som levde og åndet for sine barn – det er dét bildet som har kommet frem om den mannen som druknet begge sine barn i badekaret, la dem på senga og deretter satte fyr på rommet. Den grusomme saken inntraff i Getafe, Spania, på tirsdag.

Barnedrapssaken har rystet hele nasjonen, og denne tragedien kommer bare kort tid etter den grusomme saken om 8 år gamle Gabriel Cruz som ble drept av farens kjæreste.

Druknet dem og satte fyr på huset – tok sitt eget liv

José Alberto Galves (46) hadde ingen jobb, men var 100% dedikert til å ta seg av sine barn Alejandro, 13 år gammel og som var rammet av celebral parese, og Marina, 8 år gammel. Drapssaken kommer derfor overraskende på svært mange.

Jose Albert Galves løp

Jose Alberto Galvez var svært hengiven overfor sin sønn som hadde cerebral parese, og brukte all sin tid på å ta seg av ham. Drapene er derfor en gåte.

Obduksjonsrapporten avslørte at han druknet barna i badekaret, noe man kunne fastslå etter funn av vann i lungene til barna. Dette indikerer at de var døde før faren la dem på senga til kona og seg selv før han deretter satte fyr på rommet. Galves gikk deretter til en togstasjon i Getafe hvor han kastet seg foran et tog som kom. Han skal først ha druknet jenta før han deretter gjordet det samme med sønnen. Kroppene til barna ble fullstendig forkullet.

Ugjerningen skal han ha gjort mens kona var på jobb.

I en lomme på klærne hos mannen fant drapsetterforskerne i politiet et avskjedsbrev hvor følgende sto:

‘Jeg har drept mine barn, jeg vil ikke at de skal lide.’

Dermed fortsetter den forferdelige rekken med barnedrap som har rystet Spania, og man er i år oppe i totalt 7 saker.

Nekter for at de var separert

Etterforskerne har indikert av årsaken til drapene kan ha vært at Galves og hans kone Raquel var midt i en separasjonsprosess. Dette motsetter barnas mor seg og hevder at de ikke befant seg i noen separasjonsprosess, og at mannen ikke hadde noen åpenbar grunn til å ta livet av barna sine. Det foreligger heller ingen tidligere rapporter om misbruk/vold i familien.

Da brannmannskaper kom til huset tirsdagen var det moren til barna som åpnet døren for dem, og slapp dem inn i huset. Det var en liten brann som raskt ble slokket. Moren ble straks transportert til Getafe by hvor psykologspesialister kunne fortelle henne hva som hadde skjedd.

Tragedien har overveldet nabolaget paret og barna bodde i, og her var José Alberto Gálvez kjent som en hengiven var. Han brukte mye tid på sin sønn og man så ham bestandig sammen med ham i rullestolen. Han deltok til og med i populære løp for å samle inn penger til arbeid mot cerebral parese og andre sykdommer.

Hundrevis av mennesker, deriblant borgermesteren Sara Hernández, samlet seg i går ved torget i byen for å ære og sørge over de drepte barna.

Hernandez sa at barnas mor aldri hadde meldt inn at hun hadde blitt utsatt for vold. Hun understreket innbyggerne i byen samlet seg på torget som et tegn på solidaritet med Raquel for å kunne gi tilbake litt av all den solidariteten hun selv har gitt Getafe for å gjøre det til en bedre by for barn med funksjonshemninger.

En kjent kvinne

Borgermester Hernandez fortalte at barnas mor ikke hadde vært på sykehuset men at hun hadde blitt fraktet direkte til rådhuset, og der hadde hun blitt til de tidlige timer neste morgen – eter råd fra psykologer. Hun befant seg derfor i et godt og trygt miljø hvor hun fikk overlevert nyheten om sine barns død og omstendighetene omkring dette. Hernandez sa at alle instanser og ressurser er tilgjengelig for barnas mor, familien og venner slik at de kan møtes og bearbeide den vanskelige og tragiske situasjonen, og det sjokket de alle befinner seg i.

Borgermesteren understreket at Raquel var en velkjent kvinne i byen og en heftig forkjemper for sin funksjonshemmede sønn og for alle andre barn.

Kilde: La Provincia og El Mundo

Kommentarfelt
153 Shares
Forrige El Hierro inspirerer med verdensrekord på veien mot å bli helt 'grønn'!
Next Krever at Castillo-stranden på Fuerteventura fikses

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Frivillige plukket søppel på Verdens Miljødag

Over 100 frivillige mennesker plukket søppel i Maspalomas på onsdagen!

Nyheter

Kan få besøk av den tropiske stormen Theta

Den tropiske stormen ‘Theta’ kan komme til å treffe Kanariøyene i helgen.

Nyheter

Ytterligere 2 døde – 11 totalt på Kanariøyene

2 nye dødsfall som følge av coronaviruset har blitt registrert på Kanariøyene.