Oppdag en fascinerende verden under bakken på Tenerife

Besøk La Cueva del Viento - Vindenes Grotte

5 Shares

Den femte største vulkanske hulen i verden venter på å få lov til å fortrylle deg! La Cueva del Viento, eller Vindenes Grotte, i Icod de los Vinos på Tenerife har hatt mer enn 125.000 besøkende siden den åpnet for snart 10 år siden.

Det er den aller største vulkanske grotten i EU og den femte største i sitt slag i verden. Fra offisielt hold sies det at hulen har blitt en viktig ressurs for turismen.

Ble dannet for 27.000 år siden

Den fantastiske grotten ble dannet for 27.000 år siden da basaltlave strømmet ut etter det første utbruddet til vulkanen Pico Viejo, rett ved Teide. Tilnavnet, Vindenes Grotte kommer av luftstrømmene som produseres inne i hulen.

La Cueva del Viento består av et nettverk av passasjer under bakken og det er utallige greiner og ganger som gjenstår å bli oppdaget – noe man vil gjøre for å forlenge lengden dens i fremtiden. Hulen er helt spesiell og man får se massevis av fantastiske strukturer som lavastalakitter, lavastrømmer, laveinnsjøer og mye mer .

Det er myndighetene som styrer ‘showet’ i hulen og hvis man er interesserte kan man bestille en to timers tur i grotten, og da får man med seg en ekspertguide som forklarer alt det som er verdt å vite om Vindenes grotte.

Hulen har ikke kunstig belysning og den indre ruten gjøres med hjelmer med påmonterte lys.

Besøkstidene varierer gjennom året, og på sommeren kan man besøke grotten mandager, onsdager, torsdager og fredager fra 09.00 til 19.00, og lørdager og søndager fra 09.00 til 16.30.

På vinteren (fra oktober til mars) er det daglige visninger frem til 17.00 med unntak av torsdagene når visningene varer frem til 18.00.

PS! Man er nødt til å kjøpe billetter på forhånd via hjemmesiden.

Noe annet som er veldig spesielt med Cueva del Viento er den underjordiske faunaen som finnes der. Grotten huser totalt 190 kjente arter og da stort sett virvelløse dyr. 15 av disse har nylig blitt kjent for vitenskapen, og deriblant en kakkerlakk uten øyne!

I grotten finner man også fossiler av utdødde virveldyr slik som den gigantiske rotten og firfislen og flere andre.

Grottesystemet var allerede kjent av guanchene (de innfødte på Kanariøyene) for mer enn 2.000 år siden og det kan man slå fast ettersom man har funnet rester etter begravelser i hulene. Frem til 1776 fant man ikke noen referanser til hulen, men dette året nevnte brødrene Bethencourt de Castro og Afonso Molinaned hulen i sin beskrivelser av San Marcos-grotten.

I 1994 begynte vedlikeholdsarbeider for å gjøre det mulig å besøke grotten.

Kommentarfelt
5 Shares
Forrige Mini-calima i vente i dag?
Next 478 deltakere på Gloria Challenge Mogán Gran Canaria triathlon 2018

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Helsemyndighetene på Kanariøyene mobiliserer

Myndighetene på Kanariøyene mobiliserer for å møte det som de anser som ustoppelig – coronaviruset.

Kanariøyene

Prisstigning på 1,7% på Kanariøyene det siste året

Det har blitt dyrere på Kanariøyene i løpet av det siste året.

Nyheter

Mer dårlig vær i vente

Det dårlige været som har preget Gran Canaria denne uken vil fortsette i følge statsmeteorologene. Kulden, regnet, vinden og snøen som preget deler av Gran Canaria i går var som