Foto: PxHere Den vanligste feriesvindelen

Den vanligste feriesvindelen

Mange ting å huske på når man er på ferie

19 Shares

Det er vel saktens deilig å stikke avgårde på sommerferien for å oppleve både varme, badeliv og noen late dager før alvoret braker løs igjen, men husk på at sommeren også er høytid for svindel og lureri – og her er det viktig at vi turister vet hvilke feller som lurer der ute.

I artikkelen finner du flere av de vanligste tingene som norske turister årlig blir utsatt for og som utvilsomt både kan gi en bismak til ferien og i enkelte ganger også ødelegge den fullstendig.

Taksameteret som ikke slutter å stige

Mange av turistene blir svindlet fra det øyeblikket de setter foten på flyplassen på feriestedet. Enkelte taxisjåfører utnytter uvitenheten til sine passasjerer, og kan for eksempel på å finne på å ta en lengre rute eller å anvende priser som ikke korresponderer med det som er rett. Det er derfor viktig å vite at taksameteret fungerer og at prisen man betaler er riktig – og spør etter regningen.

Lommetyver i store folkemengder

Når man er i store byer finner man store folkemengder, og da ofte turister som er ute etter å få med seg nye opplevelser. Mange av disse turistene er slepphendte med sine eiendeler og blir derfor et lett mål for de mange lommetyvene som virkelig storkoser seg i disse situasjonene. Det er derfor viktig at man både i byer og på strendene har kontroll på og passer på eiendelene vi har med oss.

Forfalskede produkter

Selv om mange forfalskninger er lett å oppdage med det nakne øyet er det mange andre som det ikke er like enkelt å klare å se. Normalt sett er dette tilbud relatert til typiske produkter i landet man ferierer i. Uvitenheten til de besøkende og mangel på autentisitetsbevis gjør at dette er den vanligste formen for svindel. Alle er klar over at det finnes merkevaresvindel av kjente merker i boder og på markeder og slikt, men man skal altså huske på at produkter som er typiske for ferielandet også brukes i svindel.

‘Gratis’ massasje på stranden

Når vi ligger og soler oss på stranden er det utvilsomt deilig å få utført en beroligende massasje i sanden. Vi vet også at mange ‘profesjonelle’ tilbyr sin service til ‘lav pris’ eller til og med ‘gratis’! Problemet er bare at det aldri er gratis og at det store flertallet av disse tilbyderne ikke er profesjonelle.

Vanlig gastronomisk svindel

Når man befinner seg på store turiststeder så vil alle restaurantene tilby oss ‘typisk lokal mat’ med ferske og topp kvalitetsprodukter. Problemet er at mange av disse stedene, som lover oss fantastiske gastronomiske opplevelser, kan overraske oss med et konglomerat av frossenprodukter og andre ingredienser av dårlig kvalitet.

Timeshare-svindel

Timeshare-regimet består av retten til å bruke og nyte en eiendom, vanligvis brukt til overnattende turister, og da alt fra hjem, båter eller biler. Selv om det i mange tilfeller fungerer godt så er det jo godt kjent at det finnes mange tilfeller av svindel – som i sin tur igjen faktisk kan ødelegge hele ferien til familien.

Feriehuset svarer ikke til forventningene

Mange reisende foretrekker å leie bolig til ferien, og dette kan være veldig gunstig hvis man er en stor familie eller reiser sammen med noen andre. Det finnes mange plattformer som tilbyr slike hus, men det kan allikevel oppstå problemer. Det er utvilsomt mange som har opplevd at boligen ikke svarer til forventningene, og spesielt ved at det ikke ser ut slik som det gjør på bildene man har sett. Husk at det er mye som kan gjøres med et fotografi-apparat, og et rom som er lite kan bli seende ganske stort ut med en skikkelig vidvinkel-linse. Bruk tid på nett og søk etter den aktuelle boligen for å finne tak i andre bilder.

Palasset man har leid seg kan i virkeligheten være et nokså lite og ordinært hus.

Guiden som guider oss ‘gratis’

En annen klassiker, som kanskje er spesielt vanlig i arabiske land med mange turister: unge lokale gutter tilbyr å guide turistene gjennom byene – helt gratis, og noe som gjentas gang etter gang for å få turistene til å gi etter. På enden av denne guidede turen blir man bestandig bedt om å slant for å gi noe for den fantastiske innsatsen som ble gjort.

Kommentarfelt
19 Shares
Forrige 40% færre druknede på Kanariøyene!
Next 'Drømmen om en Sommernatt' arrangeres for 3. gang i El Tablero

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Gjør Puerto Rico grønn til St. Patricks Day

Mogán by ønsker for andre året på rad å være med å feire St. Patricks Day, og de gjør man ved å gjøre Puerto Rico, en av hovedområdene for turisme,

Gran Canaria

17. mai program – Gran Canaria 2018

Her finner du programmet for 17. mai 2018 på Gran Canaria!

Nyheter

Kvinne (60) døde i trafikkulykke på Tenerife

En 60 år gammel kvinne døde søndag etter å ha vært involvert i en trafikkulykke i en kollisjon mellom tre biler på TF-46 på høyden av Piedra Hincada i Guía