Kjøp av norske matvarer på Gran Canaria: Hvor og hvordan

av Canariposten
0 Shares

Gran Canaria, med sitt solfylte klima og vakre strender, er stadig et populært reisemål for nordmenn, og med mange fastboende landsmenn og over 400.000 turister i året finnes det stadig flere som ønsker seg norsk mat når man oppholder seg på øya. Mange kan savne smaken av norske matvarer. Heldigvis finnes det flere måter å få tak i norske matvarer på Gran Canaria. Her er en guide til hvor og hvordan du kan kjøpe norske matvarer på øya.

Butikker som selger norske matvarer

 1. Skandinaviske butikker:
  • Scandishop: Denne butikken ligger i Playa del Inglés og tilbyr et bredt utvalg av skandinaviske matvarer, inkludert mange norske produkter. Her kan du finne alt fra brunost og kaviar til frossenfisk og grovbrød. Scandishop har også et godt utvalg av andre produkter som kan være vanskelige å finne på øya.
  • Nordic market: Også lokalisert i Playa del Inglés, har Nordic Market et stort utvalg av skandinaviske matvarer. Her kan du finne typiske norske produkter som leverpostei, makrell i tomat og pølsebrød.
 2. Internasjonale supermarkeder:
  • Hiperdino: Noen Hiperdino-butikker har et lite utvalg av internasjonale produkter, inkludert enkelte norske matvarer. Utvalget varierer fra butikk til butikk, men det er verdt å sjekke ut større filialer.
  • Carrefour: Carrefour tilbyr også noen internasjonale produkter. Selv om utvalget av norske matvarer kan være begrenset, er det mulig å finne enkelte varer som passer til norske smaker.
  • Spar Arguinegin – Denne butikken fører en rekke norske varer, og du vil finne et stort utvalgt av toro-produkter med supper, sauser og gryteretter, norvegia ost, vilti-boller og en rekke andre norske produkter som du er vant til å se i norsk dagligvare.

Online shopping

 1. Skandinaviske nettbutikker:
  • Nordic food: Nordic food har en nettbutikk hvor du kan bestille norske matvarer og få dem levert hjem. Dette er spesielt praktisk for de som bor i områder hvor det er vanskelig å finne skandinaviske butikker.
  • Nordic market online: Nordic Market tilbyr også online bestilling. Her kan du enkelt bestille dine favorittprodukter og få dem levert til din adresse på Gran Canaria.
 2. Internasjonale nettbutikker med levering til Gran Canaria:
  • Amazon: Selv om Amazon ikke har et spesifikt fokus på norske matvarer, kan du finne enkelte produkter som kan sendes til Gran Canaria. Vær oppmerksom på fraktkostnader og leveringstid.
  • Food from home: Dette er en nettbutikk som spesialiserer seg på internasjonale matvarer og har et godt utvalg av skandinaviske produkter. De tilbyr levering til Gran Canaria.

Servering

 1. Den norske klubben:
  • Den norske klubben: Ligger i Arguineguin og har klubbkaféen som serverer ulike norske retter som kjøttkaker, vafler og pølse med ertestuing.

Tips for å få tak i norske matvarer

 1. Spør lokale: Mange nordmenn som bor på Gran Canaria har gode tips om hvor man kan finne norske matvarer. Spør i norske Facebook-grupper eller i skandinaviske foreninger på øya.
 2. Vær tidlig ute: Spesielt i høysesongen kan enkelte norske matvarer bli utsolgt raskt. Vær tidlig ute med å handle, spesielt hvis du planlegger å kjøpe til spesielle anledninger som jul eller påske.
 3. Ta med hjemmefra: Hvis du har plass i kofferten, kan det være lurt å ta med noen av dine favorittprodukter hjemmefra. Dette kan være spesielt nyttig for varer som er vanskelige å finne på Gran Canaria.

Selv om det kan være en utfordring å finne spesifikke norske matvarer på Gran Canaria, finnes det flere butikker og nettbutikker som tilbyr et godt utvalg. Skandinaviske butikker som Scandishop og Nordic Market er gode steder å starte, mens internasjonale supermarkeder og nettbutikker kan tilby noen alternativer. Med litt planlegging og lokalkunnskap kan du enkelt nyte dine norske favoritter selv under solen på Gran Canaria.

Har du flere tips selv? Del gjerne dine anbefalinger i kommentarfeltet eller i vår facebook gruppe.

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like