Karneval Las Palmas 2018

Hva skjer på Gran Canaria i helgen? 26. – 28. januar 2018

av Canariposten
0 Shares

PS. Husk å bli medlem av Nye Canariposten på Facebook!

Oj, oj, oj! Selv om sydligere strøk som dette rom regel skal holde seg tørre og solrike, forventes det sterke vinder fra nord – og faktisk en mulighet for litt snø i fjellene innen neste uke fyres i gang! Men før vi kommer så langt så er det en innholdsrik helg som venter, og karnevalsesongen sparkes i gang i hovedstaden Las Palmas!

Det er en innholdsrik helg som går oss i møte, og hvis du lurer på hva du skal gjøre de nærmeste dagene så har vi noen brennhete tips til deg her!

Mandelblomstringen skal feires i landsbyen Tenteniguada og Valsequillo, bare en kort kjøretur innenlands fra Telde. Det er flower power feiring i Arguineguin gjennom hele helgen, så vel som at du kan få se historiske biler cruise rundt på søndag – og mye mer!

Her får du noen av de utvalgte høydepunkene som du kan hygge deg med denne siste helgen i januar.

26.-28. januar – Las Palmas – Carnaval de Las Palmas!

Det er åpningshelgen for karnevalet i Las Palmas, og årets tema er ‘Magi og fantastiske skapninger’! Festlighetene varer fra 26. januar, altså i dag, og helt frem til den store paraden den. 17. februar og den tradisjonelle Entierro de la Sardina – ‘Gravleggingen av Sardinen’ dem 18. februar.

Fredag 26.januar
På fredagen, kl. 20.30, som forøvrig er en halv time før den offisielle starten på festlighetene på Plaza de Santa Ana – en parade som vil gå fra Plaza de Cairasco i retning mot Vegueta for å samle mascaritaene til utroperen, komikeren Kike Perez.

Las Palmas karneval 2018

Det blir full trøkk i Las Palmas i helgen – det er karnevalstid!

Kl. 21.00: Åpningsseremonien Pregón. Karnevalet i Las Palmas på Gran Canaria beveger seg ut i gatene i det historiske sentrumet av byen. Plaza de Santa Ana vil være stedet hvor kunngjøringen av den mest mangfoldige festen i hovedstaden på Gran Canaria vil finne sted. Her vil absolutt alt som kan krype og gå møtes, og det inkluderer naturligvis de tradisjonelle karakterene som deltar i karnevalet. Alle vil møtes i Vegueta for å feire festivalen for overtredelse og frihet når vinteren nå nærmer seg slutten

Kl. 22.00 vil bandet Efecto Pasillo holde konsert.

Lørdag 27. Januar
kl. 19.00: På hovedscenen i Parque de Santa Catalina vil man få se barnas dansegrupper. Dette arrangementer er et av bevisene på også barn i svært ung alder får kjenne på følelsen av karnevalet. Gruppene fremfører sine nummer foran et publikum som ikke applauderer bare rytmen, koreogfrafien og kostymene, men også energien og entusiasmen som tydelig kan leses i barnas ansikter etter et års arbeid.

Søndag 28. januar
11.00: På søndagen er det barnes kostymefestival som går av stabelen først og dette skjer på scenen i Plaza Santa Catalina. Søndagsmorgenen er kledt i lyst og farger på en dag hvor det er familiene og deres barn som er hovedpersonene.

Oppfinnsomhet og en god dose fantasi er hovedingrediensene denne dagen, og den er åpen for alle barn som på forhånd er registrert i de forskjellige kategoriene i paraden – både grupper og individuelle.

20.00: På søndagskvelden skal ‘The Grand Dame’ blant veterankandidatene velges på scenen i Parque Santa Catalina.

27.-28. januar – Valsequillo – Ruta del Almendrero En Flor 2018 En Valsequillo!

Dette årets Mandelblomstrings-rute i Valsequillo, en av de mest tradisjonsrike feiringene på Kanariøyene, finner sted i den landlige samfunnet som er lokalisert i fjellene i øst på Gran Canaria – omtrent 20 minutter opp fra Telde.

Mandelblomstring Valsequillo 2018

I Valsequillo feires det at mandeltrærne blomstrer igjen!

Lørdag 27. januar
11.00 – 15.30: Día de Turista in Tenteniguada: Dette er en godt besøkt begivenhet i den lille tradisjonelle landsbyen, og her er det masse å gjøre og se på – inkludert et marked og tradisjonelle håndverkere, fremføringer av folkeeventyr og kanarisk musikk, smaking på typiske kanariske matretter og forskjellige urgamle leker.

Mandelblomstrings-ruten besøker fire steder innenfor området – La Barrera, Valsequillo casco, Las Vegas and Tenteniguada. Dette er en autentisk sjanse til å oppleve de lokale samfunnene på en skikkelig festlig dag omringet av de blomstrende mandeltrærne som ønsker våren velkommen.

Grisegrilling: I La Barrera, Las Vegas og Tenteniguada
Utstilling av lokale/gamle dyr: I Valsequillo (hovedlandsbyen)
Populærmusikk og dansing: I Valsequillo
Treskeutstilling: I Las Vegas

27.-28. januar – Mogán – El Poder de Las Flores. Paz, Amor y Solidaridao

Den 27. og 28. januar feires Fredsdagen i rådhuset i Mogán i Arguineguin med mange aktiviteter for tredje året på rad, med prosjekområdet ‘Blomsternes styrke. Fred, kjærlighet og solidaritet – altså El Poder de Las Flores. Paz, Amor y Solidaridao.

Fredsmarsj Mogán

Det skal marsjeres for fred og kjrærlighet i Mogán og det blir masse aktiviteter for hele familien!

Lørdag 27. januar
17.30: Aktivitetene starter på Plaza Pérez Galdós med en samling av flere såkalte NGOs (ikke profiterende organisasjoner) som skal delta med workshops og en rekke forskjellige aktiviteter relatert til sirkus i verden. I tillegg til dette vil det bli klovner som skal gi energi til kvelden som ‘budbringere av fred’.

21.00: Tilhørere får oppleve en gratis musikkfestival med opptredener av kunstskolene i området, det afrikanske bandet Nayaband, hiphop-gruppen Material de Contrabando og musikken fra Ls Coquillos.

Søndag 28. Januar
11.30 – 14.30:Søndagen vil starte med en tur med den olympisk-inspirerte solidaritetsfakkelen, og avgangen går fra Plaza de Pino Seco gjennom flere steder i Arguineguín. Fakkelen overleveres som en stafettpinne mellom medlemmer av forskjellige grupper og sportsklubber fra kommunen Mogán.

Når fakkelen kommer til David Jimenez Silva Sports Complex skal den brukes til å tenne en fredsflamme i en gigantisk kjele, og manifestet for fred vil leses opp. Deretter starter mange forskjellige sports- og fritidsaktiviteter for hele familien, og alt dette er samlet innenfor initiativet ‘Olympiader for Fred’.

Blant disse fysiske og sportslige aktivitetene kan du delta i bordtennis, basketball, leker ved det oppblåsbare basseinget, spinning,klasser og zumbaklasser for å nevne noe. Skal man delta på spinning og zumba må man registrere seg i forkant, og dette kan gjøre i sportskompleksene i kommunen, mens resten av aktivitetene er gratis tilgjengelig.

Lørdag 27. januar – Mogán – Rally Clásico de Mogan!

Den 8. utgaven av det klassiske rallyet i Mogán vil starte og slutte i Paseo de Los Marrero, i Puerto de Mogán

Den første delen vil foregå mellom 12.00 og 14.40, og her vil man dekke 65,5 kilometer dekket inn i seks forskjellige etapper. Etter en lunsjstopp i Artenara vil den andre delen av rallet starte, og her er det ytterligere seks etapper med totalt 95.5 kilometer som skal gjøres unna. Rallyet ankommer Puerto de Mogán kl. 19.20, og da er det vel på tide med en rolig skål!

Klassisk Rally Mogan 2018

Det er klart for klassisk rally i Mogán i helgen!

Kl. 20.30 deles trofeene ut, og da både for Clásico de Mogán og Gran Canaria Classic Cup.

Cordial Mogán Valle Hotel og Cordial Mogán Valle Hotel i Puerto de Mogán vil være de offisielle hovedkvarterene.

Morgenen starter kl. 09.00 med verifikasjon og dagen vil altså avsluttes kl. 20.30 med trofeudeling.

Dette er en årlig hendelse med historiske biler og den første poengrunden i det regionale mesterskapet i XV Clásica Canary Islands 2018 og XII Classic Cup Gran Canaria 2018.

Lørdag 27. januar – Puerto Rico – Skumparty i Angry Birds Activity Park!

Hele familien får en liten ekstra godbit denne ettermiddagen – helt gratis! Hvis du/dere stikker til Angry Birds Activity Park på lørdag vil det avholdes et skikkelig skumparty (avhengig av været) som en start på vårfeiringen i Puerto Rico!

Husk at billettene varer hele dagen, og du kan derfor komme og gå som du ønsker. Det er åpent til 20.00 i helgene.

Beboere som har med seg sine NIE/Residencia beviser vil også nyte godt av en spesialrabatt og en 2 for 1 invitasjon til kommende arrangementer senere i sesongen. Man kan til og med være med i vårkonkurransen og vinne et familiepass som gir en familie på opptil fire medlemmer, og som bor på Kanariøyene, muligheten til å komme til parken så mange ganger som de ønsker i et helt år!

Skumparty Puerto Rico 2018

Et skumparty for familien i Angry Birds Activity Park i Puerto Rico må vel være helt knall?

Søndag 28. januar – Parque Sur, Maspalomas – En dag i parken med Lilly Rikhter!

yoga trening lilly rikhter maspalomas parque sur

Få kroppen i gang i Maspalomas på søndagen, og ta en gratis yogatime på Parque Sur!

Bli med Lilli på en gratis tur med tøying og rening i sørparken kl. 12.00. Ta med en yoga-matte eller et håndkle, samt vann.

Den russiske fitness-stjernen Lilly har seg opp en skikkelig følgesskare i løpet av de siste to årene, hvor hun har tilbudt gratis fitness og tøying hver søndag i solskinnet. Du kommer til å føle deg fantastisk etterpå!

Søndag 28. januar – Teror – Mercadillo de Teror!

Omgivelsene i Basilica del Pino forvandles hver søndag som en følge av ‘Mercadillo de Teror’ – et av de eldste gatemarkedene på Gran Canaria med to århundrer med historie bak seg!

Mercadillo de Teror

Legg turen innom det flotte markedet Mercadillo de Teror i Teror på søndagen!

Den geografiske beliggenheten til kommunen og, fremfor alt, den sosiale innvirkninger skytsengelen Virgen del Pino, har hatt, har gjort markedet til et møtepunkt for mennesker fra alle stedet for kjøp og salg gjennom historien. Her får man tak i alt fra typiske produkter fra områder, som for eksempel pølser, godterier, oster og brød, til tekstiler, håndtverk, religiøse gjenstande og så videre.

Casco de Teror ble erklært som en feriepark i 1932, så i tillegg til markedet, som har omkring 140 boder, så vil det historiske senteret åpne sine dører hver søndag og være en del av den kommersielle aktiviteten. Markedet i Teror er en del av den historisk-kommersielle arven i kommunen, og opprettholder tradisjonen med å være under åpen himmel rundt Basilikaen, selv om det også har tilpasset seg moderne tider.

Markedet er åpent fra 09.00 til 15.00

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like