Covid 19 Gran Canaria

Smitten ute av kontroll på Gran Canaria

av Canariposten
0 Shares

Kanariøyene som helhet har nå hatt totalt 5530 smittetilfeller siden starten av pandamien, men hele 2797 av disse er smittet nå. På Gran Canaria har man øyensynlig mistet kontrollen og bare i går ble det registrert 203 nye tilfeller med Covid-19.

Oppdaterte data fra helsemyndighetene fra i går, onsdag, og man slår altså fast at smitten er ute av kontroll på Gran Canaria. Av totalt 295 nye smittede på øygruppen som helhet var altså 203 tilhørende på Gran Canaria. Man er naturlig nok bekymret over utviklingen på øya og fokuserer på dette nå som den andre bølgen slår inn over øygruppen.

Ny rekord i antall smittede på ett døgn

Kanariøyene registrerte 295 nye smittetilfeller på onsdag og dette er daglig rekord helt fra starten av pandemien. Forrige topp på på lørdag da man fikk 271 nye smittede på 24 timer.

Som sagt er det nå registrert totalt 5530 smittetilfeller og man fikk dessverre et nytt dødsfall som følge av viruset – denne gangen på Gran Canaria. På Kanariøyene er det nå registrert totalt 169 dødsfall som følge av Covid-19.

Utviklingen er, som vi nevnte i går, foruroligende og for øyeblikket er det totalt 2797 som er smittet – altså 295 flere enn i går. 24 av disse er lagt inn på intensivavdeling og dette er 4 flere enn på tirsdag. 122 er lagt inn på sykehus mens 2651 får behandling hjemme.

1901 aktive smittetilfeller på Gran Canaria

Situasjonen er altså verst på Gran Canaria og den runde øyen er atter en gang hovedfokuset når det kommer til smitte. Det ble altså registrert 203 nye pasienter bare de siste 24 timene og totalt betyr dette at det er hele 1901 aktive smittetilfeller på øyen.

På Tenerife registrerte man 49 nye tilfeller i går og der er det nå 544 som er smitter for øyeblikket. På Lanzarote var det ingen nye tilfeller og der er det nå registrert 334 smittede totalt sett hvorav 265 er aktive tilfeller.

Fuerteventura fikk 9 flere tilfeller og totalt er det nå 205 registrerte smittede – hvorav 55 er aktive tilfeller. La Palma fikk 3 nye tilfeller og har 130 totalt, og her er 18 tilfeller aktive. El Hierro har 1 ny smittet og 9 aktive tilfeller pr. nå.

Det var ingen nye smittede på La Gomera og der er det totalt 14 som har blitt registrert smittet siden starten av pandemien – 5 aktive tilfeller der.

Siden starten på krisen har 2564 blitt registrert friske av viruset

Myndighetene på Gran Canaria planlegger nye tiltak for å forsøke å stoppe spredningen av koronaviruset, og viruset herjer altså nå Gran Canaria – og da spesielt hovedstaden Las Palmas.

Kilde: Canarias7.es

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like