Famara
0 Shares

Med det som synes å være en endeløs strand, bratte klipper som stikker rett opp av havet og en fantastisk utsikt på øya La Graciosa, er Famara mer enn bare et paradis for de surferne som samles her hvert eneste år!

Den lille fiskerlandsbyen er verdenskjent sfor å være et surfeparadis, men samtidig er det en tilbakelent sted som ikke ser ut til å ha holdt følge med den enorme utviklingen som man har sett på resten av øya. Gatene er gjerne dekket av sand og Famara har en liten havn som brukes av de lokale til sine båter.

Hvis du vil oppleve ro og fred vil derfor Famara være et godt valg, og her finner du noen gode tilbud på hotell der!


** Finn ditt suverene hotelltilbud i Famara via Hotels.com! **


Ikke bare et surfeparadis!

Når man søker på internett etter informasjon om Famara på Lanzarote finner man ofte side på side med bilder av og informasjon om surfing – men les videre; det er så mye mer med Famara enn bare å være et surfeparadis!

Famara ligger på nordvestkysten av Lanzarote, og man kommer seg dit ved å kjøre en laaaang veistrekning som sies å skal være 15 kilometer lang. Veien til Famara går fra LZ30 som går fra Teguise til Uga, så mens du nyter glimtene av hvor du er på tur kan du ta en kikk på det ufruktbare sandlandskapet som er kjent som El Jable.

Bungalow Famara

Her ser du en av de ettertraktede bungalowene som ligger i Famara!

På våren kan man faktisk finne ferske trøfler her, så da vet du hvor du kan lete!På høyresiden kan du også få et glimt av hanggliderne som man ofte kan se på himmelen i dette området. Man kan også se geitegjere som passer dyrene sine.

Inngangen til Famara merkes av de blå og hvite vindmøllene på den høyre siden av veien, og hvis du skal til stranden eller til bungalowene svinger du av her. Hvis ikke fortsetter du rundt svingen til selve landsbyen. Begge disse veiene er dekket med gylden sand som har blitt blåst dit av vinden. Kjører du selv er det derfor viktig at du er forsiktig og senker farten.

Du kan også komme deg til Famara fra kysten ved La Santa og Soo – der er det en suveren ny vei som forbinder landsbyene.

Famara er delt inn i to områder; bungalowene som ble bygd på 1990-tallet og som ligger slikt plassert at du har den beste utsikten til Risco og Playa de Famara og La Caleta, den tradisjonelle spanske fiskerlandsbyen. Den første gangen man ser bungalowene kan de minne om et statisk campingvogn-by, og i dette komplekset finner man både en restaurant og et kommunalt svømmebasseng og området ble utviklet for å tilby luksusferier på stedet. Bungalowene er derfor populære og har økt dramatisk i verdi i løpet av de siste årene.

Bungalowene er derfor ikke bare feriehjem men også boliger for fastboende. La Caleta er full av små sandete gater og har en herlig tilbakelent og avslappende atmosfære som virker å være urørt av 2000-tallet. Her er det med andre ord ingen banker eller typiske resort-butikker – stort sett bare en håndfull med surfeskoler.

Man finner dog tapasbarer og restauranter, samt små matbutikker – og det er naturligvis derfor man liker stedet så godt.

En fantastisk strand

Ta en liten stopp på El Chiringuito for en øl og tapas, og ikke glem å bestille hussalaten! Her kan du sitte og se verden passere forbi sakte, og hvis du ønsker noe mer å spise bør du stikke innom Croissanteria som ligger vegg i vegg og ta med deg noen ferske sandwicher og bakevarer.

Det er ingen skikkelige hoteller i Famara, men det er muligheter å leie bungalower eller leiligheter.

Playa de Famara er en fantastisk strand som strekker seg 6 kilometer fra La Caleta og til under de majestetiske klippene i El Risco de Famara. Det er god plass på stranden og det vil derfor aldri kjennes ut som at det er fullt. Kitesurferne holder til lengst til høyre på stranden forbi bungalowene og surfeskolene i midten. Bølgene er gode for bodyboarding også i tillegg til surfing. Pass på hvor du befinner deg i vannet ettersom det finnes sterke strømmer i området – ikke gå for langt ut. La Caleta har også en beskyttet strand som er ideell for barn og snorkling.

Kommentarfelt
0 Shares