Illustrasjonsfoto: PxHere 34 mennesker fanget i fjellheis på tur opp til Teide

34 mennesker fanget i fjellheis på tur opp til Teide

Innesperret i over en time

19 Shares

Totalt 34 mennesker ble evakuert fra fjellheisen som går opp til fjellet Teide på Tenerife på lørdagen, etter at en feil førte til at en nødstopp ble effektuert.

De 34 personene satt i over en time i fjellheisen før den ble bragt ned til stasjonen igjen, takket være en nødmotor som gjorde at man manuelt klarte å kjøre heisen ned igjen med lavere fart enn normalt.

I tillegg til dette var det ytterligere 120 mennesker på toppen som måtte fraktes ned fjellet etter å ha tilbragt over tre timer der – også disse ved hjelp av nødmotoren.

Fjellheisen ble forøvrig stengt resten av helgen og i går kom den sveitsiske produsenten med teknikere til øya for å gjennomføre en grundig sjekk av heisen. Man håper at heisen kommer i normal drift igjen i dag.

Eierne av fjellheisen understreket at ingen ble skadet og at nødprosedyrene fungerte som de skulle, slik at man kunne løse situasjonen på forholdsvis kort tid.

Bergingsaksjonen ble gjennomført av ansatte ved fjellheisen, med assistanse fra brannvesenet. Nødprosedyrene ble forrige gang testet i mai da man gjennomførte en simulering.

Det er ikke første gangen fjellheisen bryter sammen mens det er personer inni, og i mars i fjor ble 70 personer fanget i og deretter evakuert fra heisen da én av vognene ble blokkert.

Kommentarfelt
19 Shares
Forrige Helgeguide for Gran Canaria - 17.-19. august 2018
Next Mann druknet på El Hierro - 32 dødsfall så langt i år

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Kanariøyene

Tysk turist på Kanariøyene med Coronaviruset er i fin form

Den tyske turisten som fikk påvist coronasmitte på La Gomera på Kanariøyene er i fin form.

Nyheter

To etterforskes for kredittkortsvindel på Tenerife

To ansatte på en restaurant på Tenerife tappet kredittkortet til kunde og betalte både båtbilletter og hotellovernattinger. Politiet i Guía de Isora har siden tirsdag etterforsket et par, en mann

Gran Canaria

Hotellansatte fra Riu-kjeden i ryddeaksjon

Ansatte i hotellkjeden Riu brukte tre timer av gårdagen på å rydde søppel i nærområdet sør på Gran Canaria!