La Provincia Politiet måtte flytte biler i Telde

Politiet måtte flytte biler i Telde

Fryktet at de skulle skylles vekk

1 Shares

Det lokale politiet i Telde måtte flyte en rekke biler som var parket ved Ojos de Garza, slik at de ikke skulle bli skylt på havet.

Etter stormvarselet som ble utstedt av myndighetene og de påfølgende anbefalingene fra det lokale styresmektene oppfordret bystyret i Telde å holde sportssentrene lukket samt at planlagte aktiviteter måtte innstilles. Det ble også forbudt å parkere biler i kløfter og lignende steder – og i den forbindelse ble et tjuetalls biler i går flyttet av politiet.

Våknet til dårlig vær og lave temperaturer

I går våknet man i Telde, og forøvrig også ellers på Gran Canaria, til lave temperaturer, mye vinn og masse regn. Uværet begynte ved daggry på mandagen og varte hele dagen. Det var på formiddagen i går at man gikk ut med advarsel om bilparkering ved kløfter og elveleier for å unngå at flomvann skulle dra med seg biler ut i sjøen – slik som i 2015.

Som et forebyggende tiltak måtte derfor kommunen forby innbyggerne og andre å parkere i Ojos de Garza-kløften og de som hadde parkert der ble bedt om å flytte kjøretøyene sine. Til tross for advarselene sto det altså en rekke biler der og dermed måtte lokalt politi iverksette tiltak.

Ingen sjåfører ble bøtelagt men man måtte flytte en hel del biler ved hjelp av kran til et bedre sted, slik at man unngikk at bilene ble tatt av flomvann.

Telte tok også initiativ til at man lukket alle idrettsanleggene i kommunen samt at fritidsaktiviteter og lignende som blir arrangert utendørs måtte instilles. Anbefalingene ble etterfulgt.

Et kraftig regnvær skyllet over telte og de lave temperaturene førte til haglbyger, men selv om været var dårlig ble det ikke meldt om store skader.

Kommentarfelt
1 Shares
Forrige Ultraløpet Transgrancanaria med nesten 4.000 deltakere
Next Regnet forårsaker flere ulykker i Las Palmas

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Gran Canaria

Skal utbedre to trapper i Agua la Perra i Puerto Rico

Trapper i Agua la Perra skal gjøres sikrere med lys og rekkverk.

Tenerife

To etterforskes for kredittkortsvindel på Tenerife

To ansatte på en restaurant på Tenerife tappet kredittkortet til kunde og betalte både båtbilletter og hotellovernattinger. Politiet i Guía de Isora har siden tirsdag etterforsket et par, en mann

Nyheter

Norsk mann (60) omkom mens han syklet på Gran Canaria

60 år gammel nordmann omkom mens han syklet i Taurito i Mogán.