Ultraløpet Transgrancanaria med nesten 4.000 deltakere

Deltakerrekord for ultraløpet på Gran Canaria

6 Shares

Den 21.-25. februar arrangeres altså ultraløpet Transgrancanaria, og i år har det blitt registrert rekord i antall påmeldte deltakere! Dette lover naturligvis veldig godt og kan

Det lover godt for det fantastiske løpet, og det er altså neste 4.000 mennesker fra hele verden som skal delta.

Rekordmange utlendinger

Det er mindre enn en måned igjen til et av de mest populære løpene i verden i sin form, og da registreringsmulighetene ble stengt for en ukes tid siden kunne man bekrefte at løpet vokser fra år til år.

Transgrancanaria Las Palmas

Transgrancanaria 2018 ligger an til å bli en skikkelig folkefest!

Det er også morsomt å fremheve at antallet utenlandske løpere som velger Gran Canaria som sin favorittdestinasjon når ultrasesongen skal starte også stiger. I 2016 deltok det 1005 utlendinger i Transgrananaria mens det i 2018 er registert 1913 løpere som kommer fra utenfor Spania – og det er nesten en dobling på kun to år.

Det totale antallet løpere er 3979 og disse kommer fra i alt 71 forskjellige land.

Endringer fra i fjor

En av hovedkonklusjonene arrangøren har slått fast etter å ha analysert registreringen er at løpere elsker forandringer. De to løypene som har fått noen modifikasjner i år – Transgrancanaria og Advanced – har fått langt flere løpere i år enn i 2017 – og når helt til topps i løpets historie.

Den nye starten på Transgrancanaria 125 km skjer på stranden Las Canteras i hjertet av Las Palmas, og har hatt en strålende mottakelse. For første gangen på 19. utgaver vil dette løpet ha mer enn 1000 deltakere.

Den andre distansen, den nye 64 km Advanced har endret løypen med en reduksjon i antall kilometer, fra 82 km til 64 i år. Løpere har ønsket denne endringen velkommen ettersom dette er en langt mer oppnåelig distanse etter å ha deltatt på maraton-øvelsen. På denne måten vil nærmere 900 løpere starte i dette nye løpet fra Artenara, og dette igjen betyr en økning på 29% i deltakertallet.

Resten av løpene vil ha et noenlunde likt antall løpere som i 2017. Maratonet starter som vanlig i El Garañón (Tejeda), the Starter begynner i Tunte (San Bartolomé de Tirajana) og Promo og Family Trans som vanlig i Ayagaures (San Bartolomé de Tirajana).

Løypen 360º forblir en hemmelighet inntil videre. Den vanlige målgangen for hver løp vll bli i Expomeloneras

Transgrancanaria HG 2018 avholdes altså 21.-25. februar.

Kommentarfelt
6 Shares
Forrige Norsk kvinne med stygge bruddskader
Next Politiet måtte flytte biler i Telde

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Kanariøyene

Store transportproblemer for Kanariøyene i går

Den sterke vinden og det dårlige været med blant annet høye bølger som preget Kanariøyene i går påvirket sjø- og luftforbindelsen i stor grad på flere av øyene. Noen av

Gran Canaria

Gjenopptar arbeidet med parkeringshus

Nesten 500 nye parkeringsplasser om 2 år.

Gran Canaria

Skal berge sanddynene i Maspalomas

De velkjente sanddynene i Maspalomas skal berges, og årsaken til det er enkelt og greit at det har forsvunnet mye sand fra den velkjente og flotte naturattraksjonen som vi finner