Vannsport Gran Canaria

10 grunner til å dra til Gran Canaria

av Canariposten
0 Shares

Bare 10 grunner? Det finnes naturligvis mange flere grunner til å reise til Gran Canaria, men 10 kan kanskje være nok til få apetitten din i gang og muligens til å få deg til å forelske deg i denne fantastiske øya!

Les videre, og du vil skjønne hvorfor du faktisk elsker solrike Gran Canaria!

gran canaria hotell

1. Solskinn året rundt

Man kan neste forvente at Gran Canaria leverer ubegrenset med sol året rundt! Evig vår betyr at du får varmt vær og blå himmel uansett når på året, men det er naturligvis noen små variasjoner alt etter hvilken sesong det er snakk om. Kommer du for eksempel til øya mellom mai og november finner du nesten garantert en solbadet og varm øy – helt ideelt!

2. De gyldne sanddynene i Maspalomas

De berømte sanddynene i Maspalomas kan vel trygt sies å være så smått legendarisk. Stedet er absolutt helt perfekt hvis man ønsker å sole seg og bli brun, og området er også en perfekt base for de som liker å drive med vannsport. Man har også muligheten til å ri på kameler her også er det nesten obligatorisk å ta en tur innom den gamle fyrlykten fra 1890.

Hvis du ønsker å oppleve et øyeblikks magi er det bare å stå opp ved soloppgangen og gå en tur ut i den mini-ørkenen – da vil du få oppleve et lys som du for alltid vil ha med deg i hjertet.

Sanddyner Maspalomas

De gyldne sanddynene i Maspalomas er et syn for guder. En liten miniørken som gir deg muligheten til fantastiske soloppganger! Foto:PxHere.com

3. Arkeologiske parker

Gran Canaria er så mye mer enn bare endeløse strender, og på øya ligger det massevis av arkeologiske områder som vitner om de innfødtes liv før den spanske invasjonen. Museumet og den arkeologiske området i Cueva Pintada (den malte hulen) ble opprettet i området rundt en gammel bosetting for de innfødte, og viser med all tydelighet hvordan de levde på øya.

Arteara Necropolis er en forhistorisk gravplass, og så har man Cenobio de Valerón som er ett av de mest imponerende områdene som er godt bevart og som viser de fantastiske kornhulene som de innfødte gravde ut i fjellene.

4. Gastronomiske nytelser

Gran Canaria kan skryte av et variert kjøkken og matelskeren i deg vil utvilsomt glede seg over et besøk på denne herlige øya. Utsøkt lokalt produserte frukter og grønnsaker og et vell av aromatiske urter og så mye fersk sjømat som du bare måtte ønske er alle elementer som vil gjøre hvert eneste måltid til et lekkerbisken for sansene dine!

Når det gjelder kjøtt er det mest populære kanin, svin og geit, og i Santa María de Guía finner du ‘blomsterosten’ som er så velkjent på Gran Canaria.

5. Masse vannsport

Hvis du er en av de mange som elsker vannsport og vannrelaterte aktiviteter vl Gran Canaria være et helt naturlig valg. Dette er en stor del av livet på øya og du kan forvente massevis av surfbrett, bodyboards, vindsurfing og mye mer. Finnes det mer? Javisst, og er det dykking som tiltaler deg mest er det naturligvis flotte forhold for dét også. Sjekk også ut delfin-spotting, paraseiling, vannski og mye mer – er du av den aktive typen er det flust med moro som venter på deg!

Vannsport Gran Canaria

Hvis du liker å drive med vannsport er Gran Canaria et glimrende sted å reise til! Foto: PxHere.com

6. Fantastiske fjell

Sannheten om Gran Canaria er at øyas landskap defineres av fjell, selv om mange forbinder øya med soling, bading og strender. Parque Natural de Pilancones in San Bartolomé de Tirajana er et glimrende eksempel på akkurat dét og der vil du kunne se fantastiske fjelltopper som er dekket av furutrær.

Man har jo naturligvis også toppen Bandama som ikke bare er et vakkert naturlig skue i seg selv, men som også gir en skikkelig panoramautsikt ver øya. Det er flust av turløyper overalt på øya og det er suverene muligheter for de som liker å komme seg litt opp i høyden.

Gran Canaria fjell

Gran Canaria består ikke bare av strender – det er faktisk fjellene som definerer øya! Fantastiske topper venter på de som er turglade! Foto: PxHere.com

7. Biosfære-reservat

Gran Canarias landskap og natur er så fantastisk og slående at øya ble erklært for et biosfære-reservat av UNESCO. Øya har en vakker makaronesisk flora, frodige furuskog, daler fylt med palmer, en kystlinje med høye klipper og fantastiske sandstrender er noe av det som venter på deg. I tillegg er området hjemmet til en million arter og øya vil derfor imponere deg med sin store biosfæriske rikdom.

8. Unik kultur

Med den kulturelle rikdommen som Gran Canaria kan skryte av kommer det vel ikke som noen overraskelse at det massevis av spennende og flott å se over hele øya. Museumer som man bør stikke innom er blant annet Casa de Colon (Columbus-huset), hvor man får vite hvilken rolle Kanariøyene hadde i oppdagelsen av Amerika. Et annet er Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia (museumet for vitenskap og teknologi), samt El Museo Canario som er dedisert til øyas kultur og historie.

9. Party!

Hva ville vel Kanariøyene vært uten sin velkjente partyscene! Klubbene på Gran Canaria lukker ikke dørene før sola står opp om morgenen, og det betyr at du er sikre minnerike netter fylt med den aller beste klubbmusikken. Skal du oppleve dette er det naturligvis hovedstaden Las Palmas som gjelder, og her ligger alt til rette for at du kan danse hele natten lang og legge bak deg alle bekymringer.

10. Strender i fleng!

Sanddynene i Maspalomas er virkelig spektakulære, men det er ikke det eneste stedet hvor man kan nyte livet og kjenne den varme sanden mellom tærne. Fra den gyldne stranden Playa del Inglés til det blå vannet i Puerto Rico tilbyr Gran Canaria strender som dekker alle behov; være det seg å ville late seg i solen, drive på med vannsport, utforsking og mye mer!

Strender gran canaria

Det er strender for enhver smak i Gran Canaria! Her kan du nyte late dager mens du krøller tærne i den varme sanden. Foto: PxHere.com

Gran Canaria er simpelthen herlig!

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like