Foto: 112 Skogbrann på Tenerife

Skogbrann på Tenerife

Helikoptre satt inn i slokningsarbeidet.

38 Shares

I går kveld, rundt kl. 22.00 startet det en skogbrann på Tenerife, og brannen er lokalisert mellom kommunene Granadilla de Abona og Arico. Skogbrannen skal fortsatt ikke være slukket og 30 hektar skal være avsvidd.

Satelitt skogbrann Tenerife

Det er i dette området (den røde markeringen) skogbrannen på Tenerife nå utspiller seg. Bilde: #IFTenerife/Twitter

Mannskaper jobber med å slokke brannen som utspiller seg på den sydlige delen av Tenerife og myndighetene på Kanariøyene har sendt to helikoptre for å bistå med slukkingen. I tillegg er det et helikopter fra La Guardia Civil som bistår i arbeidet.

Oppdatering: 45 mannskaper har blitt flydd inn til fra Gran Canaria for å delta i slukningsarbeidet.

Team på over 50 personer

Et team på over 50 personer, deriblant 43 stykker fra militæret, jobber nå på stedet for å få kontroll på brannen, og man har altså fått bistand fra et helikopter for å få bukt med skogbrannen.

Brannen skal ha nådd stedet som er kjent som Paisaje Lunar – eller månedlandskapet – gjennom Madre del Agua, som ligger i et beskyttet naturreservat.

Vinden, med sterke vindkast, gjør slukningsarbeidet vanskeligere. Det har regnet noe i byområdene på Tenerife, men ikke noe spesielt på sydsiden av øya hvor brannen er lokalisert.

Situasjonen er dog noe annerledes enn det som var tilfellet i fjor, da en skogbrann herjet Tenerife i september, ettersom temperaturene er lavere og luften mer fuktig.

Veien mellom Vilaflor og Bocatauce i Las Cañadas skal også være stengt.

Kommentarfelt
38 Shares
Forrige Spanske flyplasser må selge vann for 1 euro
Next Skogbrann på Tenerife ennå ikke slukket - 120 mannskaper jobber på spreng

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Lanzarote

Nyhetsblikk fra Lanzarote

Det skal bygges 5-stjerners hoteller i Costa Teguise, et nytt sportsanlegg har dukket opp og en ny vingård er snart i drift!

Nyheter

Fornyelse av pass på Gran Canaria

Nordmenn på Gran Canaria har muligheten til å bestille nytt / fornye pass på Gran Canaria i oktober.

Nyheter

Vil ikke ha ny strand og hotell i Costa Teguise, Lanzarote

Økologister, politikere og Cesar Manrique-stiftelsen på Lanzarote har satt seg kraftig til motmæle når det gjelder planene om å lage en ny kunstig strand og et hotell i Costa Teguise.