Canarias7 Tysk turist (68) nær drukningsdøden på Playa del Inglès

Tysk turist (68) nær drukningsdøden på Playa del Inglès

Tilstand kritisk

179 Shares

En 68 år gammel tysk mannlig turist ble i går fraktet til sykehuset Insular Hospital i kritisk tilstand etter at man lyktes med gjenopplivningsforsøk etter en drukningsulykke på Playa del Inglés i San Bartolomé de Tirajana på Gran Canaria.

Et vitne til ulykken skal ha varslet 1-1-2 og begynt med gjenopplivningsforsøk på den badende mannen i går ettermiddag på stranden Playa del Inglés. Den tyske turisten skal ha blitt berget på da vitner oppdaget at mannen holdt på å drukne, og man klarte da å få ham i land. Da var han bevisstløs og hadde fått hjertestans.

Klarte å gjenopplive mannen

Kl. 14.50 i går fikk også medlemmer av Røde Kors varsel om ulykken og tok seg til stedet, og der fortsatte de gjenopplivingsforsøkende og hadde kontroll over situasjonen frem til ambulansen kom. De hadde blitt varslet av nødsendtralen, samtidig som det ble sendt ut melding til ambulansetjenesten og det lokale politiet.

Røde Kors fikk umiddelbart satt ut en vann-motorsykkel og et redningskjøretøy for å kunne bidra, men mannen var da allerede kommet i land. Hjelpemannskapene lyktes med gjenopplivingsforsøket og fikk igang mannens hjerte igjen. Han ble deretter stabilisert og fraktet til sykehuset i alvorlig tilstand.

Tredje alvorlige ulykken denne måneden

Dette er den tredje alvorlige drukningsulykken som har inntruffet i Las Palmas-provinsen denne måneden. De to andre inntraff søndag 4. mars, og da var det en mann som druknet i et basseng på Gran Canaria mens det var ett tilfelle med moderate skader i Lanzarote.

I det første tilfellet med dødelig utfall gjaldt det en dansk mann på 78 år som ble berget opp av et svømmebasseng i et turistkompleks lokalisert på Avenida Touroperador Tjaeroborrg i Maspalomas, men man lyktes ikke med gjenopplivingsforsøkene.

I det andre tilfellet som skjedde i Tías på Lanzarote, fikk livredderne en svømmer opp av vannet som var i ferd med å drukne, men mannen ble berget og fraktet til sykehuset Doctor José Molina Orosa.

Vi anmoder folk om å være forsiktig når de går ut i vannet. Enkelte steder er det mye bølger og det skal ikke så mye til før man mister kontrollen.

Kommentarfelt
179 Shares
Forrige Dansk kvinnelig turist (72) frastjålet veske i Maspalomas
Next Sier farvel til vinteren med gult varsel for vind og bølger

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Kanariøyene

Uvanlig kald januar

Overskriften høres kanskje merkelig ut, men det er faktisk sant! Januar måned på Kanariøyene hadde de laveste makstemperaturene siden 1969, og man fikk både masse regn, snø, hagl og sterke

Gran Canaria

Kvinne (51) alvorlig skadd i fallulykke ved El Confital

En kvinne (51) falt utfor en skråning ved stranden El Confital i går og ble fraktet til sykehus. Tilstanden er kritisk.

Nyheter

Svensk brødrepar druknet på Tenerife

Broren til svensken som druknet på Tenerife forrige onsdag ble funnet død i havet i går etter å ha vært savnet. Mannen skal ha deltatt i redningsarbeidet av sin egen bror.