Las Canteras ødelagt strand

Sand vasket bort på deler av Las Canteras

av Canariposten
0 Shares

Det sterke tidevannet har preget Las Canteras og har virkelig satt sitt spor etter seg i området Los Lisos.

Mangelen på sand på dette området av Las Canteras kommer som en følge av uvanlig dynamikk i vannet ved kysten, og det betyr at sterkt tidevann har ført til at man har vært tvunget til å stenge to av tilgangspunktene ved stranden.

Mangel på sand

Mangelen på sand som har blitt registrert de seneste dagene i området ved Los Lisos på Las Canteras har ført til at den nederste delen av to trapper, som gir tilgang til stranden, henger nærmest i løse luften. Dette har altså ført til at bystyret har måttet stenge dem midlertidig med hensyn til sikkerheten til de som måtte finne på å gå ned dit.

Sandmangelen som preger det nevnte området skyldes sterkt tidevann som har blitt registrert på denne del av kysten ved Gran Canarias hovedstad. Dette har man ikke kunnet forutse og man har derfor ikke kunne tilført mer sand på kort varsel.

Kildene fra kommunen sier at fenomenet er uvanlig på denne tiden av året, og det samme kan sies om de lave vårtemperaturene man opplever for tiden.

Alt dette fører til at det å plassere ut mer sand på denne delen av stranden ikke vil løse problemet ettersom tidevannet sannsynligvis bare vil vaske den bort igjen.

Samtidig sier man at dynamikken langs kysten ved Las Canteras, med de sterke strømmene, også forhindrer øvrig vedlikeholdsarbeid på stranden. Arbeider med å male veggene har blitt stoppet flere steder på stranden på grunn av havets bevegelser. Det som har blitt malt den ene dagen har blitt fjernet av havet den neste.

De avstengte trappene som går fra promenaden og ned til stranden vil forbli stengt frem til den nåværende situasjonen reverseres. Fenomenet er imidlertid ikke nytt og at man tror at sanden vil returnere når forholdene endrer seg.

Bystyret sier at de vil opprettholde forbudet mot å gå ned de to trappen ved Los Lisos for brukerne, og hvis situasjonen varer lenger enn man forventer vil man forsøke å finne en løsning.

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like