Helgeguide 11-12 mai 2018

Helgeguiden for Gran Canaria – 11.-13. mai 2018

av Canariposten
0 Shares

Goooood helg, folkens, og spesielt til dere som befinner dere på Gran Canaria! Det ligger an til å bli en flott helg i sør med tanke på været, og hvis man ser på områdene i nord på øya så må man vel kanskje bare vente å se…Uansett: det er mye moro i vente, og som vanlig presenterer vi vår helgeguide her på Canariposten.no!

I Maspalomas er det både Gay Pride og Romeria, mens det er et herlig marked hvor fokuset ligger på økologi og bærekraftighet i Arucas. I tillegg blir det spill og tegneserier i Telde, og mye mye mer!

Det kan forresten også være greit å huske på at det er finale i Eurovision Song Contest på lørdagen, og som vi hadde håpet så skal Alexander Rybak representere Norge der etter å ha gått videre fra semifinalen i går. En fest blir det uansett!


Gay Pride Maspalomas – 11.-13. mai – Maspalomas

Full fart i Maspalomas denne helgen og det er flere gratis utendørs arrangementer ved kjøpesenteret Yumbo i Playa del Inglés – og på lørdag er det tid for den store paraden.

Fredag: Den internasjonale gallaen starter kl. 22.00 med Funny Boys Show, Jia Miles, Fruela, Seann Miley Moore ( X-factor England ) og Glennis Grace. Deretter blir det musikk til de tidlige timer.

Lørdag: Dette er den store dagen for alle som vil feire. Kl. 17.00 starter det hele og da vil veier stenges samt at det blir begrensninger i Trafikken i hele området ved Playa del Inglés. Paraden starter som vanlig foran hotellet Riu Palace Maspalomas og går oppovr hovedveien Avenida Tirajana helt til krysset ved Avenida de Gran Canaria. Deretter svinger den til høyre til Avenida de España på den andre siden av Yumbo hvor paraden stopper.

Søndag: Avslutningsgalla kl. 22.00 med Sharhonne, Norwood, Ruth Lorenzo og Vengaboys.

Party!


Fiestas Patronales en Honor a La Santísima Trinidad – 11.-13. mai – El Tablero, San Bartolomé de Tirajana

Feiringer av skytshelgener på lørdag i det herlige nabolaget El Tablero på den andre siden av GC-1 fra Sonnenland, og dette er til ære for den hellige treenighet – en tradisjonell pilgrimsferd (romeria).

Fredag: En barneprosesjon starter kl. 18.00 fra parkeringsplassen til IES Tablero, og denne går via hovedgatene i Tablero før den kommer til Torget. Kl. 20.30 starter Gala Campensina Infantil, og dette er en tradisjonell utvelgelse av en jente og en gutt.

Lørdag: Skumparty for ungene kl. 12.00 ved Plaza El Tablero, og kl. 18.00 det tid for pilgrimsofferet – Romeria. Da er alle kledd opp i tradisjonelle kanariske klar og man har kurver fylt med offergaver til skytshelgenen. Ruten starter ved sportssenteret i El Tablero. Senere blir det underholdning og musikk til de sene nattetimer.

Søndag: Klassiske biler viser frem mellom kl. 10.00 og 14.00 på Avenida de las Americas som går rundt torget. 17.00 er det party for ungene med underholdning i form av minidisco, hoppeslott og mer. På kvelden blir det et feller show mellom lokale danse- og idrettsskoler, og dette starter kl. 20.00.


Orgullo Friki – 11.-13. mai – Telde

Telde er definitivt stedet å dra til hvis barna dine liker spill og tegneserier. Friki-arrangementet går over hele helgen i Telde ved Plaza de San Gregorio, og her vil det være massevis av aktiviteter!

Fredag:
16.30: Åpning
16.30-19.30: Verksteder og spill
16.00-20.00: Butikker og utstillinger
17.00-18.00: Karaoke

Lørdag:
10.00-13.00: Butikker og utstilling
11.00-12.00: Parade og Star Wars-fotoseanse
11.00-13.00: Verksteder og spill
11.00-12.00: Just Dance
11.30-13.00: Jedi-skole
12.00-13.00: Karaoke
16.00-20.00: Butikker og utstilling
16.00-19.30: Verksteder og spill
16.00-17.00: Just Dance
17.00-18.00: Karaoke
18.00-19.00: Superhelt-trening (begrenset antall plasser)
20.00 – Lotteri

Søndag:
10.00-13.00: Butikker og utstilling
11.00-11.45: Konsert med det kommunale bandet i Telde
11.00-13.00: Verksteder og spill
11.00-13.00: K-Pop-experience og tilfeldig spill
11.00-13.00: Jedi-skole
16.00-20.00: Butikker og utstilling
16.00-19.30: Verksteder og spill
16.00-19.00: K-Pop og tilfeldig spillforestillinger
20.00 – Lotteri og slutten på helgen!


Il Feria de Ecología y Sostenibilidad – 12.-13. mai – Arucas

Messen for økologi og bærekraftighet finner sted på den eksperimentelle farmen (Granja Exprimental) som ligger ved Arucas-kysten i nord på lørdag og søndag. På messen stiller en rekke selskaper innenfor flere sektorer, og her finner vi alle slags økologi-selskaper og de som promoterer en organisk politikk når det gjelder mat, håndverk, bevegelse, kosmetikk, landbruk, resirkulering, yoga, pilates og fornybar energi med med.

Bærekraftig mote vil bli dratt opp og frem og man skal arrangere den første bærekraftige catwalken på Kanariøyene. 8 forskjellige klesmerker av kanariske designere, og her har man bare brukt økologiske og bærekraftige stoffer.

Besøkende kan nyte 16 metoder hvor det serveres deilige organiske måltider, smoothier, fersk juice, snop og kaker, veganburgere, og alt er naturligvis organisk pakket – og plast er ikke lov!

I resirkuleringssonen finner man ulike prosjekter, selskaper og samarbeidspartnere. Og glem for all del ikke de organiske bøndene og deres marked.

Det ligger an til en herlig helg med masse organisk mat, fornybar energi, bærekraftig mote, organisk sminke, glutenfrie produkter, elektriske kjøretøy, bærekraftige prosjekter, selskaper med en ansvarlig filosofi, verksteder for barn, familier og voksne, live musikk, elbil-baner for barn og mye mer.

Åpningstider: Lørdag 09.30-19.00 og søndag 09.30-17.00.


Musicando – 12. mai – Las Palmas

Boleroer, fado og tradisjonell kanarisk musikk møtes hver eneste helg frem til 2. juni i år, og dette er det tredje året hvor Musicando-programmet avholdes. Alle de ni konsertene avholdes i Parque Doramas-auditoriet i Las Palmas, og det starter kl. 21.00 og er gratis – helt til det er fullt.

Denne lørdagen er det stemmen til brasilianske María Emilia som skal fylle luften og hun er en av de store tolkerne av den nye portugisiske fadoen. Med en glimrende stemme og et stort utrykk med gester er man sikret en opplevelse i toppklassen.

Det er dette som venter på deg, og befinner du deg i Las Palmas er det bare å benytte muligheten!


Empty the Tanks – 12. mai – Las Palmas

Empty the Thanks er et verdensomspennende arrangment hvor det protesteres mot at delfiner og spekkhoggere holdes fanget i akvarium rundt om i verden. Målet er å bruke utdanning og bevissthet for å få en slutt på denne praksisen, samt for å fremme konservering av havet. Visjonen er en verden hvor hvalfisker ikke er i fangenskap og en verden med sunne hav og et marint liv. Man ønsker med andre ord å inspirere mennesker i alle aldre til å få dem til å forstå hvordan deres individuelle påvirker verden rundt dem.

Lørdag 12. mai vil det være 67 store arrangementer over hele verden, og det blir ett på Gran Canaria og to på Tenerife.

På Gran Canaria avholdes arrangementet ved Poema del Mar i Las Palmas fra 12.00 til 15.00. På Tenerife forgår arrangementene ved Aqualand (10-13) og Loro Parque (11-13).

Dette sier organisasjonen om sitt engasjement:

‘Marine fornøyelsesparker har ingen plass i vår verden lenger. Dette er utrolig sosiale, intelligente og følelsesmessige vesener som blir utnytter for å tjene penger til noen få individer. Gjennom å holde delfiner og hvaler i fangenskap i flere tiår er det viktigste vi har lært at disse skapningene ikke hører til der.

Empty the Thanks er ingen radikal bevegelse som krever at man skal slippe løs alle marine pattedyr i havet. Noen av disse kan nok være gode kandidater til å bli sluppet fri, men de som ikke er er det bør få trekke seg tilbake i innhegninger i havet. Der kan de nyte sine siste dager i naturlig sjøvann og kjenne bølgene fra havet rundt seg. De burde jobbe og slite til siste åndedrag for deretter å bli kastet ut som søppel og deretter erstattet.

Dette er en kampanje for å utdanne og opplyse allmenheten om hva fangenskap betyr for hvalene. Disse årlige begivenhetene gjør at aktivister kan nå publikum over hele verden på en positiv og produktiv måte.

Rachel Carbary, daglig leder i Empty the Tanks.’

Kommentarfelt
0 Shares

You may also like