Foto: PxHere 40% færre druknede på Kanariøyene!

40% færre druknede på Kanariøyene!

Jobber med forebygging og planlegging

149 Shares

Antallet omkomne som følge av drukninger på strendene og badeområdene på Kanariøyene har falt med 40% så langt i år sammenlignet med samme periode i fjor – fra 34 til 19 dødsfall. Dette viser nye tall fra nød- og sikkerhtetssenteret 1-1-2.

De nye tallene ble presentert på en pressekonferanse av myndighetene i går, og man presenterte der også en plan som skal redusere antallet ulykker og dødsfall langs Kanariøyenes kystlinje.

Plan med tre akser

Direktoratet for sikkerhet og nødstilfeller harsatt seg et mål om å etablere en strategi som er basert på tre akser: forebygging, planlegging og inngripen for å forebygge og opprettholde trygge strender, samt for å gjøre kjent alle tiltakt som gjøres og som vil gjøres i de kommende månedene.

Handlingsplanen har som mål å redusere antallet dødsfall langs kysten, og dette gjelder ikke bare drukningsulykker. Dødsfall som følge av f.eks. fall eller andre helserelaterte årsaker er også implementert i planen.

Sikkerhetsanbefalingene, som er en del av handlingsplanen, som ble lansert i juni 2017 er fortsatt gyldige, og her er det kommunene som er mottakerne og som er ansvarlig for å etablere sikkerhetstiltak på sine strender og andre badeområder.

På sosiale medier vil kampenen ‘Save lives together’ fortsette, og denne hadde 6 millioner visninger i fjor. Her kan turister få forebyggende og utdannende informasjon, samt at 1-1-2 vil fortsette å komme med sikkerhetsanbefalinger på sin Twitterkontu under mottoet ‘Risiker ingenting’.

Sikkerhetsdirektoratet vil distribuere 80.000 kopier av brosjyrer på forskjellige språk med grunnleggende sikkerhetstips for å forebygge drukning, og her har man fokus på blant annet uvitenhet. Dette innebærer informasjon om fargene på flaggene på strendene, valg av strender og andre ting.

Hovedårsaken til drukningsulykker med dødelig utfall er at man ignorerer det røde flagget, går alene for å svømme og strømmer som fører den badende med seg utover.

De fire foregående årene har hatt det høyeste antallet med druknede, og blant de druknede er 85% utlendinger av åtte forskjellige nasjonaliteter mens 15% er spanjoler. Profilen på en person som omkommer som drukning er at det er en typisk er en mann på mellom 50 og 75 år, og som bader på strendene på ettermiddagen – og er utlending.

Myndighetene på Kanariøyene har i en kampanje spilt inn 15 små filmer på seks forskjellige språk, og disse spilles av på 55 forskjellige hoteller og kan potensielt nå en halv million turister.

Kommentarfelt
149 Shares
Forrige Arbeidet med vannparken i Playa del Inglés får fortsette
Next Den vanligste feriesvindelen

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Fuerteventura

Oljesøl i Fuerteventura renses opp med mikroorganismer

Mikroorganismer skal rydde opp i oljesølet i havnen i Gran Tarajal på Fuerteventura etter at flere fartøyer sank der i de siste stormene.

Spania

Liket av Gabriel (8) funnet – farens kjæreste arrestert

Saken som har opprørt et helt Spania ser nå ut til å gå mot en avslutning. Den 27. februar forsvant 8 år gamle Gabriel Cruz da han skulle gå til

Kanariøyene

Gult bølgevarsel for Kanariøyene i dag

AEMET har kommet med gult bølgevarsel for flere av Kanariøyene i dag.