Foto: PxHere.com Jul på Gran Canaria!

Jul på Gran Canaria!

Gjør noe litt annerledes!

728 Shares

Å feire jul på Gran Canaria er noe man burde oppleve i hvert fall én gang i livet! Det er mange grunner til at du burde velge denne øye som juleferiemål, og vi kan neste garantere at du ikke vil bli skuffet om du drar dit på denne tiden av året!

Som over alt ellers i Spania, og for så vidt resten av verden, så er jula på Gran Canaria en magisk tid – både for de lokale og for turistene. Ikke bare er vinterværet deilig, men det er også masse moro man kan foreta seg mens man nyter noen varme dager utenlands i desember.

Været i desember

En av de aller beste grunnene til å feire jul på Gran Canaria er naturligvis det milde vinterværet som råder på øyene. Det kan naturligvis være noen unntak i så måte, men som regel er det pent vær i vente. Snø, minusgrader, iskald vind… dette er ting du som regel slipper å tenke på når du reiser til øya, og oftest er det sol og varmt året rund.

Det gjennomsnittlige makstemperaturen ligger på behagelige 22,4 grader, mens den kjøligste temperaturen ligger på rundt 16 grader etter at solen har gått ned. En behagelig genser passer godt til kvelden! Været gjør jo også at du ikke trenger å pakke enormt med klær når du skal på juleferie dit. Tykke frakker og kåper, luer og hansker kan du nok droppe, og i stedet kan du rydde plass til badeklær – og dét må du ha med deg på juleferien!

Hva med dine egne tradisjoner?

Reiser man alene som voksne er det jo i bunn og grunn ikke så mye å tenke på, men reiser man med barn på denne tiden av året så kan det fort oppleves som litt stressende. Kanskje tenker du: ‘Hva skjer med familietradisjonene hvis vi drar til utlandet?’. Vel, dere behøver jo ikke å la alle tradisjonene bli igjen hjemme! Jul på Gran Canaria er en flott mulighet for å tilbringe kvalitetstid sammen med familien.

Dessuten er det som sagt massevis å gjøre her, og et smart triks kan være å følge aktivitetskalenderen til Kanariøyene – da får du nemlig med deg alt det viktigste som foregår!

Julaften – en stor dag på Gran Canaria

Vet du hvordan julaften feires i Spania? Julaften, altså ‘Nochebuena’, er den første dagen med julefeiring for spanjolene, og det er på en måte nokså viktig for de aller fleste. Butikker, restauranter, attraksjoner og mer til korter ned på åpningstidene slik at man kan få forberede seg til den store familiemiddagen hjemme. Alle slektningene samles rundt bordet, spiser tradisjonel spansk mat og deler ut noen få gaver – om noen.

Fortsett å les, så vil du skjønne hvorfor!

1. juledag – avslapping!

Det er første juledag! Det betyr at det er på tide å slappe av for de lokale som bor på Gran Canaria – både før og etter julemåltidet. Sjekk tabeller og åpningstider uansett hvor du måtte ønske å dra ettersom folk flest er hjemme å nyter gavene som Papá Noel – altså julenissen – har gitt dem.

Bare rolig: det er mye annet du kan gjøre utendørs som ikke krever et stramt tidsskjema. Husk på: dette er den offisielle dager for å slappe av!

Tre Kongers Dag

Når det går over i januar er det smart å holde et øye med datoene 5. og 6. Hvis juleferien på Gran Canaria varer så lenge bør du få med eg Tre Kongers Dag! Jul på Gran Canaria betyr at de tre kongene Kaspar, Melkior og Baltasar besøker øya på kvelden den 5. januar slik at alle kan få sine gaver og åpne dem dagen etterpå.

Denne kvelden er det mye aktivitet i gatene, men barna må legge seg tidlig. Hvis de ikke oppfører seg vil ikke ‘los Reyes Magos’ stoppe hos dem. De voksne fester frem til midnatt.

Tre Kongers Dag er en skikkelig flåte som går gjennom de største byene på Kanariøyene, og det kan hende du må til Las Palmas eller Santa Cruz de Tenerife for å få oppleve dette. Stikk gjerne og ta en kameltur – akkurat som De Tre Konger – over sanddynene i Maspalomas!

Kamel Gran Canaria Maspalomas

5 ting å gjøre på Gran Canaria i jula

Som vi sa tidligere så er det mange ting man kan gjøre på Gran Canaria når det er jul, og under finner du noen forslag til aktiviteter!

1. Stikk på stranda

Det første forslaget vårt om å stikke på stranda på julaften er jo helt åpenbart! Kan du kanskje ligge å sole deg hjemme i Norge på julaften? Om det så skulle vært sol på julaften i Norge så ville du sannsynligvis endt opp på sykehuset med hypotermi, så det er ikke anbefalt!

Hvis du synes at det å legge seg ned på en solrik strand på julaften høres morsomt ut, så har du helt rett i dét! Du kan velge mellom travle strender med flott atmosfære, eller litt mer stille strender hvis du ønsker å komme bort fra ståk og ståhei.

Været kan så definitivt være perfekt for en dag på stranden, og det til og med i desember. Du vil etter all sannsynlighet ikke komme til å fryse, så her kan du flate ut som på sommeren og nyte varmen. Dette innebærer naturligvis også mye moro for barna ettersom de kan bytte ut snømenn med sandslott – midt på vinteren. Å være på stranda i desember kommer til å bli et minne de vil ha med seg for resten av livet!

Husk på at du også kan gjøre ting som å surfe eller dykke – men som vi har sagt tidligere: vær forsiktig med bading og hold øye med flaggene på stranden – og respekter dem!

2. Juleshopping: spar penger!

Juleshopping på Gran Canaria byr på flere fordeler. Du vil sannsynligvis kjøpe originale gaver som du ikke finner hjemme i Norge og det trenger ikke å være kostbart heller – bare du vet hvor du skal kikke. Julemarkedet og andre markeder er perfekte muligheter om man er ute etter en billig juleferie på Gran Canaria. De lokale selger håndlaget kunst, smykker, tilbehør og mange andre ting som du lett får plass til i bagasjen din.

Det store salget starter når De Tre Kongene har reist, og hvis du fortsatt er på øya så kan det lønne seg å stikke innom kjøpesentrene for å kjøpe noen ekstra gaver til de som venter på deg hjemme.

3. Ferie jul på Gran Canaria-style!

Å feire jul på Gran Canaria betyr at du kan kose deg med å prøve forskjellige skikker og aktiviteter. Så, hva gjør egentlig de lokale på Gran Canaria i jula?

Det er veldig typisk å stikke innom det som på engelsk kalles for ‘nativity scene’ – eller på godt norsk fødselsscenen og julekrybbene som finnes på de lokale torgene, butikkvinduene og til og med på strendene. Du vil absolutt ikke gå glipp av den spektakulære Belén de Arena på stranda Las Canteras i Las Palmas. Der er det en utstilling av enorme bibelske skulpturer som er laget kun av sand, og dette er et fantastisk syn!

Musikk er også en stor del av juleferingen i Gran Canaria. Herlige utekonserter venter på deg på øyene, og hvem er det vel ikke som liker julesanger?

Og en liten spesiell plan for de minste: ta i mot De Tre Konger når båten kommer til Santa Catalina i Las Palmas. Ungene kommer til å fryde seg av spenning sammen med de spanske barna som er ivrige etter å åpne gavene sine!

4. Slapp av – det er tross alt derfor du er på Gran Canaria

Når du reiser til Gran Canaria for å feire jul så skal du ikke glemme hva som er hovedårsaken for reisen: nemlig å ta en pause.

Du / dere har jobbet hardt et helt år og du her søkt etter det perfekte hotellet eller det perfekte huset og har funnet det rette for dere. Derfor: pass på at du bruker tid på å slappe av der du bor. Kanskje er du på ett av de beste hotellene på Gran Canaria eller på et billig all inclusive hotell? Uansett: nyt oppholdet ditt!

Nattehimmel Gran Canaria

5. Nyt den fantastiske nattehimmelen

Kveldene og nettene er nydelige og varme nok til at man kan gå ned på stranden – og spesielt hvis man har barna med. Dette er noe vi anbefaler, og ikke bare vil dere elske lyden av bølgene som ruller inn – men dere vil også kunne kjenne den rene luften.

Stikk ned på stranda om kvelden og kikk opp på nattehimmelen og nyt synet av det uendelige mørket og stjernene der oppe. Det er gode forhold for stjernekikking på Gran Canaria og hvis du blir der på nyttårsaften vil du også bli forgapt i fyrverkeriet. Kanskje finner du stjernen som fører De Tre Kongene til sitt bestemmelsessted?

Vel: da har du fått noen forslag til hva du kan gjøre på Gran Canaria i jula og fått litt informasjon om julefeiringen der. Norsk jul kan du feire hjemme!

God jul fra alle oss til dere!

Kommentarfelt
728 Shares
Forrige Kanariøyene skal være CO2-fri innen 2050
Next Promenaden mellom Patalavaca og Anfi del Mar skal utbedres

Om forfatteren

Kanskje du liker dette?

Nyheter

Kaldeste februar på Kanariøyene siden 2010!

Kanariøyene har altså registrert en gjennomsnittstemperatur i februar som var 2 grader lavere enn normalt, og mye vær førte definitivt til lavere temperaturer! Man må faktisk tilbake til 2010 for

Gran Canaria

Tejeda vil ikke feire Mandelfestivalen i år

Bystyret i Tejeda har kommet til en endelig beslutning om at Mandelfestivalen ikke vil bli arrangert i år på grunn av den dårlige værmeldingen i helgen, og avgjørelsen ble tatt

Lanzarote

Vil ikke ha ny strand og hotell i Costa Teguise, Lanzarote

Økologister, politikere og Cesar Manrique-stiftelsen på Lanzarote har satt seg kraftig til motmæle når det gjelder planene om å lage en ny kunstig strand og et hotell i Costa Teguise.