Los Cristianos – en spektakulær destinasjon!

Los Cristianos – en spektakulær destinasjon!

135 Shares

På sørkysten av majestetiske Tenerife er den enestående skjønnheten til byen Los Cristianos, som strekker seg vakkert langs bukten med gylden sand og asurblått vann. Det er en av de mest populære feriedestinasjonene på Kanariøyene og har den travleste havnen med passasjertrafikk i Spania som bevis på akkurat dét.

Med et fantastisk vær året rundt, utrolige strender, flotte vulkaner og endeløse muligheter for aktiviteter for folk i alle aldre, er det ingen tvil om at reisende har et ubegrenset antall grunner for å fortsette å komme hit!

Tenerife er et ferie-Mekka som opplevde en eksplosjon i turismen for noen tiår siden og det ser bare ut til å fortsette. Selv med den brå suksessen har øya aldri sluttet å utvikle seg og den har brøytet vei for at denne naturlige flotte kystbyen har blitt den spektakulære destinasjonen den har blitt i dag. Slik som ting har gått for seg, så er det ingen tvil om det vil fortsette å gå oppover – og det er ganske morsomt å tenke på ettersom det som engang var en fiskerlandsby har blitt et feriested i verdensklassen.

En beskjeden begynnelse

Los Cristianos har hatt en travel havn siden 1500-tallet, selv om befolkningen ikke var spesielt stor. På begynnelsen av 1900-tallet vokste det en gang så lille samfunnet og havnen blomstret som aldri før. Den lokale økonomien vokste og det samme gjorde behovet for en større havn. Derfor bygde man i 1934 en større havn som kunne ta i mot betydelig større skip, og i 1975 bygget man enda en større på samme sted.

Kystparadiset kan takke en svensk mann for sin enorme turistsuksess, og da snakker vi om Bengt Rylander – også kjent som Don Benito blant de lokale. I 1956 kom den tidligere skribenten og tv-kommentatoren til Los Cristianos og han håpte at det vidunderlige og varme klimaet, samt den friske luften, skulle lindre plagene hans. Han kom seg og ryktet spredte seg fort, og i 1957 fikk han besøk av flere venner som hadde helseplager.

Så; selv om Los Cristianos startet som et sted hvor svensker søkte havn for å få lindring for helseplager sent på 1950-tallet, gjorde stedet et stor hopp inn i turistindustrien det neste tiåret. Et voksende antall reisende fra andre europeiske land fant etter hvert veien til Tenerife og fant frem til de fristende sandstrendene i Los Cristiano.

Det som virkelig gav en boost til det unge feriestedet ved kysten var byggingen av den nye internasjonale flyplassen Reina Sofia høsten 1978. Ved slutten av det første året hadde 1 million passasjerer landet på rullebanen og mange av disse tok veien til det lovende stedet Los Cristianos.

På 1980-tallet opplevde man en utrolig ekspansjon og vidunderlandet ved havet ble gjort om til en superpopulær feriedestinasjon. Fra sin beskjedne start som gammel fiskerlandsby og videre til en kommersiell skipshavn, er Los Cristianos nå selve essensen på et ferieparadis man kan stikke av til!

Los Cristianos gammelt bilde

Dette bildet fra los Cristianos ble tatt i 1968, og man kan trygt si at det har vært en rivende utvikling siden den gang! Foto: The Expedia Tenerife Property Blog

Kjedelig? Ikke et øyeblikk!

Det nærmest utopiske stedet ved havet er betraktet som en av de mest attraktive strand-destinasjonene i Europa og årsakene til det er like klarte som det blå vannet. Los Cristianos byr på to fantastiske gyldne sandstrender, en skjermet svart strand med vulkansk stein/sand, en fantastisk fiskerhavn, massevis av aktiviteter og nydelig være hele året.

Ved havet

De fleste feriestedene tilbyr en nydelig strand og endeløse timer med sol. I Los Cristianos har de skaffet seg et forsprang med sine to fantastiske strender, samt den herlige vulkanske svarte stranden – og på disse strendene kan man slappe av og nyte morsomme aktiviteter hvis man vil. Det er egentlig ingen grunn til at man som turist skal akseptere noe mindre enn dette! Denne gamle fiskerlandsbyen har blitt et topp turistsenter, og det er det utvilsomt svært mange som har fått med seg!

Selv om strendene var naturlig vakre, så har forbedringer gjort på Playa de Los Cristianos og Playa de Las Vistas gitt strendene superstjerne-status. Med et dekke av importert fin og gylden sand fra Sahara, en havn og menneskeskapte bølgebrytere for å holde sjøen rolig, har strendene i Los Cristianos fått en ansiktsløftning som gjør stedet til en ypperlig feriedestinasjon. Suverene strender møter det klare blå vannet, mens majestetiske fjell slike bak byen med sin gamle sjarm, og alt dette gjør at totalinntrykket sannsynligvis ikke kan bli noe bedre!

Playa de Las Vistas har en enorm og flott fontene nær sentrum av stranden litt ute i havet, og denne spruter sjøvann slik at området får en enda mer dramatisk effekt. Det er rett og slett et flott syn! Med en lengde på 850 meter og bredde på 127 meter har den et større areal enn nabostranden. Playa de Los Cristianos har dog en lengde på hele 975 meter, men en bredde på 40 meter. Reisende som drar på ferie finner bestandig sine favoritt-strender, men med disse to strendene liggende ved siden av hverandre trenger man egentlig ikke å gjøre det.

De besøkende som ønsker å oppleve litt eventyr og en bortgjemt sted hvor de kan slappe av og nyte utsikten, kan velge den navnløse men fascinerende vulkanske stranden med svart sand/stein som man kun kan nå via en kort spasertur forbi Arona Gran Hotel. Anbefales. Selv om det kan være litt utfordrende så er den 30 minutters turen opp klippene ved Montaña Guaza definitivt verdt det. De litt dristige utforskerne vil ikke bli skuffet over det ekstraordinære landskapet som venter på dem. Selv om stedet er mer eller mindre ubeskrevet er det allikevel en liten juvel som vil tilfredsstille selv den mest kresne!

Playa Las Vistas Los Cristianos Tenerife fontene

Her ser man den fantastiske flotte fontene på stranden Playa Las Vistas i Los Cristianos. Foto: TUI

Annet en stranden

Uansett hvor vakkert et sted er så vil folk gå lei av det hvis det ikke er noe å gjøre. Dette er faktisk ikke mulig i Los Cristianos! Ser man bort fra avslapping og å spille volleyball på de to strendene, så er det mye annet man kan gjøre i vannet!

Familier kan nyte pedalbåter, kajakker eller stikke på delfin- og hvalspotting. Vennegjenger kan for eksempel stikke på fisketurer eller på partybåter. De som er ute etter spenning kan teste vindsurfing, vannscooter, seiling og bananbåter. Utforsk paradiset under vannoverflaten ved å dra på dypvannssafari i båter med glassbunn eller stikk avgårde på en dykketur.

Mens man er i Los Cristianos kan man gjøre maks ut av tiden ved å stikke på båtturer til naboøyene El Hierro, La Gomera og La Palma. Les mer om disse øyene ved å klikke på lenkene. Foreldre kan også sende barna på seilingskole for virkelig å få utnyttet ferien. Hvis man vil oppleve underholdning på Kanarisk vis så organiserer byen også slike om sommeren.

Kort fortalt: det er plenty å gjøre når du reiser på ferie til Los Cristianos.

Sceniske møter

Den lengste barrierefrie promenaden i Europa strekker seg fra Playa de Las Vistas til Playa de Las Américas, og dette er en tur man definitivt burde få med deg. På dagtid får man et nydelig panorama av gylden sand som bøter blått hav, og samtidig ser man fergene komme inn og forlate havnen. På kvelden kan man se lysene skinne klart fra det enorme utvalget av restauranter, barer og kafeer som tilbyr både kanariske og internasjonale retter. Å gå langs promenaden er en av de beste aktivitetene man kan gjøre som turist i Los Cristianos – og det er gratis i tilegg!

På land

Los Cristianos handler så definitivt om mer enn bare fantastiske strender. Stedet som en gang var en rendyrket fiskerlandsby har et sjarmerende torg ved havnen, fengslende gater med forretninger i original arkitektur, gode shoppingmuligheter, stor variasjon av restauranter og et travelt natteliv. Du vil aldri kjede deg i Los Cristianos.

Har du hørt følgende utsagn tidligere: ‘De som sier at penger ikke kan kjøpe lykke er folk som ikke vet hvor man skal shoppe.’ Skal man dømme etter de fulle kjøpesentrene i denne havnebyen så kan det faktisk virke som om at man har funnet den hellige gralen når det gjelder varehandel. Los Cristianos har fullt av kjøpesentre og massevis av butikker. Det er et gatemarked hver eneste søndag og de som er ute etter å shoppe trenger ikke å lete lenge for å kunne gjøre et godt kjøp!

På kveldene kommer restaurantene, tapasbarene, nattklubbene, pubene og diskotekene til live. Som regel stikker man til restauranten først for å tilfredsstille hungeren og for å gjøre seg klar til kvelden som kommer. Etter en velsmakende middag kan man velge å gi seg hen til nattelivet, men hvis man vil ha det litt roligere er det nok av barer ved havet hvor stemningen er betydelig roligere. Man kan også rusle langs promenaden og kikke på stjernene mens man lytter til den beroligende lyden av bølgene som ruller mot land.

Los Cristianos by gater

Det er ikke bare på stranden det skjer i Los Cristianos! Sjekk ut byen og nyt de flotte gatene som er omkranset av tradisjonell kanarisk arkitektur! Foto: Google Street View.

Transport til og rundt i Los Cristianos

Det offentlige transportsystemet er glimrende på Tenerife og det er derfor en super måte å komme seg rundt på øya på en billig, rask og pålitelig måte. Titsa Bus, som er navnet på de offisielle busselskapet på Tenerife, er ett av de aller beste selskapene i hele Europa.

Fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife kan man ta enten buss 110 eller 111 for å komme seg til Los Cristianos. 110 er en ekspressrute med direkte service til Costa Adeje, og Los Cristianos er ett av få stoppesteder. Bussen går hver halvtime og tar omkring en time. Rute 111 på sin side har langt flere stopp, hvilket også inkluderer flyplassen i sør, og denne anbefales derfor til de som kommer med fly. Også denne går hvert 30. minutt.

Man kan naturligvis også leie en bil eller kapre en taxi, og da må man inn på motorveien TF1 for å komme seg til Los Cristianos – hvis man reiser fra hovedstaden.

I byen er det selvsagt taxier tilgjengelig, men de aller fleste bruker føttene ettersom de fleste stedene er lett tilgjengelig og avstandene er korte. Det er mange gangfelt og gå-områder og disse er rullestolvennlige.

Hotell i Los Cristianos

Ettersom turismen er byens viktigste næringsvei så vil man som reisende bli tatt godt vare på og behandlet som en kongelig. De som kommer hit vil aldri glemme den gamle fiskerlandsbyens berømte gjestfrihet! Man blir ønsket varmt velkommen med et stort utvalg av overnattingsstedet og hoteller både i og rundt Los Cristianos, og alle vil finne noe som tilfredsstiller deres behov – uansett hva det er de behøver!

Vi anbefaler at du bruker Hotels.com, ettersom du der også kan finne leiligheter!

Kokekunsten i Los Cristianos

Ingenting kan ødelegge en ferie på et mer effektivt vis enn dårlig mat. På det samme måte kan et nydelig måte gjøre en tur uforglemmelig og til og med perfekt! Det er derfor helt nødvendig for et ferieparadis å være en trygg havn når det kommer til mat – ikke noe om eller men der! I Los Cristianos, som på alle andre steder, finnes det restauranter som virkelig skiller seg ut på en positiv måte, men også noen som man fint hadde klart seg uten.

Utsøkte restauranter

Restauranten Casa Tagoro lager kunst på en tallerken! Alle rettene ser så utsøkt ut at man ikke kan unngå å stirre med dyp respekt på maten før man tar seg en bit. Den første biten er bestandig eksplosiv og det kjennes ut som at et fyrverkeri har eksplodert i ganen. Men; slikt noe er vel forventet av en restaurant som har én Michelin-stjerne! Aldri forlat Los Cristianos uten å ha prøvd noen av deres bestselgere som for eksempel vannmelonsuppen, den franske geitosten, fois gras, aspargesrisottoen og andebrystet – for å nevne noe. Kvaliteten på vinen trenger vi naturligvis ikke å nevne – den er topp.

Før man gir seg med denne fantastiske matopplevelsen må man jo ha dessert! Sjokolademoussen, creme brûléen eller sjokoladepuddingen er alle meget gode valg. Den som ikke smiler tilfreds etter å ha vært her må raskest ta en sjekk av smaksløkene sine!

Mat til medium pris

En av de aller mest kjente restaurantene i Los Cristianos er Oliver’s With a Twist, og denne restauranten serverer de fleste europeiske rettene med nettopp en tvist! Ettersom det bestandig er fullbooket er det vanlig for gjester å vente tålmodig på en oppringing hvis det blir en avbestilling. Det aller enkleste er booke bord i god tid, gjerne måneder, før du drar nedover. Alt fra menyen smaker himmelsk men noen av det aller beste er thai-fiskekakene, de krydrete kjøttbollene, biffen og havabboren – for å nevne noe av det.

Til dessert kan blant annet tiramisuen anbefales. Dette er en virkelig 5-stjerners matopplevelse og som sagt er det smart å bestille tidlig hvis du vil oppleve dette.

En annen medium priset restaurant og som er en favoritt blant turistene er Yim Siam Thai, og denne beskrives faktisk relativt ofte som en av de beste thairestaurantene utenfor Asia – og den lever virkelig opp til ryktet sitt. De mest populære rettene er papayasalat, kongereker, pad thai, kylling satay, vårruller og mye mer. Alt på menyen tilberedes perfekt og er delikat presentert – denne restauranten får derfor 6 av 6!

Billige restauranter i Los Cristianos

Taylors Lounge er veldig enkel og blir ansett som den beste sportsbaren i Los Cristianos og har en stadig voksende lojal fanbase som bevis. Her finner du ingen komplisert mat aller retter som er vanskelig å uttale, men kun mat som er riktig tilbredt og fat som kommer tilbake tomme til kjøkkenet.

Bestselgerne er blant annet fish and chips, alle sandwichene deres, nachos og mer. Det er 12 storskjermer plassert rundt om i lokalene og alle kan derfor se fotball og annen sport uansett hvor man sitter. Drinkene kommer på bordet hele tiden og maten serveres bestandig varm. Dette er med andre ord en plass man definitivt bør besøke hvis man er på ferie her!

Casa Tagoro restaurant Los Cristianos

På topprestauranten Casa Tagoro får du servert mat i toppklassen på en spisested som har Michelen-stjerne! Foto: Casa Tagoro.

Fornøydgaranti i Los Cristianos!

Havnen og bølgbryterne i Playa de Las Vistas beskytter bukten mot røff sjø, så har kan selv de små kose seg i rolig vann. Eventyrere har et enormt utvalg av aktiviteter som de kan delta i, og det kan faktisk oppleves som vanskelig å bestemme seg for hva man skal prøve først!

De som er opptatt av hva som skjer under havoverflaten vil forelske seg i overfloden og fargerikdommen man finner der, og de som vil ha en rolig stund kan stikke til den vulkanske stranden. De som er avhengig av rullestol vil også kunne nyte godt av å feriere i Los Cristianos ettersom svært mange gangveier og andre steder er tilrettelagt for rullestolbrukere.

For de matglade er det som vi har skrevet mange gode valg, og byen vil derfor være utmerket hvis du er en gastronomisk sjel.

Los Cristianos er prakteksempelet på hvordan man skal drive med turisme. Besøkende får oppleve hvordan det er å leve i et paradis samtidig som man føler seg hjemme. Det er alltid noe engasjerende og fengslende å gjøre for alle aldersgrupper! Det er nesten som at solen skinner litt lysere her, og utsikten er så mye bedre når alle bare har det moro.

Når turisme gjøres riktig er det rett og slett garantert å bli fornøyd – og det blir man i Los Cristianos!

Kommentarfelt
135 Shares